Αποστολέας Θέμα: Μερικές προτάσεις για το forum  (Αναγνώστηκε 5985 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Αγαπητοί διαχειριστές, moderators και συνφορουμίτες

Μετά από αρκετό καιρό στο forum, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να γράψω μερικά πράγματα για το τι και πως, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να γίνει, ώστε αυτός ο χώρος να γίνει κατά το δυνατόν καλύτερος. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση του καθενός που ενδιαφέρεται να κατονομάσει όσα στοιχεία θεωρεί προβληματικά και να προτείνει λύσεις. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και συγκεκριμένος μπορώ και ζητάω τη γνώμη σας, ειδικότερα βέβαια αυτή των υπευθύνων του kithara:

1) Θα πρέπει οπωσδήποτε να εισαχθεί κάποιο σύστημα αξιολόγησης των μελών. Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να αντιδράσουν ενστικτωδώς και λόγω "κοσμοθεωρίας" σε μια τέτοια πρόταση, θεωρώντας την προσπάθεια διαμόρφωσης κάποια "ελιτ". Δυστυχώς, η ιεραρχία δεν είναι ζήτημα γνώμης, αλλά θέσης. Όσο και να φωνάζουμε για το αντίθετο, ισχύει και θα ισχύει, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα διαμορφώνεται με βάση την εμπειρία που έχει κάποιος στα "κοινά" και κατά πόσον έχει αναγνωρίσει στους συνομιλητές του κάποια αξία, σε ό,τι αφορά στη γνώμη και γνώση τους.

Ένα νέο μέλος δεν έχει όμως τη δυνατότητα αυτή. Επίσης το Internet είναι ένας τόπος όπου μπορεί να συνομιλεί ο αδαής (και πολλές φορές ημιμαθής) δεκαεξάχρονος με κάποιον απόλυτα εξειδικευμένο σε συγκεκριμένο τομέα. Ούτε μπορεί να κρίνει φυσικά κάποιος από τον αριθμό των δημοσιεύσεων, για την ποιότητα και φερεγγυότητα της γνώμης κάποιου.

Προτείνω λοιπόν, εφόσον υποστηρίζεται βέβαια από το λογισμικό του forum, να εισαχθεί η δυνατότητα από τα μέλη να αξιολογούν, με συνοδευτικό κείμενο που αιτιολογεί την άποψή τους, συγκεκριμένα post. Οι "ψήφοι εμπιστοσύνης" αυτές θα αξιολογούνται μετά από τους moderators/admins και ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ας πούμε κάθε 2 εβδομάδες, όχι λιγώτερο), θα προκύπτει κάποιος "βαθμός" για το μέλος που τους έλαβε. Εννοείται φυσικά, ότι οι ψήφοι θα μπορεί να είναι αρνητικές με συνέπεια την αρνητική "βαθμολόγηση" του μέλους.

Επειδή προφανώς, συμπάθειες και αντιπάθειες εύκολα θα επηρρεάσουν τη διαδικασία, η ευθύνη της απονομής της τελικής "βαθμολογίας" θα πρέπει να βαρύνει αυτούς που έχουν την ευθύνη συντήρησης και ομαλής λειτουργίας του φόρουμ.

2) Σε συνέχεια του παραπάνω, θεωρώ προφανές ότι η δυνατότητα να αλλάζει κάποιος nicks κατά το δοκούν, θα πρέπει να εξαληφθεί. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον από τα ονόματά μας στο forum. Αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να υπάρχει μόνο για τους moderators, κατόπιν απαίτησης του μέλους και σοβαρού λόγου για να γίνει.

3) Μια μεγάλη "πληγή" του φόρουμ, είναι το σύστημα των αγγελιών όπως λειτουργεί σήμερα. Καταρχάς προτείνω, να μην έχει το δικαίωμα ανάρτησης αγγελίας κανείς, αν δεν συγκεντρώνει συγκεκριμένο αριθμό posts σε άλλους πίνακες, και αυτό ακόμα κατόπιν άδειας από τους mods. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ούτε "εμπόρους" ούτε εξυπνάκηδες στις αγγελίες, υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν τα μέλη.

4) Περαιτέρω, ένα παρόμοιο σύστημα feedback μ'αυτό του ebay θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις Αγγελίες. Υπενθυμίζω ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές, στο ebay feedback αφήνουν μόνο οι αγοραστές. Feedback από τον πωλητή δεν έχει το παραμικρό νόημα, παρά μόνο για λόγους "αντεκδίκησης" ή για να "ανταποδώσουμε τη χάρη"  ::). Τι να γράψω δηλαδή? "Δίνω feedback στον τάδε γιατί μου φάνηκε καλό παιδί"? Το feedback θα μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό και πάλι θα αποδίδεται κατόπιν έγκρισης από τους mods.

5) Κλείνοντας: έχει αποδειχτεί ότι κανένα forum παγκοσμίως δεν μπορεί να είναι self-moderating. Πιστέψτε με, έχω βρεθεί σε πολλά. Παρ'ότι δεν με συμφέρει ίσως προσωπικά, με βάση παλιότερη συμπεριφορά μου, θα προέτρεπα τους admins να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω σύστημα αξιολόγησης που προτείνω, ώστε να τεκμηριώσουν τιμωρίες ή αποβολή μέλων από το forum.

Αυτά από εμένα, ελπίζω ειλικρινά να αποτελέσουν την αφετηρία για μια γόνιμη συζήτηση.

Ευχαριστώ.

Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 749
 • Φύλο: Άντρας
 • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #1 στις: 09/06/08, 20:09 »
1. Συμφωνώ με το μέτρο της αξιολόγησης (sic)
Η αξιολόγηση στο noiz δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί δεν υπήρχε κίνητρο να λάβει κάποιος θετική ψήφο.
Προτείνω να καθιερωθεί σύστημα αξιολόγησης με τη μορφή βαθμίδων όμως ή χαρακτηρισμών κάτω από το nick του καθενός (πχ. στη θέση των αστεριών κ του Εδώ Είναι το Σπίτι Μου)
Οι βαθμίδες θα λαμβάνονται μετά από θετική αξιολόγηση των post των μελών.
Δλδ τα μέλη μετά από κάποιο αναλυτικό επεξηγηματικό post, θα λαμβάνουν θετική αξιολόγηση κ θα ανεβαίνουν επίπεδο.
Συμβαίνει σε άλλα forum με βαθμίδες όπως Απλό Μέλος>Tracker>Leader>Expert κοκ.

2. +1.

3. +1.
Προτείνω να δημιουργηθούν πρότυπα post αγγελιών-υποδειγμάτων.
Στο παρελθόν έχουνε μπει αγγελίες αξιοζήλευτες.
Κ φυσικά μέλη που δεν συμμετέχουν στο forum, να μη διατηρούν δικαίωμα να ανεβάζουν αγγελίες.

4. +1

5. Κατανοώ ότι το moderating είναι δύσκολη δουλειά.
Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως το γεγονός του ότι μέλη που είναι moderators, συμμετέχουν πλέον ελάχιστα στα κοινά του forum, με αποτέλεσμα η πολύ δουλειά να πέφτει σε λίγα άτομα.
Συνεπώς, ας αναβαθμιστούν κάποια άλλα μέλη σε mods ή ας γίνουν πιο ενεργοί οι υπάρχοντες.

