είναι προφανές ότι είναι ένα τραγούδι που έχει ως κύριο άξονα τους στίχους. Το τραγούδι αυτό εμένα δεν μου άρεσε αλλά για να εξηγούμαι δεν είμαι φαν του ελληνόφωνου ροκ. Θα σου εξηγήσω ποια σημεία με χάλασαν
προσωπικά και με εντελώς φιλική διάθεση.
- το γεγονός ότι ήθελες να πεις πράγματα σε ανάγκασε να κάνεις πεντάλεπτο ένα τραγούδι που στην ουσία είναι απλώς ένα riff. Βέβαια είναι καλοπαιγμένο με την έννοια ότι καταφέρνεις να βγάλεις κλιμάκωση τελικά, απλά εγώ περίμενα και κάτι παραπάνω
- γενικά δεν μου αρέσουν οι αμφιμονοσήμαντοι στίχοι. Ειδικά όταν έχουν να κάνουν με καψούρα ή σοσιαλιστικό περιεχόμενο. Εσύ προφανώς εμπίπτεις στην δεύτερη περίπτωση. Θεωρώ ότι στιχουργικά αυτό που έγραψες είναι μεν καλό, αλλά είναι καθαρά θέμα δουλειάς και δεν είδα προσωπικά άποψη, όπως είπε κάποιος, θεωρώ ότι ό,τι τραγούδι έχω ακούσει παρόμοιας θεματολογίας λέει παρόμοια πράγματα, και από τη στιγμή ειδικά που έχεις τον τίτλο "καπιταλιστής", δεν εκπλήσεις τον άλλον καθόλου με αυτά που γράφεις, είναι αναμενόμενα ως νοήματα, απλά περιμένεις να δεις πως θα είναι διατυπωμένα. Ακόμη και με τους στίχους βέβαια έχεις μια κλιμάκωση, αλλά τελειώνεις με τον στίχο έχει κάνει 2 στρατόπεδα ο καπιταλισμός κλπ που για μένα είναι λίγο cheesy. Δηλαδή εδώ και οι Rage Against The Machine γίνονται κουραστικοί ώρες ώρες. Θεωρώ λάθος να αποτυπώνεις τόσο έντονα πολιτικά πιστεύω στους στίχους σου. Στα λεγόμενα πολιτικά τραγούδια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς την τεχνική του τριτοπρόσωπου αφηγητή, που αφήνει τα γεγονότα να μιλούν αντί για αυτόν. Αν θες άκου
αυτό και διάβασε στίχους αν θες να δεις τι εννοώ.
- τα τα χαμηλά φωνητικά είναι επίσης ένα μικρό μείον, ειδικά στα δικά μου αυτιά που δεν έχω μεγάλη σχέση με το ελληνόφωνο.
- αυτό που με χάλασε περισσότερο ήταν το ότι έχοντας στο μυαλό σου τι θες να πεις μεταθετεις τους τόνους σε άλλες συλλαβές (πχ παρασιτού ) ή σπας μεγάλες λέξεις σε δύο. Αυτό δίνει μια essence του τιτανοτεράστιου Φοίβου (έλα που- δε μπορώ- πλέον να- ντισταθώ) που χτυπάει άσχημα.
Γενικά όμως, αφού σου τα κανα τσουρέκια με την "κριτική" μου, έχω να πω ότι με δεδομένω την αρχική ιδέα που είχες, έκανες στο 100% περίπου αυτό που ήθελες να κάνεις, που είναι βασικό.