@ master of puppets
......α, και που εισαι αμα δεν εχεις ενυδρειο ξερεις τι εισαι , ε?

...Ξεχασα να βαλω φατσουλα για να καταλαβεις το αστειο......φταιει ο γραπτος μου λογος που ειναι πολυ κοντα στο τροπο που μιλαω κι αντε να καταλαβει καποιος τι εννοω χωρις την καταλληλη γκριματσα ή τον καταλληλο χρωματισμο της φωνης.....στην ουσια δεν λεμε κατι διαφορετικο...δεν μετραμε τα "κιλα του ροκ" αναλογα με τους ποντους μαλιου που εχει ο καθενας....απλα σχολιασα (πανω στη προηγουμενη φραση που ελεγα σχετικα με το κατα ποσο νοιωθουν καποιοι αυτο που κανουν) σαν παραδειγμα τυπους που το παιζουν ροκαδες πανω στο παταρι, ποζεραδες και καλα μαγκες και το πρωι ζελεδιαζουν το μαλι , φορανε το κουστουμακι και πανε να δουλεψουνε σε μια δουλιτσα προσπαθωντας να ανναριχηθουν με το γλειψιμο και το θαψιμο και τα λοιπα.....ή κατι αλλους που προσπαθουν να το παιξουν υπερανω κι ανοιχτομυαλοι αλλα δεν φορανε μπλουζακια στην συναυλια γιατι αυτο το εκαναν οι παλιοι και τους φαινεται γραφικο....για αυτο αλλωστε οταν στο εκανα παλι qoute τα εβαλα σε μαυρα γραμματα

Ποιος ειμαι να σε κρινω εγω για το ποσους ποντους μαλι εχεις? .....μεχρι τον καρπο? ....μεχρι τον αγκωνα? ....μεχρι τον ωμο? .....οπως λεει κι η κουφη η θειτσα στο ανεκδοτο: καλο παιδι να ναι και τα αλλα δεν εχουν σημασια

....εχω δει και μουσικους καραφλες και με κοντο μαλι που φοβασαι να πλησιασεις διπλα τους την ωρα που παιζουν μην τυχον και σε παρει καμια σπιθα απο την φλογα που βγαζουν την ωρα που καταθετουν την ψυχουλα τους πανω στο Live.
μην τα παιρνεις ολα τοσο σοβαρα....συζητηση κανουμε κι απο οτι ειδα σε αρκετα χαλαρους κι ηπιους τονους .....για αυτο αλλωστε και συμμετεχω αλλιως απλως θα διαβαζα τι γραφετε.............................και θα σας εθαβα μετα παρεα με τον υπνοβατη, το κουρου, τον βραχνοπροφιτερολ και τον χελωνονιντζακη στον επομενο καφε