Αυτά κ από μένα... ;)
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος faser

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2017
 • Φύλο: Άντρας
 • Life is too short for bad tone
  • Προφίλ
  • faser
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #2 στις: 09/06/08, 21:47 »
Θα ήθελα να προσθέσω μερικά λόγια και εγώ αν και είμαι σχετικά νέο μέλος και όχι ιδιαίτερα ενεργό (με την forumιακή έννοια, μην παρεξηγηθώ :D)..

1) Συμφωνώ με ΤCCL ότι μερικά άτομα επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά.. Για αυτά τα άτομα ίσως να χρειάζεται ένα σύστημα ποινών.. Έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες posts που χαρακτηριζόνται από δεικτικό και σκωπτικό λόγο, ειρωνία, χαρακτηρισμούς και όπου στην τελική δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.. Αγαπημένο μου παράδειγμα το συγκεκριμένο:

Διάλογος Α:
- Σου άρεσε η ταινία; Εμένα μου φάνηκε αρκετά καλή..
- Δεν συμφωνώ πολύ γιατί ο κεντρικός ρόλος δεν ήταν καλός, το σενάριο όχι τόσο δεμένο, η πλοκή αργή......

Διάλογος Β:
- Σου άρεσε η ταινία; Εμένα μου φάνηκε αρκετά καλή..
- Τι λες ρε; Πας καλά; Σου άρεσε αυτή η μ*****α; Τι ξέρεις εσύ από ταινίες και μιλάς; Τράβα δες κανά κουκλοθέατρο καλύτερα.....

Όπως σαφώς καταλαβαίνετε, τέτοιες συμπεριφορές, όπως αυτές του διαλόγου Β, θα ήθελα (και πιστεύω θα θέλατε και εσείς) να εκλείψουν.. Τώρα όσον αφορά τη θετική βαθμολόγηση, δεν πιστεύω ότι θα δώσει κίνητρα ώστε να γίνουμε πιο ευγενικοί και βοηθητικοί.. Κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και έχοντας την ελευθερία να λέμε ότι θέλουμε, δεν πρόκειται να αλλάξουμε αν δίπλα από το nick μας έχουμε ένα +4 ή +6.. Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά ίσως προκαλέσει έριδες..

2) Στις αγγελίες τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά.. Υπάρχουν τα μέλη και οι έμποροι των 2-3 posts, ενώ το συγκεκριμένο thread ασφυκτιά.. Παρόλα αυτά όμως και οι "έμποροι" χρειάζονται γιατί άλλο να ψάχνεις ένα αυτοκίνητο και να αγοράζεις τα "Νέα" για τις αγγελίες του και άλλο να αγοράζεις τη "Χρυσή Αγγελία".. Όσο πιο πολλοί οι αγοραπωλητές, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να "κουμπώσει" η προσφορά με τη ζήτηση.. Για το feedback συμφωνώ, αν και μπορεί πολύ άνετα κάτι τέτοιο να προκαλέσει μπάχαλο, γιατί δεν υπάρχουν μόνο κακοί πωλητές, αλλά και δύστροποι αγοραστές οπότε... Στο ebay ο θεσμός του feedback λειτουργεί ικανοποιητικά γιατί υπάρχει το resolution centre.. Φανταστείτε τον Argo, για παράδειγμα, να παίρνει θέση για το ποιος (ο αγοραστής ή ο πωλητής) έχει δίκιο ;D..

3) Η αλλαγή του nick δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταργηθεί.. Δεν ξέρω, τουλάχιστον εμένα, δεν μου φαίνεται εκνευριστικό να βλέπω τα ίδια πρόσωπα με άλλα nicks.. Αν μπορείς και θέλεις TCCL, πες μας με λίγα λόγια τι σε προβληματίζει στο προκείμενο γιατί πιστεύω ότι κάτι έχω παραβλέψει..

4) Οι απαντήσεις που δίνονται, ειδικά στη μουσική και στα γούστα περί ήχου, είναι κυρίως υποκειμενικές.. Ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι υπάρχει το απόλυτο σωστό και το απόλυτο λάθος.. Παρόλα αυτά έχω παρατηρήσει ότι στις περιπτώσεις όπου κάποιος ρωτάει κάτι και κάποιο μέλος απαντά με κάτι...χμ... λίγο άστοχο, αυτόματα κάποιος θα βρεθεί να τον διορθώσει, οπότε θα έλεγα ότι το forum έχει τον τρόπο του να αυτοδιορθώνεται.. Το να δημιουργηθούν "αυθεντίες" με υψηλό ranking θα σημαίνει αυτόματα ότι ότι πουν εκείνοι ισχύει, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τα πάντα.. Σε κάποια κομμάτια είμαστε καλοί γνώστες και σε κάποια άλλα είμαστε τελείως κουμπούρες..

Γενικά τα μεγάλα θέματα που θα ήθελα κάποτε να διορθωθούν είναι το thread των αγγελιών και οι επαναλαμβανόμενες κακότροπες απαντήσεις μελών..

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #3 στις: 10/06/08, 00:55 »
2) Στις αγγελίες τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά.. Υπάρχουν τα μέλη και οι έμποροι των 2-3 posts, ενώ το συγκεκριμένο thread ασφυκτιά.. Παρόλα αυτά όμως και οι "έμποροι" χρειάζονται γιατί άλλο να ψάχνεις ένα αυτοκίνητο και να αγοράζεις τα "Νέα" για τις αγγελίες του και άλλο να αγοράζεις τη "Χρυσή Αγγελία".. Όσο πιο πολλοί οι αγοραπωλητές, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να "κουμπώσει" η προσφορά με τη ζήτηση.. Για το feedback συμφωνώ, αν και μπορεί πολύ άνετα κάτι τέτοιο να προκαλέσει μπάχαλο, γιατί δεν υπάρχουν μόνο κακοί πωλητές, αλλά και δύστροποι αγοραστές οπότε... Στο ebay ο θεσμός του feedback λειτουργεί ικανοποιητικά γιατί υπάρχει το resolution centre.. Φανταστείτε τον Argo, για παράδειγμα, να παίρνει θέση για το ποιος (ο αγοραστής ή ο πωλητής) έχει δίκιο ;D..

Δεν διαφωνώ για τους εμπόρους, ωστόσο εδώ ΔΕΝ είναι Χρυσή Ευκαιρία. Υποτίθεται ότι αγοράζουμε από ανθρώπους με τους οποίους θα ανταλλάξουμε και μια κουβέντα μέσα στο φόρουμ, κάποια στιγμή.

Ωστόσο θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργηθεί μια έξτρα κατηγορία για αγγελίες, όπου θα μπορεί ο καθένας να βάζει όσες θέλει, ανεξάρτητα με το αν είναι ενεργό μέλος ή όχι. Με την προϋπόθεση να είναι χωριστά από τις άλλες και ο πωλητής να καταβάλει μια μικρή συνδρομή, ας πούμε 5 ευρώ το μήνα, για τα έξοδα του forum.

Αυτό πως σας φαίνεται? Και για να γίνω πιο σαφής, αν σας κακοφαίνεται, γιατί?  ;)

Παράθεση
3) Η αλλαγή του nick δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταργηθεί.. Δεν ξέρω, τουλάχιστον εμένα, δεν μου φαίνεται εκνευριστικό να βλέπω τα ίδια πρόσωπα με άλλα nicks.. Αν μπορείς και θέλεις TCCL, πες μας με λίγα λόγια τι σε προβληματίζει στο προκείμενο γιατί πιστεύω ότι κάτι έχω παραβλέψει..

