Να θυμισω εδω οτι ο Μποστ ηταν ανορθογραφος απο αποψη.Εγραφε τρομερες ανορθογραφιες μονο και μονο γιατι ετσι πιστευε οτι εκανε πιο γραφικα τα γραπτα του και ισως θεωρουσε την ανορθογραφια ενα ειδος μικρης προσωπικης επαναστασης.
Προσωπικα ως φιλολογος και μαλιστα σε δυο γλωσσες, μπορω να πω οτι σχεδον νοιωθω πονο μες στην καρδια

, οταν βλεπω ορθογραφικα λαθη και μαλιστα εκνευριζομαι ακομη πιο πολυ οταν ατομα, υποτιθεται μορφωμενα, απο εδω μεσα κανουν τραγικα λαθη.Εχω δει ουκ ολιγα.Αλλα απο την αλλη δε μου βρισκεται ενα κοκκινο στυλο να αρχισω τις διορθωσεις, πραγμα που θα εκανα με μεγαλη ευχαριστηση

.
Αυτο που με εκνευριζει ομως ακομη περισσοτερο και θεωρω επιεικως απαραδεκτο ειναι οταν η δασκαλα του γιου μου δεν του διορθωνει τα ορθογραφικα λαθη στις εκθεσεις του με το σκεπτικο οτι το παιδι ειναι ακομη πολυ μικρο και θα πληγωθει ψυχολογικα.Οποτε αναγκαζομαι και κανω εγω τις διορθωσεις και τον βαζω να γραφει τα λαθη του.Ειδαλλως το παιδι θα ηταν εντελως ανορθογραφο.
Οσο για τη δυσλεξια που αναφερθηκε παραπανω,δεν εχει σχεση με ορθογραφικους κανονες αλλα εχει να κανει με μια δυσλειτουργια του εγκεφαλου στο να κατανοησει και να αναπαραγαγει σωστα τη σχεση φωνηματος και συμβολου.
Τα δυσλεκτικα παιδια εχουν παντα υψηλο δεικτη ευφυιας ή στο μεσο ορο.Ποτέ χαμηλοτερο.