Όποιος ρωτάει το xolidoxo και o xolidoxos το αντιλαμβάνεται, δίνει απάντηση, άλλοτε αμέσως άλλοτε καθυστερημένα. Δεν μου αρέσει να αφήνω τους ανθρώπους με απορίες, τουλάχιστον σε όσες μπορώ να απαντήσω και δεν είναι δικές μου απορίες επίσης. Αλοίμονο αν δεν απαντούσα, ιδιαίτερα σε ερωτήσεις που αφορούν κείμενο που έχω γράψει εγώ. Όταν φίλε μου, βγαίνει μία απορία από το μυαλό μας και με κάποιο τρόπο, δημοσιοποιείται, τότε σίγουρα περιμένουμε απάντηση από κάποιον άλλο, αλλιώς θα την κρατούσαμε κλεισμένη στο μυαλό μας ή στο συρτάρι μας. Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί, που κάνουν την ερώτηση με σκοπό, να απαντήσουν κάποιοι άλλοι μέσα στο κεφάλι τους, χωρίς να χρειαστεί να απαντήσουν σε αυτόν που έκανε την ερώτηση. Τέλος αν δεν περιμένουμε απάντηση δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε.Βασικό είναι να λύνονται οι απορίες, να γίνεται διάλογος, να υπάρχουν αντιφάσεις και να καταλήγουμε σε μια απάντηση ή σε μια κοινή απορία για ψάξιμο. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που συζητάνε τόσο ώστε ικανοποιήσουν την πρόσχερη ηδονή τους για συζήτηση χωρίς να έχει ουσία βάρος και ανάγκη για ικανοποιητική απάντηση η απορία τους και ανάλυση των δικών τους ιδεών και επιχειρημάτων.Όμως ακόμη και αυτό συμβαίνει.
Έτσι μερικές φορές διχώς να μπορώ να μαντέψω, απαντώ τσάμπα σε ανθρώπους ανούσιους απέναντι μου, διότι οι ίδιοι μπορεί να συζητάνε ουσιαστικά με κάποιους άλλους.Τέλος συνετό είναι να απαντάμε, σε ανθρώπους που περιμένουν απάντηση μας στην απορία τους.
Πρώτα από όλα λοιπόν, δεν μπορώ να συσχετίσω εγώ την δική σου αφελή ηρωίδα, με την δική μου που δεν είναι αφελής.
Η ηρωίδα μας λοιπόν είναι ένα άτομο που δημιουργεί, πιστεύει σε αυτό που δημιουργεί και κάνει όνειρα γι αυτό που δημιουργεί. Κάποια στιγμή λοιπόν αντιλαμβάνεται, ότι δεν φτάνει να είναι αξιόλογο αυτό που δημιουργείς για να γίνεις γνωστός (όπως και πολλοί καλλιτέχνες που αγωνίζονται και γνωρίζουν και τον χώρο) και έτσι αφήνει το ταλέντο της στην άκρη, στα όσα μέχρι τότε έχει κάνει. Αυτό έχει να κάνει με την πολιτισμική και πνευματική κρίση της εποχής.
Pimami ξέρεις δημιουργούς που δεν μοιράζουν αυτόγραφα ? ? Για μήπως τα αυτόγραφα αποτελούν αιτία, η συνέπεια του χαμένου πολιτισμού μας?
Το θέμα είναι, τι είναι αυτό που έχεις δημιουργήσει και βάζεις την υπογραφή σου από κάτω.
Δεν με νοιάζει λοιπόν πόσα εκατομύρια αυτόγραφα θα υπογράψει κάποιος, πόσα εκατομύρια υπογραφές θα βάλει στα αντίτυπά του, πόσο θα ταυτίσει το έργο του με το όνομα του αρκεί το έργο του να έχει ουσία και αξία.
Ηλίανθε, αν δεν υπερασπίζουμε αυτά που μας αρέσουν να διαβάζουμε, προδίδουμε τον εαυτό μας. Αντιμέτωπος ήρθα μόνο με την Pascal, γιατί με χάλασε ο τρόπος της, όσο για τα γούστα της, ο καθένας έχει τα δικά του.