Σε κανένα σοβαρό φόρουμ απ'όσα γνωρίζω, δεν επιτρέπεται η αλλαγή με το έτσι θέλω του nick. Όπως δεν μπορείς να αλλάξεις το επίθετό σου στην ταυτότητά σου με ένα μαρκαδόρο. Νομίζω ότι είναι προφανές τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό (και τα έχει δημιουργήσει, κατ'εμέ, για πολλούς στο παρόν φόρουμ).

Παράθεση
4) Οι απαντήσεις που δίνονται, ειδικά στη μουσική και στα γούστα περί ήχου, είναι κυρίως υποκειμενικές.. Ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι υπάρχει το απόλυτο σωστό και το απόλυτο λάθος.. Παρόλα αυτά έχω παρατηρήσει ότι στις περιπτώσεις όπου κάποιος ρωτάει κάτι και κάποιο μέλος απαντά με κάτι...χμ... λίγο άστοχο, αυτόματα κάποιος θα βρεθεί να τον διορθώσει, οπότε θα έλεγα ότι το forum έχει τον τρόπο του να αυτοδιορθώνεται.. Το να δημιουργηθούν "αυθεντίες" με υψηλό ranking θα σημαίνει αυτόματα ότι ότι πουν εκείνοι ισχύει, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τα πάντα.. Σε κάποια κομμάτια είμαστε καλοί γνώστες και σε κάποια άλλα είμαστε τελείως κουμπούρες..

Όταν μιλάω για αξιολόγηση, δεν αναφέρομαι αναγκαστικά στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης.

Ένα μέλος μπορεί να αξιολογηθεί θετικά και γιατί έδωσε ένα ενδιαφέρον link, γιατί συμμετέχει με την (υποκειμενική) άποψή του ενεργά σε κάποιον πίνακα, κλπ. Όπως, αντίστροφα, δεν νοείται να αξιολογείται αρνητικά ένα μέλος γιατί έκανε κάποιο τεχνικό λάθος στην απάντησή του. Δεν μιλάμε για σχολείο βρε παιδιά...

Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1703
 • Φύλο: Άντρας
 • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #4 στις: 10/06/08, 13:56 »
Πολύ εποικοδομητικός ο διάλογος και όσον αφορά τα θέματα και τις απόψεις αλλά και τις προτάσεις .Οσον αφορά τις αγγελίες σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα υπάρχει άλλη μορφή και ελπίζουμε να λύσει πολλά προβλήματα.

Αποσυνδεδεμένος EPALLE

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 418
 • Φύλο: Άντρας
 • Life is Like Jazz, Its Best When You Improvice
  • Προφίλ
  • Myspace website
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #5 στις: 10/06/08, 14:22 »
αυτο με τις αγγελιες εχει παραγινει. στο θεμα των ψηφων εμπιστοσυνης δεν συμφωνω. δεν χρειαζεται να δεις και πολλα για να καταλαβεις οτι ο αλλος ειναι ασχετος. στο θεμα με τα feedback οπως και στο self moderating δεν ξερω τιποτα οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμμη.
100 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΕΓΟΣ

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #6 στις: 10/06/08, 20:02 »
Πολύ εποικοδομητικός ο διάλογος και όσον αφορά τα θέματα και τις απόψεις αλλά και τις προτάσεις .Οσον αφορά τις αγγελίες σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα υπάρχει άλλη μορφή και ελπίζουμε να λύσει πολλά προβλήματα.

Φίλε Θοδωρή ευχαριστώ, θα ήθελα να ακούσω κάποια στιγμή συγκεκριμένες τοποθετήσεις τόσο από εσένα όσο και από τους άλλους υπεύθυνους για τη λειτουργία του φόρουμ.  ;)

αυτο με τις αγγελιες εχει παραγινει. στο θεμα των ψηφων εμπιστοσυνης δεν συμφωνω. δεν χρειαζεται να δεις και πολλα για να καταλαβεις οτι ο αλλος ειναι ασχετος.

Καταλαβαίνω την άποψή σου, όσο και αν δεν συμφωνώ. Θα ήθελα πάντως όσοι έχουν μια ανάλογη άποψη να αναρωτηθούν αν σχετίζεται με κάποια βαθιά ριζωμένη "αντιεξουσιαστική" αντίληψη και αποτελεί απλώς αντίδραση. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι αυτό που περιέγραψες, αφορά εσένα, που είσαι στο φόρουμ κάποιο καιρό. Ένας νέος, δεν έχει σήμερα τρόπο να καταλάβει με ποιον μιλάει, εκτός από το ότι ο συνομιλητής του έχει 30 εκατομμύρια post (άσχετα αν μπορεί να λέει ανοησίες στα 99.9% απ'αυτά....).

Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #7 στις: 10/06/08, 20:16 »
5. Κατανοώ ότι το moderating είναι δύσκολη δουλειά.
Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως το γεγονός του ότι μέλη που είναι moderators, συμμετέχουν πλέον ελάχιστα στα κοινά του forum, με αποτέλεσμα η πολύ δουλειά να πέφτει σε λίγα άτομα.
Συνεπώς, ας αναβαθμιστούν κάποια άλλα μέλη σε mods ή ας γίνουν πιο ενεργοί οι υπάρχοντες.

Ξέχασα αυτή την παρατήρηση (sorry Zep...) και θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ. Το moderating έχει ατονήσει υπερβολικά κατά τη γνώμη μου... Κλασσικό παράδειγμα πριν μερικές μέρες, με ένα θέμα που έφτασε... 800 σελίδες στις αγγελίες...  ::)

Πέραν την φυσιολογικής κούρασης του οποιουδήποτε, για την οποία δεν έχουμε δικαίωμα να τον κατηγορήσουμε, νομίζω ότι "φταίει" και η ελληνική μας νοοτροπία: "εντάξει μωρέ, άστον να λέει, θα τον πάρουν στο ψιλό, θα βαρεθεί και θα φύγει...".

Σε αντίστοιχα fora του εξωτερικού, λόγω της δικής τους νοοτροπίας, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούν trolls, μεταμφιεσμένα φασιστάκια, πονηράκηδες εμπόρους και άλλα εδώδιμα εποχιακά για πολύ καιρό... με τις πρώτες "ατασθαλίες" πέφτει τιμωρία, ακολουθως ban και σε περίπτωση "επανάκαμψης", αναφορά στον provider (μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα έχω δει). Δεν περιμένουν να ανακαλύψει κάποια άλλη αυνανιστική πρακτική ο κάθε χαμένος, και να σταματήσει να καταστρέφει το forum.

Δεν είμαι σίγουρος αν η δική μας νοοτροπία είναι καλύτερη... κάπου στη μέση θα έλεγα είναι η χρυσή τομή.

Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος 7

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 334
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #8 στις: 10/06/08, 20:46 »
Common πιστευω πως η προταση αξιολογησης σου δεν ειναι ουτε σωστη αλλα ουτε και εφικτη και οχι για αντιξουσιαστικης αντιληψης λογους(αν και παιζει και αυτο).

Απλα να στο εξηγησω,αν εμεις εχουμε διαφωνησει για ενα Χ λογο και εσυ τα εχεις παρει κρανιο,ως πιο παλιος στο φορουμ μπορεις ανετα να με κανεις μαυρο προβατο αν και καθολου δεν με ενδιαφερει,αλλα λεμε τωρα.
Εξαλλου υπαρχει αυτο το κολπο με τα αστερακια λες και ειμαστε μονιμαδες στο στρατο,που κατι σαν συστημα αξιολογησης ειναι.

