Kαι τα yamaha και τα Ibanez πάνω κάτω στα ίδια είναι στα ξύλα τους (σχεδόν όλα τα yamaha είναι alder, maple neck, rosewood ταστιέρα), οπότε εκεί είναι στην ισοπαλία. Από κεί και πέρα, τα φθηνά yamaha όπως και τα ibanez επίσης, έχουν σχετικά καλό quality control, οπότε δεν νομίζω να σου έρθει καμιά μούφα. Κι εκεί ισοπαλία λοιπόν. Οι μαγνήτες της yamaha είναι αρκετά καλοί, μια και στα δικά τους, σχεδόν σε όλα (εκτός κάτι signature αν θυμάμαι καλά) βάζουν δικούς τους μαγνήτες. Δεν είναι καθόλου άσχημοι, αλλά δεν είναι και τέλειοι. Μια χαρά ήχο βγάζουν. Και τα ibanez μια απ'τα ίδια, αν και προσωπικά δεν μου πολυαρέσουν οι μαγνήτες τους, και χωλαίνουν κάπως στις προενισχύσεις τους σε πολλά μπάσσα.
Από κεί και πέρα το θέμα είναι τι σου αρέσει, και τι σε βολεύει. Τα yamaha έχουν ένα πιο "περίεργο" μανίκι, κάπως πιο φαρδύ και "απλωμένο", σε αντίθεση με τα ibanez στα οποία τα μανίκια είναι όπως και στις κιθάρες τους - λεπτά, flat ταστιέρες και πιο "γρήγορα", αλλά αν έχεις συνηθίσει σε μεγαλύτερα παίζει να μπερδεύονται τα δάχτυλά σου - και στο δεξί, μια και το spacing μικραίνει επίσης.
Απ'τους τρείς που περίμενες δεν ξέρω αν είμαι αλλά ελπίζω να βοήθησα.