Τότε πως εξηγείς τη στάση του Κυρίου στον Ναό του Σολομώντα απέναντι στους εμπόρους;Δεν θα μπορούσε απλά να τους πεί "Παιδιά δεν κάνει να μετατρέπεται τον Οίκο του Πατρός μου σε παζάρι;"Γιατί ο Κύριος είχε αυτή την επιθετική στάση εκεί;Και έπειτα είναι και το "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".Γιατί εξαιρείτε από αυτό ο στρατός;Τέλος πιστεύεις,ότι το σχέδιο του Θεού δεν ήτανε να γίνει και κοσμική εξουσία ο Χριστιανισμός;Ο Μέγας Κωνσταντίνος δεν επέβαλλε την καινούργια κατάσταση με τα όπλα;To "Εν Τούτω Νίκα"; Δεν ήταν αυτό θέλημα Θεού;
Για τον Ησαία που αναφέρεις,μιλάει ξεκάθαρα για τις έσχατες ημέρες.Οπότε θα το δούμε για τότε.
Τέλος για τους πρώτους χριστιανούς που αναφέρεις.Αν συνεχιζότανε η ίδια παθητική στάση,πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπήρχαν Χριστιανοί σήμερα.Το ότι υπάρχουμε ,το οφείλουμε στο ότι ο Χριστιανισμός έγινε ΚΑΙ κοσμική εξουσία ,με ότι αυτό συνεπάγεται.Και δεν νομίζω ότι ήταν εκτός θελήματος Θεού αυτό.
Με το να καθαρίσει το Ναό, ο Ιησούς Χριστός εκπλήρωσε την προφητεία των εδαφίων Ψαλμός 69:9. Ο Ιησούς προφανώς ήταν ζηλωτής υπέρ της αληθινής λατρείας. Δεν προάσπισε άλλου είδους συμφέροντα.
Ποιο περιστατικό σου φαίνεται ότι πρέπει να ληφθεί ως υπόδειγμα για το συγκεκριμένο ζήτημα που συζητάμε: Αυτό που ανέφερες, ή αυτό που έγραψα πριν, όταν δηλαδή βγήκαν τα μαχαίρια στη σύλληψη του Χριστού;
Όσον αφορά την αρχή "τα του Καίσαρος τω Καίρασι", πρόσεξε τι λέει το εδάφιο Μάρκος 12:17: «Απόδοτε τα του Καίσαρος εις τον Καίσαρα και τα του Θεού εις τον Θεόν».
Σύμφωνα με αυτή την αρχή, τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει όταν μια απαίτηση του Καίσαρα συγκρούεται με μια απαίτηση του Θεού;
Όπως διαβάζουμε στο βιβλιο των Πράξεων, κεφάλαιο 5, όταν οι πρώτοι χριστιανοί διατάχθηκαν από "τον Καίσαρα", τις τοπικές εξουσίες, κάτι αντίθετο με τις απαιτήσεις του Κυρίου τους, είπαν:
"Πρέπει να πειθαρχώμεν εις τον Θεόν μάλλον παρά εις τους ανθρώπους". (Πράξεις 5:29)
Σχετικά με το Μέγα Κωνσταντίνο, οι ιστορικοί λένε ότι επρόκειτο για έναν ειδωλολάτρη.
Η εγκυκλοπαίδεια Υδρία αναφέρει για τον Μέγα Κωνσταντίνο: «Ο Ευσέβιος Καισαρείας, που έγραψε τη βιογραφία του, λέει ότι έγινε Χριστιανός στις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Αυτό δεν ευσταθεί, γιατί την προτελευταία ημέρα της ζωής του θυσίασε ο ίδιος, επειδή είχε και τον τίτλο του μεγάλου ποντίφηκα, στο Δία».
Ο Χριστός ίδρυσε τη Χριστιανοσύνη διδάσκοντας ειρήνη και αγάπη. Πιστεύεις ότι το θέλημά του ήταν να έρθει ένας συνεχιστής που θα επιβάλλει την κατάσταση δια των όπλων; Εγώ δεν το δέχομαι αυτό.
Αν υπάρχουν Χριστιανοί σήμερα, αυτό οφείλεται στον ίδιο τον Αρχηγό της Χριστιανικής Εκκλησίας, τον Ιησού Χριστό. Αυτός είπε: "Εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος".(Ματθαίος 28:20)
Όσον αφορά το αν ήταν θέλημα Θεού να γίνει ο Χριστιανικός κοσμική εξουσία, ο Χριστός είπε:
Ιωάννης 17:16: Εκ του κόσμου δεν είναι(οι μαθητές μου), καθώς εγώ δεν είμαι εκ του κόσμου.
Ιωάννης 18:66: Η βασιλεία η εμή δεν είναι εκ του κόσμου τούτου· εάν η βασιλεία η εμή ήτο εκ του κόσμου τούτου, οι υπηρέται μου ήθελον αγωνίζεσθαι, διά να μη παραδωθώ εις τους Ιουδαίους· τώρα δε η βασιλεία η εμή δεν είναι εντεύθεν.
Όταν ο Χριστός έχει πει αυτά τα λόγια, δεν μου φαίνεται ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος έπραξε το θέλημα του Χριστού.
Φαντάζεσαι τον Χριστό, ο οποίος μίλησε για αγάπη ως έναν από τους στρατιώτες του Μ.Κωνσταντίνου και να προσπαθεί να επιβάλλει τον Χριστιανισμό με το σπαθί;