Το feedback στις αγγελιες μαλιστα,εκει υπαρχει νοημα.Για παραδειγμα εγω προσφατα αγορασα μια πεταλιερα απο ενα φιλο σε σουπερ τιμη και δεν ειχε το παραμικρο προβλημα.Ο ανθρωπος με εβαλε στο σπιτι του,την δοκιμασα και μου φερθηκε λες και με ηξερε 20 χρονια.
Απο οσο εχω δει,ζητημα να εχει κανει ο συγκεκριμενος πανω απο 20 ποστ και δεν ειναι εμπορος το παιδι-μουσικος ειναι και απλα δεν χρειαζοταν αλλο το εφε του.
Ποιος μετραει πιο πολυ στα ματια μου;Καποιος με 852000 ποστς η το παιδι αυτο που εχω ξεχασει και το νικ του,μιας και η αγγελια εχει πια σβυστει;

Το αλλο κολπο ομως τι ρολο θα παιζει;Το ρολο του μπαμπουλα για οποιονδηποτε,ετσι ωστε να σκεφτεται τι θα γραψει πριν το γραψει-κατι σαν αστυνομια της σκεψης δηλαδη;

Εννοειται οτι ολα τα παραπανω δεν αφορουν τα προσβλητικα σχολια επι προσωπικου,αλλα τυχον διαφωνιες εστω και εντονες μεταξυ των μελων του φορουμ.

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #9 στις: 10/06/08, 21:09 »
Common πιστευω πως η προταση αξιολογησης σου δεν ειναι ουτε σωστη αλλα ουτε και εφικτη και οχι για αντιξουσιαστικης αντιληψης λογους(αν και παιζει και αυτο).

Απλα να στο εξηγησω,αν εμεις εχουμε διαφωνησει για ενα Χ λογο και εσυ τα εχεις παρει κρανιο,ως πιο παλιος στο φορουμ μπορεις ανετα να με κανεις μαυρο προβατο αν και καθολου δεν με ενδιαφερει,αλλα λεμε τωρα.
Εξαλλου υπαρχει αυτο το κολπο με τα αστερακια λες και ειμαστε μονιμαδες στο στρατο,που κατι σαν συστημα αξιολογησης ειναι.

Το feedback στις αγγελιες μαλιστα,εκει υπαρχει νοημα.Για παραδειγμα εγω προσφατα αγορασα μια πεταλιερα απο ενα φιλο σε σουπερ τιμη και δεν ειχε το παραμικρο προβλημα.Ο ανθρωπος με εβαλε στο σπιτι του,την δοκιμασα και μου φερθηκε λες και με ηξερε 20 χρονια.
Απο οσο εχω δει,ζητημα να εχει κανει ο συγκεκριμενος πανω απο 20 ποστ και δεν ειναι εμπορος το παιδι-μουσικος ειναι και απλα δεν χρειαζοταν αλλο το εφε του.
Ποιος μετραει πιο πολυ στα ματια μου;Καποιος με 852000 ποστς η το παιδι αυτο που εχω ξεχασει και το νικ του,μιας και η αγγελια εχει πια σβυστει;

Το αλλο κολπο ομως τι ρολο θα παιζει;Το ρολο του μπαμπουλα για οποιονδηποτε,ετσι ωστε να σκεφτεται τι θα γραψει πριν το γραψει-κατι σαν αστυνομια της σκεψης δηλαδη;

Εννοειται οτι ολα τα παραπανω δεν αφορουν τα προσβλητικα σχολια επι προσωπικου,αλλα τυχον διαφωνιες εστω και εντονες μεταξυ των μελων του φορουμ.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω.

Και οι απόψεις στο post σου ("μονιμάδες στο στρατό", "αστυνομία της σκέψης") απηχούν αυτή την αντίληψη περί "εξουσίας" την οποία θεωρώ λανθασμένη (και τελείως έξω από την λογική μου).

Για εξήγησέ μου, πως μπορώ να σε κάνω "μαύρο πρόβατο"?  ::) Πρώτα πρώτα, εκτός του ότι με προσβάλεις, και πιθανολογείς εκ'μέρους μου συμπεριφορά 15χρονου, πως πιστεύεις ότι θα γίνει αυτό? Θα εξαναγκάσω υπό την απειλή όπλου τους admins να σου δώσουν αρνητική αξιολόγηση??

Αφού έγραψα ξεκάθαρα στο αρχικό μου post ότι τα μέλη απλώς προτείνουν βαθμολογία και οι admins/mods είναι αυτοί που αποφασίζουν αν θα δωθεί. Αυτό που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε εμείς οι Έλληνες, είναι ότι τα fora δεν λειτουργούν με "δημοκρατικές διαδικασίες". Λειτουργούν με βάση κανόνες που θέτουν αυτοί που τα έφτιαξαν, τα πληρώνουν και τα συντηρούν.  ;)

Γράφεις ότι η αξιολόγηση των μελών δεν είναι "σωστή". Αυτό υπονοεί ηθικούς κανόνες. Ποιους? Εγώ δεν αναφέρομαι σε ηθικές απολαβές (σιγά μην περιμένει κάποιος από το Internet να δικαιωθεί ηθικά...  :D :D :D).

Στο θέμα της αγοράς που έκανες, μπράβο, και μου έχει τύχει και εμένα. Όμως, έχουν "τύχει" και χειρότερα. Και επειδή το forum δεν πουλάει τίποτα, ούτε έχει άλλα οικονομικά συμφέροντα, ώστε να προσελκύει αγγελίες, πολύ απλά λέω ότι, αν κάποιος "outsider" θέλει να πουλήσει κάτι, ας προσφέρει μια μικρή συνδρομή και ας το κάνει (σε διαχωρισμένη ενότητα αγγελιών). Οι Αγγελίες σαν ενότητα, είναι για τα μέλη.  Και μέλος είναι αυτός που γράφει στο forum, όχι αυτός που έχει 80 post, εκ'των οποίων τα 77 στις αγγελίες.  ;)


Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος 7

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 334
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #10 στις: 10/06/08, 21:33 »
Common πιστευω πως η προταση αξιολογησης σου δεν ειναι ουτε σωστη αλλα ουτε και εφικτη και οχι για αντιξουσιαστικης αντιληψης λογους(αν και παιζει και αυτο).

Απλα να στο εξηγησω,αν εμεις εχουμε διαφωνησει για ενα Χ λογο και εσυ τα εχεις παρει κρανιο,ως πιο παλιος στο φορουμ μπορεις ανετα να με κανεις μαυρο προβατο αν και καθολου δεν με ενδιαφερει,αλλα λεμε τωρα.
Εξαλλου υπαρχει αυτο το κολπο με τα αστερακια λες και ειμαστε μονιμαδες στο στρατο,που κατι σαν συστημα αξιολογησης ειναι.

