germ1984, χαίρομαι πραγματικά να διαβάζω τα ποστ σου, αφήνουν πάντα μια αισιοδοξία και μια θετική όψη των πραγμάτων που οι υπόλοιποι αδυνατούμε να δούμε...
Προτιμώ να βλέπω την θετική πλεύρα των πραγμάτων. Σκασίλα μου που έβαλαν και άλλα διόδια ή τα αύξησαν, επίσης σκασίλα μου που αύξησαν τα τέλη κυκλοφορίας, δεν έχω αυτοκίνητο αλλά και να είχα δεν θα με ένοιαζε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι για το καθημερινό μποτιλιάρισμα, για την απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά, για τα διπλοπαρκαρίσματα, για τον υπερβολικό αριθμό αυτοκινήτων σε σημείο ασφυξίας και για τα θανατηφόρα που συμβαίνουν κάθε Σαβ/κο δεν φταίει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο Πάγκαλος, ούτε o μεγαλο-ιδιώτης όπως λέτε, αλλά το στραβό κεφάλι του Νεοέλληνα. Είμαστε ανάγωγος λαός, ψάχνουμε πάντα ευθύνες στους άλλους ξεχνώντας τον εαυτό μας.
Θέλουμε όλοι να έχουμε το αμαξάκι μας, μέχρι και η Κουτσή-Μαρία, φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο και να λαδώσουμε για να πάρουμε το δίπλωμα. Τώρα αλήθεια γιατί γκρινιάζουμε που τα πράγματα σφίγγουν;
Ήδη αυτό το διαλυμένο κράτος μας είχε χορηγήσει περισσότερα απ'ότι αξίζαμε....Θέσεις στο Δημόσιο με τη σέσουλα, ρουσφετολογικούς διορισμούς, συντάξεις από τα 45 έτη, κανέναν έλεγχο, καμμία αξιοκρατία, σικέ διπλώματα οδήγησης, "πτυχία" για τη νεολαία ώστε να κάνει συλλογή, ασυλία στο πανεπιστήμιο και ότι άλλο φανταστεί η ψυχή σας.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση όμως. Και δεν ξεφεύγω καθόλου από το θέμα.