....πλακα κανω παλι ετσι, μην με αρχισεις στο βρισιμο

@Jimi Pap
Ειπες:
"
Αλλωστε,βλεπω πολλους εδω μεσα να κατακρινουν τραγουδιστες ή μουσικους,ετσι για πλακα.Μαγκες,εχετε ποτε αναρρωτηθει το ΔΙΚΟ ΣΑΣ επιπεδο ποιο ειναι?Ενα μεγαλο προσον του καλου μουσικου ειναι η αυτογνωσια.Το να κατακρινεις εναν μουσικο,ενω δεν εισαι ουτε μια τριχα απο τα @@ του,θεωρω πως σε καταντα γραφικο.Αυτα,συμφωνα παντα με την υποκειμενικη μου κριση."
Δεν ξερω αν αυτο πηγαινε και σε μενα αδερφε αλλα εγω τουλαχιστον οφειλω να σου πω την γνωμη μου.
...οταν σχολιαζω εδω μεσα εναν μουσικο το κανω πρωτα απο ολα σαν ακροατης, δευτερον σαν σχετικος με το αθλημα ( ας πουμε ροκας ή φαν της ροκ μουσικης ή οπως θελεις πεστο) και τριτον με βαση τις εμπειριες - γνωσεις που εχω απο την μουσικη μου πορεια μεχρι τωρα.....οποτε:
1. Επειδη δεν μπορω να πιασω b νοτα στην δευτερη οκταβα με καθαρη φωνη δεν σημαινει οτι δεν μπορω να καταλαβω οτι καποιος φαλτσαρει και κανει κοκορακια προσπαθωντας ματαια να τραγουδησει το hold the line απο τον τονο που ειναι χρησιμοποιωντας φαλτσετα και ξεχνωντας παντελώς κι αδικαιολογητως τι σημαινει εκφραση, χρωμα και χροια σε εναν τραγουδιστη.
2. Επειδη δεν μπορω να παιξω στην κιθαρα 5 νοτες το δευτερολεπτο δεν σημαινει οτι δεν εχω απαραιτητα την μουσικη κριτικη σκεψη να καταλαβω αν ενας κιθαριστας παιζει καθαρα τις νοτες αυτες, στον χρονο κι εχει ενα αξιοπρεπη ηχο ή οχι....και γιατρος δεν ειμαι αλλα τουλαχιστον μετα απο 9 εγχειρησεις μπορω πλεον (κι οχι μονο εγω) να ξεχωρισω εναν καλο γιατρο απο εναν χασαπη.
3. Επειδη δεν μπορω να παιξω 32αρα στα τυμπανα δεν σημαινει οτι δεν μπορω να καταλαβω αν ο ντραμερ κραταει σταθερα ενα ρυθμο η σκαμπανεβαζει λες και τελειωσε το κουρδισμα σε εναν αναλογικο μετρονομο.
4. Επειδη δεν παιζω μπασσο (ενταξει αυτο το παλευω σε ενα πολυ ερασιτεχνικο επιπεδο) δεν σημαινει οτι δεν μπορω να αναγνωρισω αν ο μπασσιστας πεφτει πανω στην μποτα ή αν γκρουβαρει ή αν χρησιμοποιει δυναμικες.
5. Κι ενταξει πες οτι ειμαι ψωνιο κι οτι το μουσικο μου επιπεδο ειναι πολυ χαμηλοτερο απο αυτο που εγω φανταζομαι....να σου πω κατι? ....σεκεμέ κατά που λεμε και στην πατριδα....το ποσο πολυ γουσταρω να ακουω παληκαρια να παιζουν με την ψυχη τους πως θα το μετρησεις? ....το αμα γουσταρεις την ωρα που παιζεις αδερφε δεν κρυβεται ειναι ενα πραγμα σαν το βηχα ας πουμε....εφυγα απο μπαντα πολυ προσφατα μονο και μονο επειδη ειχα μουσικο που ενω επαιζε τρελλα στην ουσια δεν γουσταρε αυτο καθ΄αυτο αλλα το να τον βλεπουν οι αλλοι να παιζει τοσο καλα.....αυτο φιλαρακι κρινω πανω απο ολα οταν μιλαμε για ροκ ή σκυλαδικο που ειναι μουσικες που στηθηκαν πανω σε συναισθηματα κι εκφραση πρωτα απο ολα και μετα τα υπολοιπα.....οποτε νομιζω οτι εχω καθε δικαιωμα να κρινω τον καθε εναν που ανεβαινει σε ενα παταρι και μου ζηταει να πληρωσω ενα χ ποσο για να τον ακουσω....οπως βεβαια εχει το ιδιο δικαιωμα κι ο καθενας που ερχεται να ακουσει εμενα (.....αν κι οταν βρισκω ενα μαγαζι που να θεωρω οτι αξιζει τον κοπο να παιξω σε αυτο

)
....και μετα ειπες:
"
Τελος,πρεπει να γινει κατανοητο,οτι ενας επιχειρηματιας εχει σκοπο το κερδος.Δεν υπαρχει ιδεολογια στο επιχειρειν,μιας και αν δεν βγουν τα εξοδα,μπορει να καταληξεις πισω απο τα σιδερα.Και αυτο συνεπαγεται πως,εαν δεν εχεις κοσμο,εισαι τελειωμενος.Επομενως,επιβιωνουν μονο οι μπαντες που εχουν κοσμο.Αν θες να παιζεις τη δικη σου μουσικη,βγες και καντο.Αλλα θα πρεπει να εχεις υποψην σου πως μπορει να μην εισαι ο ενας στους χιλιους που θα ειναι τοσο γ**ατος ωστε να ξεχωρισει και να ακουστει."
Η αληθεια ειναι οτι αν οντως οι μαγαζοτορες σκεφτοντουσαν σαν επιχειρηματιες κι οχι σαν λαμογια, βαμπιρ που προσπαθουν να βγαλουν κι απο την μυγα ξυγκι θα ειχαμε πολυ πιο ωραια μαγαζια, με πολυ καλυτερο ηχο, πολυ πιο αξιολογες μπαντες, πολυ περισσοτερο κοσμο να ερχεται στα live και σιγουρα θα υπηρχε περιθωριο να παιξεις και καποια δικα σου κομματια και σιγα σιγα να εμπλουτισεις το προγραμμα σου με περισσοτερες δικες σου συνθεσεις και γιατι οχι να διασκευασεις και καποια τραγουδια αλλων με εναν δικο σου τροπο.
....και να σου πω και κατι αλλο? στην Σαλονικη που οι χωροι ειναι λιγοτεροι και τα μεροκαματα γελοια, τα παιδια που παιζουν στα μαγαζια με σταθερο προγραμμα ειναι ολοι (με καποιες εξαιρεσεις βεβαια) επι το πλειστον καλοι μουσικοι....στην Αθηνα δεν ισχυει το ιδιο....γιατι αραγε?
οπως εχω ξαναπει ομως και σε αλλα τοπικ δεν φταινε αυτοι που εχουν τα μαγαζια αλλα εμεις που παμε και τους τα σταζουμε, και που δεχομαστε να παιξουμε με εισιτηριο σαν ζητιανοι.... και πανω σε αυτο πατανε οι τυποι ....οποτε οπως και να το δεις....παλι οι μουσικοι φταιμε για την καταντια του ελληνικου σκυλοροκαδικου.
Δημητρη, παντα σε φιλικο τονο και χωρις καμια διαθεση ειρωνειας ετσι?