Το feedback στις αγγελιες μαλιστα,εκει υπαρχει νοημα.Για παραδειγμα εγω προσφατα αγορασα μια πεταλιερα απο ενα φιλο σε σουπερ τιμη και δεν ειχε το παραμικρο προβλημα.Ο ανθρωπος με εβαλε στο σπιτι του,την δοκιμασα και μου φερθηκε λες και με ηξερε 20 χρονια.
Απο οσο εχω δει,ζητημα να εχει κανει ο συγκεκριμενος πανω απο 20 ποστ και δεν ειναι εμπορος το παιδι-μουσικος ειναι και απλα δεν χρειαζοταν αλλο το εφε του.
Ποιος μετραει πιο πολυ στα ματια μου;Καποιος με 852000 ποστς η το παιδι αυτο που εχω ξεχασει και το νικ του,μιας και η αγγελια εχει πια σβυστει;

Το αλλο κολπο ομως τι ρολο θα παιζει;Το ρολο του μπαμπουλα για οποιονδηποτε,ετσι ωστε να σκεφτεται τι θα γραψει πριν το γραψει-κατι σαν αστυνομια της σκεψης δηλαδη;

Εννοειται οτι ολα τα παραπανω δεν αφορουν τα προσβλητικα σχολια επι προσωπικου,αλλα τυχον διαφωνιες εστω και εντονες μεταξυ των μελων του φορουμ.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω.

Και οι απόψεις στο post σου ("μονιμάδες στο στρατό", "αστυνομία της σκέψης") απηχούν αυτή την αντίληψη περί "εξουσίας" την οποία θεωρώ λανθασμένη (και τελείως έξω από την λογική μου).

Για εξήγησέ μου, πως μπορώ να σε κάνω "μαύρο πρόβατο"?  ::) Πρώτα πρώτα, εκτός του ότι με προσβάλεις, και πιθανολογείς εκ'μέρους μου συμπεριφορά 15χρονου, πως πιστεύεις ότι θα γίνει αυτό? Θα εξαναγκάσω υπό την απειλή όπλου τους admins να σου δώσουν αρνητική αξιολόγηση??

Αφού έγραψα ξεκάθαρα στο αρχικό μου post ότι τα μέλη απλώς προτείνουν βαθμολογία και οι admins/mods είναι αυτοί που αποφασίζουν αν θα δωθεί. Αυτό που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε εμείς οι Έλληνες, είναι ότι τα fora δεν λειτουργούν με "δημοκρατικές διαδικασίες". Λειτουργούν με βάση κανόνες που θέτουν αυτοί που τα έφτιαξαν, τα πληρώνουν και τα συντηρούν.  ;)

Γράφεις ότι η αξιολόγηση των μελών δεν είναι "σωστή". Αυτό υπονοεί ηθικούς κανόνες. Ποιους? Εγώ δεν αναφέρομαι σε ηθικές απολαβές (σιγά μην περιμένει κάποιος από το Internet να δικαιωθεί ηθικά...  :D :D :D).

Στο θέμα της αγοράς που έκανες, μπράβο, και μου έχει τύχει και εμένα. Όμως, έχουν "τύχει" και χειρότερα. Και επειδή το forum δεν πουλάει τίποτα, ούτε έχει άλλα οικονομικά συμφέροντα, ώστε να προσελκύει αγγελίες, πολύ απλά λέω ότι, αν κάποιος "outsider" θέλει να πουλήσει κάτι, ας προσφέρει μια μικρή συνδρομή και ας το κάνει (σε διαχωρισμένη ενότητα αγγελιών). Οι Αγγελίες σαν ενότητα, είναι για τα μέλη.  Και μέλος είναι αυτός που γράφει στο forum, όχι αυτός που έχει 80 post, εκ'των οποίων τα 77 στις αγγελίες.  ;)Παρεξηγησες το υφος μου το οποιο λογω νετ ειναι απροσωπο ενω ηταν περα για περα φιλικο.Απλα δεν μου καθεται ρε παιδακι μου αυτο το "αναφορα στους συντονιστες και αξιολογηση των χρηστων" οπως και δεν μου καθεται αυτο το κολπο με τα αστερακια λες και φοραμε γαλονια.

Στα υπολοιπα με βρισκεις απολυτα συμφωνο και φωνηεν μαζι.

Στο κυριως θεμα τωρα,αυτο των αγγελιων.Πιστευω πως εμεις οι χρηστες απο μονοι μας μπορουμε να προφυλαξουμε τους νεωτερους σε ηλικια απο το να την πατησουν-εγω το εχω κανει ουκ ολιγες φορες κινδινευοντας να γινω αγγελιομπατσος και να μην περιμενουμε απο τους διαχειριστες του κιθαρα να ειναι 24 ωρες το 24ωρο πανω απο το πισι και να διαγραφουν ή να κραζουν τους επιτηδειους.

Σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σε προσβαλλω αν και αυτο θα επρεπε να εννοειτε...συζητηση κανω-κανουμε,σιγα μη βαλουμε τα πληκτρολογια μας να μονομαχησουν κιολας!

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10263
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #11 στις: 10/06/08, 23:51 »
Εκτιμώ τις ολοκληρωμένες και αναλυτικές προτάσεις των μελών, και απαντώ:

1) Είναι αδύνατον, τουλάχιστον αυτήν την στιγμή, να ασχοληθούν οι διαχειριστές και με αξιολογήσεις μελών και μάλιστα να ερευνούν αν ευσταθεί η κάθε αξιολόγηση κάθε μέλους για οποιοδήποτε μέλος. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι αυτό που σε πολλά forum λέγεται karma (ή ας πούμε: Δημοτικότητα), όπου τα μέλη δίνουν "πόντους" στα μέλη που πιστεύουν ότι αξίζουν. Μπορούν να τεθούν όρια στο ποιοι αποδίδουν κάρμα, με βάση τον αριθμό μηνυμάτων ή ίσως και το κάρμα των ιδίων (αν καταφερω να μετατρέψω τον κώδικα του προγράμματος)

2) Συμφωνώ με αυτό, και Gothic: δεν κάνετε τον "ζήτουλα" αν ζητήσετε αλλαγή ονόματος, δεν είναι τόση πολύ δουλειά ούτε θα γίνεται συνέχεια.

3) Για τους εμπόρους θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα ηλεκτρονικό μαγαζάκι όπου θα μπορούν να έχουν μαζεμένα και τακτοποιημένα όλα τα αντικείμενα προς πώληση.

4) Ναι, μπορεί να μπει αξιολόγηση πωλητών στον νέο χώρο αγγελιών, και μπορεί να γίνει μετά από έγκριση διαχειριστών/συντονιστών, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να ερευνάται σε βάθος η αξιοπιστία κάθε αξιολόγησης, παρά μόνο (και ίσως) σε ειδικές περιπτώσεις.

(Τα παραπάνω είναι βασικά προσωπική μου γνώμη, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μεταξύ όλων των διαχειριστών και συντονιστών)

Γενικά, οι διαχειριστές και συντονιστές κάνουμε ότι μπορούμε και ότι προλαβαίνουμε. Φυσικά ξέρουμε ότι κάποια πράγματα που είναι να υλοποιήσουμε έχουν μείνει πίσω, ξέρουμε και ότι κάποιους κακοήθεις χρήστες δεν τους προλαβαίνουμε εγκαίρως ή/και δεν έχουμε τον χρόνο & ενέργεια να ερευνήσουμε κάθε περίπτωση εις βάθος. Ζητούμε την κατανόησή σας, αλλά περισσότερο ζητούμε την βοήθειά σας. Γι'αυτό δράττομαι της ευκαιρίας για να υπενθυμίσω τα παρακάτω θέματα:
Το kithara.gr ζητά συνεργάτες
Το kithara.gr ζητά συντονιστές φόρουμ

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #12 στις: 11/06/08, 00:07 »
Παρεξηγησες το υφος μου το οποιο λογω νετ ειναι απροσωπο ενω ηταν περα για περα φιλικο.Απλα δεν μου καθεται ρε παιδακι μου αυτο το "αναφορα στους συντονιστες και αξιολογηση των χρηστων" οπως και δεν μου καθεται αυτο το κολπο με τα αστερακια λες και φοραμε γαλονια.

