Κάποια πράγματα είναι λίγο η’ πολύ ασυμβίβαστα…
Όπως θα θυμάστε όλοι στο
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=71511.50 ότι πάντα αναφερόμουν στην συνειδητή αγορά μουσικών οργάνων για να καλύψουμε τις ανάγκες μας -σαν μουσικοί- σε αυτά…
Και συνειδητή αγορά μουσικού οργάνου πρέπει να σημαίνει:
1. Ξέρω τι θέλω να αγοράσω…
2. Ξέρω τι ανάγκη θα μου καλύψει, όταν θα το αγοράσω…
3. Ξέρω που θα το βρω, αυτό που θέλω να αγοράσω…
4. Ξέρω τις εναλλακτικές - ανταγωνιστικές αντιπροτάσεις που έχω -από την σύγχρονη παράγωγη μουσικών οργάνων- έναντι της πρώτης επιλογής μου ώστε να μην υπάρξει κατάσταση μονοπωλίου από τον Εισαγωγέα η’ τους Έμπορους…
5. Ξέρω τις ιδιαιτερότητες αυτού του οργάνου που σκέπτομαι να αγοράσω…
6. Ξέρω τις ιδιαιτερότητες των εναλλακτικών – ανταγωνιστικών προϊόντων…
7. Ξέρω να συγκρίνω αυτά και να επιλεγώ το καλύτερο για τις δίκες μου ανάγκες.
Όποτε έχουμε…
Stinky : Δεν ζητώ από την Gibson U.S.A. η’ την κ.κ. Μπονφιλακη να μου αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο μου που σπατάλησα γυρνώντας στα μαγαζιά των συνεργαζομένων με αυτήν μουσικών έμπορων… Δεν μπορεί να το κάνει εξ άλλου…
Όπως δεν μπορεί να μου αλλάξει γνώμη & γνώση ότι σήμερα δυστυχώς "Only A Gibson Is –Not- Good Enough" ειδικά όταν μιλάμε η’ γραφούμε για την Gibson Les Paul Std. Guitar.
Όπου όφειλε η Gibson U.S.A. να επιδιώξει καλύτερο ποιοτικό έλεγχο (Total Quality Management) ώστε οι κιθάρες της να μην είναι «κουκουρουκου λαχεία» για τους αγοραστές της…
Όπου όφειλε η Gibson U.S.A. να επιδείξει «ταυτότητα προϊόντος» και να μην άγετε & φέρετε για να ικανοποιήσει τις εφήμερες «ανάγκες» του κάθε εφήμερου Αμερικανού «πιτσιρικά» Κιθαριστή που είναι ο –κύριος- αγοραστής αυτής, μιας και ο –ποιοτικότερος στη αγορά του- Ευρωπαίος Μουσικός δεν την απασχολεί…
Γι’ αυτό δυστυχώς οι Gibson U.S.A. Les Paul Std. Guitars έγιναν τα «καυσόξυλα» που βλέπεις σήμερα…
Τόσο ο Αμερικανικός (Heritage Inc., P.R.S.), όσο και ο Ιαπωνικός (E.S.P., Tokai) ανταγωνισμός έχουν ανεβάσει κατά πολύ το Total Quality Management των προϊόντων τους και τους πλησιάζει ο Ευρωπαίος
http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Fame-The-Paul-Custom-III-Trans.-BK-Abalone-Binding-2-x-Duncan-HB/art-GIT0004924-003 Και έμεινε στην Gibson U.S.A. δυστυχώς να πουλά μόνο το myth…
Γιατί από ποιότητα στις κιθάρες δεν έχει να πουλήσει…
Αν μπορέσω θα «ανεβάσω» καμία Φώτο της δικής μου…
jim.ni : Όσο μου επιτρέπουν τα 38 μου χρόνια και τα 23 μου χρόνια στο «κουρμπέτι»…
Ειδικά στο sustain της νότας οι διαφορές είναι φανερές…
Δεν είναι?...
Και αν δεν κάνω λάθος στις γραμματικές μου γνώσεις…
Στο « τι σε εμποδίζει μια bolt on να την κάνεις set neck?» που post-αρες…
Ερωτηματικό δεν έχεις βάλει στο τέλος?...
groovymood001: Σε αυτό συμφωνούμε απολυτά…
Παίρνεις την κιθάρα σου, κατεβαίνεις στο όποιο μαγαζί θέλεις να τεστάρεις την όποια κιθάρα, κάνεις Α/Β test (Test με τον ίδιο ενισχυτή και με τις ίδιες ρυθμίσεις κάθε φορά…), βγάζεις τα συμπεράσματα σου και τότε μόνο μιλάς…
Στην Ελλάδα το παΐδι μαθαίνει –δυστυχώς- πρώτα να είναι "οργανωμένος οπαδός"...
Και μετά να “ακούει”…