τι εννοεις δλδ τι ειναι το
floyd roze (ως γνωστον δεν ειμαι σχετικη με αυτα)... 
Σε ευχαριστώ για τα σχόλια. To nick μου όμως δίνει την λάθος εντύπωση οτι είμαι μεταλάς, που δεν ισχύει (όχι με τον τρόπο που το εννοείτε εκεί πάνω

)
το floyd rose είναι ένα ανεπτυγμένο σύστημα για τρέμολο που κλειδώνει τις χορδές ωστε να μην ξεκουρδίζονται μετά από "βαρβαρη" χρήση του. Όσες κιθάρες δεις με βίδες στον μπροστά καβαλάρη και την γέφυρα, τέτοιο ή παρόμοιο σύστημα έχουν. ψάξε για κάνα βιντεακι στο youtube και θα καταλάβεις. Σκέψου οτι με τα ζόρικα που κάνει ο vai και ο satriani στην κιθάρα τους (έχω δεί τον vai να κρατάει την ibanez από το τρέμολο), μια κιθάρα με απλό τρέμολο δεν υπαρχει περίπτωση να έμενε κουρδισμένη.
Εγώ πάντως σου πρότεινα αρχικά το floyd rose λαμβάνοντας υπόψην τους "καλλιτέχνες" που ανέφερες, και ήταν λάθος συμβουλή (θα εξηγήσω μετά) Σε πρώτη φάση ας αναθεωρήσουμε την ιδέα του floyd, γιατι ενώ είναι εντυπωσιακό, έχει και ελλατώματα. Π.χ όταν θες να αλλάξεις κουρδισμά (και σαν βρωμο-μεταλού που δηλώνεις, θα θελήσεις να κάνεις κάνα drop-d, για να μην φτάσω στο b) θα πρέπει να ρυθμίσεις όλη την γέφυρα. Εδώ ένα απλό κούρδισμα σε floyd σου βγάζει την παναγία... Οπότε ξανασκέψου το
θα είμαι ειλικρινής μαζί σου όμως και ελπίζω να το εκτιμήσεις.
Ακολουθείς την κλασική πορεία του Ελληναρά κιθαρίστα
-Παίρνουμε μια stratocaster για αρχή γιατί δεν ξέρουμε και άλλες κιθάρες. βασικό κριτήριο είναι να μοιάζει στο σχήμα και τα χρώματα (black body, white pickguard)
-όταν μάθουμε να βαράμε πέμπτες και μάθουμε και μια κλίμακα, μαθαίνουμε για τον malmsteen kai ton mickael angelo, ζηλεύουμε τους high κιθαρίστες, πάμε για μια ibanez και μετράμε νότες ανα δεπτερόλεπτο. Ναι, εδώ βρίσκεσαι, απλα δεν αγόρασες ακόμα την ibanez.
-Αφού Παθουμε 2-3 τενοντίτιδες, αποκτήσουμε κανα 2 τικ απο τις εξωπραγματικές ταχύτητες που πάμε να πιάσουμε, ανεβάσαμε το gain και το delay να μην πολυκαταλαβαίνουμε τι παίζομε και να μην πολυακουγονται τα λάθη και χάσαμε το 30% της ακοής μας, αναρωτιόμαστε τελικά τι μουσική θέλουμε να παίξουμε και ξανασκεφτόμαστε απο την αρχή το θέμα της κιθάρας.
Εναλλακτικά, μεταξύ των σταδίων 2και 3, παίζει και να τα σκάσουμε για μια les paul, παίζουμε 10 ώρες και μετά φοβόμαστε μην γρατσουνιστεί από την μεταλική αγκράφα στην ζώνη.
Επίσης οι μεταλαδες παίζει να το αλλάξουν σε telecaster με βάση τα νεα trends αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σύμφωνα τώρα με τις προτιμήσεις σου ειδικά στους αγαπημένους σου "καλλιτέχνες", δεν μας λες κάτι παραπάνω από το "θέλω να γίνω γα**τη και να με ζηλέψει ο τάδε και να μπορώ να μιλάω με αξιώσεις στην παρέα για τον yngwie". Το γεγονός οτι δεν ξέρεις για το floyd rose αλλά ξέρεις για τους EMG δείχνει οτι εχεις ακούσει πολλά και ξέρεις λίγα. και μπράβο σου που το παραδέχεσαι οτι είσαι άσχετη. Για να καταλήξω κάπου, οι αρχικές σου απαιτήσεις μάλλον δεν σε βοηθάνε, αλλα σε μπερδεύουν. Ξέχνα ταμπέλες όπως "Satriani" ή "Ibanez" και σκέψου τι μουσική θες να παίξεις, γιατί μεχρι στιγμής δεν ξέρεις
Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα: michael kelly Patriot. (
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=70639.0) τρομερή ποιότητα και ευελιξία στις ρυθμίσεις ήχου. βασικά έχει τα πάντα εκτός από τρέμολο. και ναι... κάνει για μέταλ, αλλα αν δεν σε περιορίζει σε αυτό. Επίσης είναι just στα λεφτά που λες, μόνο που κιθάρες με τέτοια χαρακτηριστικά κάνουν 1000+ συνήθως
Αν θες floyd rose πάντως δες και την michael kelly Hex XLT, λογικά θα είναι παρόμοιας κλάσης.
Ibanez RG και οι ESP που προτείνουν τα παιδιά είναι πολυ δοκιμασμένες και καλές λύσεις για μέταλ πάντως
Μην σε πάρω και στον λαιμό μου, δοκίμασέ τα όμως