Στα υπολοιπα με βρισκεις απολυτα συμφωνο και φωνηεν μαζι.

Στο κυριως θεμα τωρα,αυτο των αγγελιων.Πιστευω πως εμεις οι χρηστες απο μονοι μας μπορουμε να προφυλαξουμε τους νεωτερους σε ηλικια απο το να την πατησουν-εγω το εχω κανει ουκ ολιγες φορες κινδινευοντας να γινω αγγελιομπατσος και να μην περιμενουμε απο τους διαχειριστες του κιθαρα να ειναι 24 ωρες το 24ωρο πανω απο το πισι και να διαγραφουν ή να κραζουν τους επιτηδειους.

Σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σε προσβαλλω αν και αυτο θα επρεπε να εννοειτε...συζητηση κανω-κανουμε,σιγα μη βαλουμε τα πληκτρολογια μας να μονομαχησουν κιολας!

Είδες λοιπόν, ίσα ίσα, εγώ θα μπορούσα να πω ότι παρεξήγησες το ύφος μου.  ;D Καταλαβαίνω τι λες και δεν υπάρχει καμμία εχθρότητα (προφανώς...).

Κοίτα το απόσπασμα που έχω υπογραμμίσει παραπάνω. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι διεγείρονται εξαρτημένα αντανακλαστικά. Δεν είδα μια τεκμηριωμένη με επιχειρήματα άποψη εναντίον της αξιολόγησης, μόνο ανάλογες τοποθετήσεις. Κατάλαβες τώρα τι εννοώ?  ;)

Εγώ θέλω κάποια άτομα εδώ μέσα, που γράφουν πολύ λίγο αλλά όταν το κάνουν αφήνουν μια πολύ θετική εικόνα (είτε με την ωριμότητα των απόψεών τους, είτε με τις γνώσεις τους, είτε με την ευφυία και την αντίληψή τους) να "επιβραβεύονται" με κάποιον τρόπο και που ξέρεις? Μπορεί να αρχίσουν να γράφουν περισσότερο και να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα.  ;)1) Είναι αδύνατον, τουλάχιστον αυτήν την στιγμή, να ασχοληθούν οι διαχειριστές και με αξιολογήσεις μελών και μάλιστα να ερευνούν αν ευσταθεί η κάθε αξιολόγηση κάθε μέλους για οποιοδήποτε μέλος. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι αυτό που σε πολλά forum λέγεται karma (ή ας πούμε: Δημοτικότητα), όπου τα μέλη δίνουν "πόντους" στα μέλη που πιστεύουν ότι αξίζουν. Μπορούν να τεθούν όρια στο ποιοι αποδίδουν κάρμα, με βάση τον αριθμό μηνυμάτων ή ίσως και το κάρμα των ιδίων (αν καταφερω να μετατρέψω τον κώδικα του προγράμματος)

Το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά ο αριθμός μηνυμάτων πιστεύω ότι θα συμφωνείς ότι δεν πρέπει να είναι κριτήριο.... αρκεί μια ματιά στο top list και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου.

Οπωσδήποτε είναι ένα μεγάλο επιπλέον βάρος και σιγουρα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε κατ'ανάγκη όπως το προτείνω, εννοείται. Από τη μεριά μου Βασίλη το ξέρεις ότι είμαι στη διάθεση του φόρουμ για όποια βοήθεια (όπως πιστεύω πως και αρκετοί άλλοι θα μπορουσαν να συνεισφέρουν πιο ενεργά).Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος 7

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 334
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #13 στις: 12/06/08, 20:46 »
Κοιτα common,ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβει το υφος σου μεσω νετ ο αλλος και ειδικα οταν δεν γνωριζεστε απο κοντα.Εγω ας πουμε οταν γραφω κατι "αστειο" δεν γουσταρω να βαζω στο τελος τα  ;D ;) :P.Οποιος το επιασε οκ.Οποιος οχι παλι οκ,αλλα θα με κραξει(ποσως με ενδιαφερει),αλλα θα αναγκαστω να του απαντησω απολογητικα κατα καποιο τροπο.

Οντως δεν εχω επιχειρηματα(πολλα) αλλα τοποθετηση,μιας και η αναφορα μου περι αστεριων κλπ ειναι απο μονη της επιχειρημα(ενα).Τι νοημα εχει αυτου του ειδους η αξιολογηση,οταν ολοι μας βλεπουμε οτι υπαρχουν χρηστες οι οποιοι ξεθαβουν θεματα του 2003,μονο και μονο για να παρουν βαθμο;

Φυσικα και δεν υπαρχει καμια εχθροτητα,ουτε με εσενα ουτε και με κανενα αλλο μελος της κοινοτητας που εχουμε διαφωνησει και θα διαφωνησουμε.Αυτο ελειπε κιολας!

Για το θεμα των αγγελιων,πιστευω οτι θα λυθει το θεμα γρηγορα συμφωνα και με αυτα που εγραψε ο Βραζιλης,αν και απο οτι εχω δει οι ιδιοι οι χρηστες του μεσου κανουν πολυ καλη δουλεια απο μονοι τους οταν παιζονται λαμογιες.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2668
 • Φύλο: Άντρας
 • So much to think, and so little beer....
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #14 στις: 12/06/08, 21:02 »
Κατα τη γνώμη μου τα περίφημα "αστεράκια" πιο πολύ βαραίνουν το χρήστη πάρα τον ευνοούν. Οταν εγώ πχ έχω 1400 μνμ πάει να πεί οτι έχω δεί και έχω απαντήσει σε πάμπολλες συζητήσεις, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει οτι έχω μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το τρόπο λειτουργίας του φόρουμ.Πιθανότατα πιο καθαρή απο ότι ένας με 20 μηνύματα. Αυτό συνεπάγεται οχι κάποια βαρύτητα άποψης, αλλα γνώση στη λειτουργία του φόρουμ, και παράλληλα μεγαλύτερη ευθύνη στη τήρηση των κανόνων.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος 7

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 334
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #15 στις: 12/06/08, 21:07 »
Κατα τη γνώμη μου τα περίφημα "αστεράκια" πιο πολύ βαραίνουν το χρήστη πάρα τον ευνοούν. Οταν εγώ πχ έχω 1400 μνμ πάει να πεί οτι έχω δεί και έχω απαντήσει σε πάμπολλες συζητήσεις, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει οτι έχω μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το τρόπο λειτουργίας του φόρουμ.Πιθανότατα πιο καθαρή απο ότι ένας με 20 μηνύματα. Αυτό συνεπάγεται οχι κάποια βαρύτητα άποψης, αλλα γνώση στη λειτουργία του φόρουμ, και παράλληλα μεγαλύτερη ευθύνη στη τήρηση των κανόνων.
Οχι απαραιτητα ρε συ Isnogood.
Μπορει να εχεις 1400 + μηνυματα και απο αυτα τα μισα να ειναι σε κουλα θεματα,οπου μπαινεις και γραφεις κατι σαν "ναι συμφωνω" ή σε μια ερωτηση "γνωμη για κιθαρα" να απαντας-γιατι το ειδα και αυτο εχτες συγκεκριμενα-"δεν την εχω δοκιμασει οποτε ρωτα καποιον αλλο"!!!

