Amfenster, όταν λέμε ότι κάποιος έχει δίκιο, σημαίνει ότι συμφωνούμε μαζί του και τίποτα παραπάνω δεν έχει να κάνει αυτό με την δικαιοσύνη.
Καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες, ζει με τον δικό του τρόπο, στον δικό του κόσμο και έχει σίγουρα έχει δίκιο για τον εαυτό του και μάλλον για τους συμφωνούντες παρόμοιούς του που έαν έχουνε ψάξει βαθύτερα τι εννοεί. Άλλωστε γι αυτά που κάποιοι αισθάνονται ενοχές, άλλοι αισθάνονται ελευθερία από κανόνες νόμους και όρια, άλλοι ηδονή άλλοι whatever και πάει λέγοντας. Εντιμότητα μπορεί να είναι απλώς, οι σωστές επιλογές απέναντι στον εαυτό σου, σε σχέση με εσένα και το το δεύτερο συσχετιζόμενο άτομο. Διότι και τον εαυτό μας προσπαθούμε να τον μάθουμε ώστε να γίνουμε περισσότερο αυτοί που είμαστε. Έαν είσαι έντιμος απέναντι στον εαυτό σου, δεν βλέπω το λόγο για ενοχές, ούτε και υπάρχει λόγος να νιώθω ένοχος για την φύση και τους φυσικούς της νόμους, όπως γιατί γεννήθηκα με 2 αυτιά και 2 ρουθούνια ή γιατί αν πηδήξω από τη καρέκλα θα πέσω στην γη.
Όποιος έχει ουσιαστικές ενοχές έχει συνηδειτοποιήσει πολύ λίγο ποιος είναι ή δεν έχει αντιληφθεί πως η γνώμη του διπλανού του είναι τις περισσότερες φορές από διαφορετική έως αντίθετη.
Όσο για τον σκύλο με τη γάτα, οι παρομοιώσεις είναι όμορφες από ποιητικής άποψης, αλλά δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω μιας και δεν είμαστε ούτε σκύλος ούτε γάτα. Το αρχέγονο είναι πάντα ξυπνητό μέσα μας εκτός της περίπτωσης που κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι μάχες δεν ακολουθούν, αλλά υπάρχουν κάθε στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Καθένας πολεμάει και αλλιώς, άλλος σιωπηλά, άλλος με ήπιους τόνους άλλος φωναχτά.
Οι μεγάλες πληγές, πάντα πονάνε, για ιατρικούς λόγους, τους οποίους κάποιοι μπερδεύουνε με το συναίσθημα.Ακόμη και το πόδι σου να σπάσεις, θα σου το θυμίζει κάθε τόσο ο καιρός και θα ασχολείσαι μαζί του μέχρι να πεθάνεις. Για κάποιους, αυτό είναι ο έρωτας.