Ως ιδιοκτήτης μιας GSA60 εδώ και 3 χρόνια δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος, όλα αυτα που είπε ο Απόλλων παραπάνω για την εν λόγω κιθάρα ισχύουν κατα τη γνώμη μου, μόνο που εγω θεωρώ τον 2πλο μαγνητη λίγο πιο γκαζιάρικο.
Ο διπλός σίγουρα είναι πιο γκαζιάρης σε σχέση με τους μονούς. Αυτό άλλωστε ισχύει σε όλες σχεδόν τις κιθάρες με παρόμοια διάταξη μαγνητών. Απλά εμένα δεν μού φάνηκε τόσο γκαζωμένος όσο οι μαγνήτες σε κάποιες άλλες Ibanez. Aυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Για κάποιον που τον ενδιαφέρουν είδη μουσικής που δεν χρειάζονται ιδιαίτερα high gain ήχους, μάλλον είναι προτιμότερο. Σε γενικές γραμμές μια τέτοια κιθάρα ίσως είναι ιδανική για έναν αρχάριο. Εγώ προσωπικά τις Ibanez δεν τις πολυσυμπαθούσα, αν και στην πορεία έχω βρει κάποια μοντέλα που μου αρέσουν, όπως η σειρά SA, κάποιες semihollow, οι παλιότερες Jet King, κλπ. Πέρα από τα προσωπικά γούστα όμως, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι όργανα αξιοπρεπή για τα λεφτά τους και σε γενικές γραμμές ποιοτικά και προσεγμένα.
ΥΓ:Απόλλων από ότι βλέπω είχες δίκιο για την αγορά μου οπότε μάλλον θα ψαχτω πάλι για καινούργια κιθάρα από εξωτερικό αυτή την φορά
Φίλε, όπως σού είχα πει και στην άλλη συζήτηση, τα 160 Ευρώ που πλήρωσες για αυτή την κιθάρα ήταν μια λογική τιμή. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η κιθάρα δεν κοστίζει 350 Ευρώ ή όσο σού είπανε στο Νάκα. Εκτός αυτού, αν υπολογίσεις το επιπλέον κόστος των αναβαθμίσεων που έκανες (αγορά και τοποθέτηση μαγνητών), το τρέξιμο για να σού τη σετάρουν και το γεγονός ότι ακόμα έχεις προβλήματα όπως έχεις πει ο ίδιος, καταλαβαίνεις ότι θα μπορούσες να έχεις κάνει μια πολύ καλύτερη αγορά.
Για να μην ξεφύγουμε πάλι από τη συζήτηση, θα πρότεινα σε σένα (αλλά και σε όποιον βρίσκεται σε παρόμοια θέση) να παίξεις με όσο το δυνατόν περισσότερες κιθάρες μπορείς, ακόμα και κιθάρες που δεν σού αρέσουν εμφανισιακά. Ξέρω πως είναι δύσκολο στην Ελλάδα να δοκιμάσει κανείς κιθάρες, ειδικά ένα νέο παιδί, αλλά μόνο με συζητήσεις και με ψάξιμο στο Internet δεν θα καταφέρεις πολλά. Αν μπορείς πήγαινε στα μαγαζιά με κάποιο φίλο ή γνωστό που έχει μεγαλύτερη πείρα για να σού δώσει μια πιο αντικειμενική γνώμη. Όσο δοκιμάζεις τόσο θα αποκτάς εμπειρία και θα μπορέσεις να βρεις τι σού ταιριάζει καλύτερα. Οι πρώτες κιθάρες πάντα μάς φαίνονται τέλειες, αλλά εκεί μιλάει η απειρία και ο ενθουσιασμός. Όταν αποφασίσεις τι θέλεις να αγοράσεις, παζάρεψε όσο μπορείς με τους εγχώριους καταστηματάρχες. Αν δεν σού κάνουν καλή τιμή, πάρε από εξωτερικό. Πάρα πολλά άτομα εδώ μέσα έχουν αγοράσει από Γερμανικά, Γαλλικά και Αγγλικά καταστήματα. Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα και πήραν όργανα σε πολύ συμφέρουσες τιμές.
Καλές αγορές, καλή συνέχεια και καλή χρονιά σε όλους.