Ιbanezakia σε παρακαλώ πολύ τις προσωπικές αναφορές αλλού όχι σε μένα, εξάλλου ούτε γνωρίζεις την μουσική μου παιδεία και εμπειρία....
Για να στο πω κι αλλιώς, όταν εγώ έπαιζα μουσική εσύ δεν είχες ακόμη γεννηθεί.
Η μουσική δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας μαθαίναν στο Ωδείο του Βόλου εν έτη 1975.
Ο καλός μουσικός πρέπει να ξέρει να ακούει, να αναλύει, να "κλέβει" και να παίζει. Το είδος είναι σχετικό, δηλαδή ο Κώστας Σούκας ή ο Γιακές που είναι λαϊκοί οργανοπαίκτες δεν ξέρουν κιθάρα??? αν είναι δυνατόν....
Η ανάγκη αγαπητοί μου μπορεί να σε κάνει να παίζεις από συναυλίες μέχρι πανηγύρια. Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά, νοίκια, φροντηστήρια, διατροφές και όλα αυτά να περιμένουν από σένα, παίζεις από arpeggios μέχρι τσιφτετέλια.
Έχω φίλο μπουζουξή που παίζαμε μαζί από το 1982 ως το 1987, μετείχαμε σε δυό σχήματα στην ίδια συναυλία και ο συγκεκριμένος φίλος που λές άφηνε το μπουζούκι κι έπαιζε κιθάρα.... ε εκεί έχανες την μπάλα.... τελείως όμως.....
Το γκρουπάκι που είχαμε τότε έχει τροφοδοτήσει (είκοσι + χρόνια μετά) τα νυχτομάγαζα της περιοχής με μουσικούς που από Deep Purple, Rainbow και ZZTop τώρα παίζουν λαϊκά.... τι να κάνουμε είναι ο νόμος της αγοράς, αυτά πληρώνουν (και όχι πάντα), για τα άλλα πληρώναμε (τα χαρτζηλίκια που μας έδιναν οι γονείς μας) για να κάνουμε το γούστο μας.
Oσο και να μην το καταλαβινουν πολλοι, το να φτασεις να παιζεις σε ενα τετοιου τυπου μαγαζι με ας το πουμε.. μεγαλα ονοματα, σημαινει κατι. Οχι οτι εισαι ο καλυτερος στον κοσμο, αλλα κακα τα ψεματα η αφροκρεμα των καλων Ελληνων μουσικων ειναι που "κραταει" την πιατσα στα ελληνικα μαγαζια-σκυλαδικα. Ξαναλεω μην κρινεται τους μουσικους απο το τι παιζουν εκει μεσα.. ειναι η δουλεια τους και την κανουν καλα μιας και ξερουν.
Συμφωνώ 100%....