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2668
 • Φύλο: Άντρας
 • So much to think, and so little beer....
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #16 στις: 12/06/08, 21:34 »
Οχι απαραιτητα ρε συ Isnogood.
Μπορει να εχεις 1400 + μηνυματα και απο αυτα τα μισα να ειναι σε κουλα θεματα,οπου μπαινεις και γραφεις κατι σαν "ναι συμφωνω" ή σε μια ερωτηση "γνωμη για κιθαρα" να απαντας-γιατι το ειδα και αυτο εχτες συγκεκριμενα-"δεν την εχω δοκιμασει οποτε ρωτα καποιον αλλο"!!!

Πίστεψέ με, έχω δεί αυτή τη "συμπεριφορά" απο αρκετά μέλη, και τη σιχαίνομαι.Ευτυχώς, δεν αποτελούν τη πλειοψηφία.

Αλλα ακόμα και αν δεν συμβαίνει απαραίτητα αυτό το πράγμα, αν υπάρχει η νοοτροπία οτι όσο περισσότερα μνμ έχει κάποιος, τόσο περισσότερο οφείλει να σέβεται τους κανόνες, θα κοπούν αυτά τα μηνυματάκια...Όσο αντιμετωπίζουμε τα υπάρχοντα αστεράκια ως "δόξα και τιμή", αυτού του τύπου τα ποστ θα συνεχίσουν να υπάρχουν...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος 7

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 334
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #17 στις: 12/06/08, 21:41 »
Οχι απαραιτητα ρε συ Isnogood.
Μπορει να εχεις 1400 + μηνυματα και απο αυτα τα μισα να ειναι σε κουλα θεματα,οπου μπαινεις και γραφεις κατι σαν "ναι συμφωνω" ή σε μια ερωτηση "γνωμη για κιθαρα" να απαντας-γιατι το ειδα και αυτο εχτες συγκεκριμενα-"δεν την εχω δοκιμασει οποτε ρωτα καποιον αλλο"!!!

Πίστεψέ με, έχω δεί αυτή τη "συμπεριφορά" απο αρκετά μέλη, και τη σιχαίνομαι.Ευτυχώς, δεν αποτελούν τη πλειοψηφία.

Αλλα ακόμα και αν δεν συμβαίνει απαραίτητα αυτό το πράγμα, αν υπάρχει η νοοτροπία οτι όσο περισσότερα μνμ έχει κάποιος, τόσο περισσότερο οφείλει να σέβεται τους κανόνες, θα κοπούν αυτά τα μηνυματάκια...Όσο αντιμετωπίζουμε τα υπάρχοντα αστεράκια ως "δόξα και τιμή", αυτού του τύπου τα ποστ θα συνεχίσουν να υπάρχουν...
Χλωμο.Ειδικα τις τελευταιες μερες υπαρχουν δυο συγκεκριμενοι νεοι χρηστες,οι οποιοι εχουν ανασυρει θεματα απο το 2003.Αν εχεις το Θεο σου δηλαδη!
Μακαρι να γινει ετσι οπως το λες παντως.Εμενα προσωπικα δε με νοιαζει και να μην γραφοντουσαν καθολου το ποσα μηνυματα εχω ποσταρει και φυσικα να μην παιζει αυτο το συστημα με τα αστερια.

Στις αγγελιες εννοειται πως οταν βλεπω κατι κουλο θα ποσταρω "κραξιμο" εστω και με με μια λεξη οπως εχω ξανακανει.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2668
 • Φύλο: Άντρας
 • So much to think, and so little beer....
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #18 στις: 12/06/08, 21:55 »
Χλωμο.Ειδικα τις τελευταιες μερες υπαρχουν δυο συγκεκριμενοι νεοι χρηστες,οι οποιοι εχουν ανασυρει θεματα απο το 2003.Αν εχεις το Θεο σου δηλαδη!
Μακαρι να γινει ετσι οπως το λες παντως.Εμενα προσωπικα δε με νοιαζει και να μην γραφοντουσαν καθολου το ποσα μηνυματα εχω ποσταρει και φυσικα να μην παιζει αυτο το συστημα με τα αστερια.

Στις αγγελιες εννοειται πως οταν βλεπω κατι κουλο θα ποσταρω "κραξιμο" εστω και με με μια λεξη οπως εχω ξανακανει.
Προσωπικά, δεν τα έχω δεί αυτά τα θέματα, ούτε το πώς ανασύρθηκαν απο το 2003. Όπως το παρουσιάζεις, δεν είναι κάτι κακό.

Το αν θα γίνει όπως το λέω, είναι θέμα ευρύτερης αντίληψης, και επίσης θέμα αντιμετώπισης απο τους συντονιστές.

Πριν για τα αστέρια, χρησιμοποίησα μια συγκεκριμένη λέξη. "Υπάρχοντα". Ξέρεις τι ισχύει τώρα ποια είναι η σημασία των αστερακίων? Καμία απολύτως.

Στις αγγελιες εννοειται πως οταν βλεπω κατι κουλο θα ποσταρω "κραξιμο" εστω και με με μια λεξη οπως εχω ξανακανει.
Το καταλαβαίνεις βέβαια οτι αυτό είναι λάθος? Αν διαφωνείς κάπου με τον πωλητή, στείλε πρώτα π.μ.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος 7

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 334
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #19 στις: 12/06/08, 22:02 »
Σχετικα με το πμ το εχω κανει.Εισαι φαουλ.
Δεν πηρα καμια απαντηση ποτε,παρα μονο οταν εκραξα με ποστ στην αγγελια.

Για την σημασια των "αστερακιων" οπως σου ξαναγραψα χεστηκα.Απλα θυμιζει λιγο στρατο αν και ειναι θεσμα λογισμικου.

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #20 στις: 12/06/08, 22:09 »
Για την σημασια των "αστερακιων" οπως σου ξαναγραψα χεστηκα.Απλα θυμιζει λιγο στρατο αν και ειναι θεσμα λογισμικου.

Aυτή την αντίδραση την ιεραρχία, δεν την καταλαβαίνω... τη δέχομαι βέβαια, σε ψυχολογική βάση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο "λάθος"... βοήθησέ με αν θέλεις.

Ένα σημαντικό πρόβλημα σ'αυτό το φόρουμ είναι το εξής: ένα μικρό κομμάτι του, μπορεί να θεωρηθεί "τεχνικό". Αν, ας πούμε, κάποιος κάνει ερώτηση για μεθόδους ηχογράφησης, υπάρχουν (αποδεδειγμένα) 3-4 άτομα, που μπορούν να απαντήσουν δίνοντας επαγγελματικού επιπέδου πληροφορίες.

