Ας μην γινόμαστε υπερβολικοί κι ας μην θεοποιούμαι καταστάσεις και ανθρωπους και πράγματα.
Έχω λιώσει, όπως λέει κι ο Αλκαίος στα Διόδια, άπειρες ώρες από τα 15 μου χρόνια με τραγούδια που ερμηνεύει ο Σωκράτης ή αποκλειστικά δικά του τραγούδια.
Έχω αισθανθεί, έχω κλάψει, έχω ταυτιστεί, τα'χω αγαπήσει, έχω νιώσει πως είναι να κρέμεσαι από ένα στίχο που δεν είναι δικός σου, που πότε δεν φανταζόσουνα πως θα μπορούσε να γραφτεί, άλλα που εκφράζει ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι, αυτό που είσαι.
Έχω πιει την υγρασία που στάζουν οι οροφές, έχω πιει μαζί του στις συναυλίες κρασάκι, έχω χορέψει, έχω γέλάσει κάθε φορά που μας έλεγε πουλάκια του...Αλλά βρε παιδιά το ότι το άστρο του Σωκράτη μας, δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα, δεν οφείλεται μόνο στο ταλέντο του ως μουσικό και τραγουδοποιό αλλά ότι στις τελευταίες αφίσες, με τις μέγαλες αυτές συνεργασίες που αναφέρατε, είναι παστουρωμένος με τόσο μακιγιάζ που φαίνεται μικρότερος και από τον Αλκίνοο ακόμα...που λέει ο λόγος.
Ή ακόμα, ότι τα εισιτήριο στην περσινη συναυλία, να σας θυμήσω, ήταν 20 ευρω χωρίς φοιτητικό. Και χωρίς να ανοίξουν οι πόρτες.
Ήρθε και στα Γιάννενα φέτος το χειμώνα σε ένα μαγαζί που φιλοξενεί τέτοιους.....χμμμ....περιθωριακούς καλλιτέχνες και το εισιτήριο ήταν το ίδιο! Χωρίς φοιτητικό και πάλι. Ποιος ο Μάλαμας;;; Που πριν τρία χρόνια τον έβλεπα με 5 ευρω!
Ας αφήσουμε τα ψέματα λοιπόν κι ας βγούμε απ'τον τεκέ, ίσως να μην είναι δική του δουλειά ο χώρος ή τα εισιτήρια, ίσως η προώθηση που γίνεται στη δουλειά του από συγκεκριμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς να είναι θέμα της δισκογραφικής και όχι δικό του, μα σίγουρα κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο Σωκράτης μας, όχι απλώς δεν βρίσκεται στο περιθώριο πλέον, αλλά βρίσκεται στην κορυφή αυτού που κάποιοι ονομάζουν ποιοτικό τραγούδι, έντεχνη μουσική κλπ κλπ...
Χμμμ. Αυτά λίγο πολύ! Το κειμενό ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό και μου άρεσε, απλώς μου φαίνεται πως η χρήση κάποιων λέξεων όπως, "άστρο" και "περιθώριο" ειναι αρκετά υπερβολική και παρωχημένη ίσως, εξού και η μικρή μου παρατηρηση.
Φιλικά πάντα!
Και για να μην ξεχνιόμαστε....κάνε τις αματρίες σου πουλάκι μου για να'χεις να μετανιώνεις...