Από την άλλη υπάρχει μια τεράστια έκταση "ό,τι νά'ναι" θεμάτων, όπου η αυθεντία δεν "αποδεικνύεται", λόγω της υποκειμενικότητας των απόψεων. Ωστόσο, μπορεί, και σ'αυτή την περίπτωση (λέω εγώ) να επιβραβεύεται η σοβαρότητα, το "φορουμικό ήθος" (sic!) και ο μεστός επιχειρημάτων λόγος (αν και θα μου πεις, εδώ είμαστε Έλληνες, σιγά μην παραδεχτούμε τέτοιες ποιότητες στον συνομιλητή μας...)
Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2668
 • Φύλο: Άντρας
 • So much to think, and so little beer....
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #21 στις: 12/06/08, 22:23 »
Σχετικα με το πμ το εχω κανει.Εισαι φαουλ.
Δεν πηρα καμια απαντηση ποτε,παρα μονο οταν εκραξα με ποστ στην αγγελια.

Όποιος το λέει, είναι. (by plokami)

Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με συντονιστή, πριν δοκιμάσεις το κράξιμο?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 644
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #22 στις: 13/06/08, 22:11 »
Όποιος το λέει, είναι. (by plokami)

Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με συντονιστή, πριν δοκιμάσεις το κράξιμο?

Συμφωνώ και νομίζω ότι είμαστε και εκτός θέματος. Πιστεύω ότι συμφωνήσαμε όλοι για τους "κανόνες καλής συμπεριφοράς" στις Αγγελίες, μετά από αρκετές συζητήσεις και καυγάδες.

Φίλε μου "7" αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα, κάνε παράπονα (και προτάσεις βέβαια) στους συντονιστές. Είτε με pm είτε δημοσίως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος δυστυχώς. Το γεγονός ότι δεν σου απάντησε κάποιος (μετά από πόσο χρονικό διάστημα αλήθεια) εμπίπτει στην γενική διαπίστωση που αναπατύχθηκε και προηγουμένως, ότι οι συντονιστές δεν φαίνεται να επαρκούν ως αριθμός για το φόρουμ, στο μέγεθος που έχει φτάσει. Ή μπορεί να ήταν και τυχαίο.

Εν πάσει περιπτώσει άλλη συζήτηση είναι αν και πόσο λειτουργούν οι κανόνες και οι διαδικασίες στο φόρουμ.
Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Μερικές προτάσεις για το forum
« Απάντηση #23 στις: 16/06/08, 14:23 »
Για την σημασια των "αστερακιων" οπως σου ξαναγραψα χεστηκα.Απλα θυμιζει λιγο στρατο αν και ειναι θεσμα λογισμικου.

Aυτή την αντίδραση την ιεραρχία, δεν την καταλαβαίνω... τη δέχομαι βέβαια, σε ψυχολογική βάση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο "λάθος"... βοήθησέ με αν θέλεις.

Ένα σημαντικό πρόβλημα σ'αυτό το φόρουμ είναι το εξής: ένα μικρό κομμάτι του, μπορεί να θεωρηθεί "τεχνικό". Αν, ας πούμε, κάποιος κάνει ερώτηση για μεθόδους ηχογράφησης, υπάρχουν (αποδεδειγμένα) 3-4 άτομα, που μπορούν να απαντήσουν δίνοντας επαγγελματικού επιπέδου πληροφορίες.

Από την άλλη υπάρχει μια τεράστια έκταση "ό,τι νά'ναι" θεμάτων, όπου η αυθεντία δεν "αποδεικνύεται", λόγω της υποκειμενικότητας των απόψεων. Ωστόσο, μπορεί, και σ'αυτή την περίπτωση (λέω εγώ) να επιβραβεύεται η σοβαρότητα, το "φορουμικό ήθος" (sic!) και ο μεστός επιχειρημάτων λόγος (αν και θα μου πεις, εδώ είμαστε Έλληνες, σιγά μην παραδεχτούμε τέτοιες ποιότητες στον συνομιλητή μας...)
Nα παρω θεση πανω σε αυτο θα ηθελα. Δεν ξερω ισως να φταιει η αποψη που εχω για τα φορουμ γενικοτερα, αλλα οι συντονιστες δεν αποτελουν καποιου ειδους αυθεντιες ωστε να "επιβραβευσουν" συμπεφιορες και λεγομενα. Οι περισσοτεροι (χμ αν οχι ολοι) ηταν απλοι χρηστες του φορουμ οι οποιοι μπορουν και εχουν τον χρονο να βοηθησουν στην διαχειρηση του. Συνεχιζουν ομως να αποτελουν χρηστες του φορουμ επομενως δνε μπορω να καταλαβω τι τους αναγει σε αυθεντιες για να κρινουν τα ποστ του καθενος με + και -.

Γενικα ειμαι κατα της αποψης αυτης βασικα. Δημιουργουνται πολυ ευκολοτερα κλικες, εχθρες και δεν συμμαζευεται. Ειτε η βαθμολογιση γινετια απο χρηστες ειτε απο συνοτνιστες. Και δεδομενου οτι ενω εναι τεραστια κοινοτητα του φορουμ (κοντα 24000 ατομα) δεν ειναι και πολλες εκατονταδες αυτες που γραφουν πανω κατω γνωριζομαστε μεταξυ μας, υπαρχουν και καποιες αντιπαθειες κακα τα ψεματα επομενως μπορει καλλιστα αυτο να βγει στην βαθμολογια.

Ολοι οι χρηστες μαζι ειναι το φορουμ και βοηθανε στην συντηρηση του. Οι συντονιστες κατα την γνωμη που απλα αποτελουν μια ομαδα εργασιας η οποια εχει αναλαβει να διαχειριζεται το site ΠΑΝΤΑ με βαση τους κανονες δημοσιευσης που υπαρχουν και ποτε καταχραζοντας την εξουσια τους.

Σε περιπτωση παραπληροφορησης ή οτιδηπτοε αλλο υπαρχει και ενα εργαλειο που λεγεται αναφορα στους συντονιστες ωστε να τονισεις στους συντονιστες να προσεχουν περισσοτερο καποια ποστ ή συνομιλιες.

Το συστηαμ βαθμολογησης μονο χαος θα φερει. Σου λεω ακομα και αν την βαθμολογια την κρινουν αποκλειστικα και μονο οι συντονιστες.

Υπαρχουν επισης μεσα στο φορουμ "προσθετοι τιτλοι" τους οποιους μπορει να τους βαλει ο συντονιστης ή ο διαχειριστης κατω απο το ονομα του καθενος. Για μενα ας πουμε ιεναι μπασσιστας. Ε μπορει αυτο να χρησιμοποιηθει ωστε εαν καποιος θελει να βαλει ας πουμε "ηχοληπτης" ωστε να φαινεται π.χ. η φερεγγυοτητα του ως ατομο σε θεματα ηχοληψιας. Γενικα μπορω να προτεινω κι αλλες εναλακτικες.

Το θεμα ομως της βαθμολογησης δεν θα φερει παρα μονο διαφωνιες και εχθρες.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
4158 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/05/06, 15:23
από tassarass
35 Απαντήσεις
8081 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 03/03/07, 20:39
από sterghios
48 Απαντήσεις
11168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/09/07, 18:59
από founio
7 Απαντήσεις
3187 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14/07/08, 13:40
από Johnie Darko
0 Απαντήσεις
1371 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 09/12/08, 00:00
από Nazgul
3 Απαντήσεις
1523 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14/02/10, 15:13
από stratocasteros
79 Απαντήσεις
14558 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22/08/11, 11:50
από Μητσάκος
3 Απαντήσεις
1657 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 08/07/11, 23:44
από Μelexdy
2 Απαντήσεις
2489 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/08/11, 18:17
από hot_sauce (φλουτσ)
9 Απαντήσεις
1694 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/02/12, 19:26
από DeniaHD