Βεβαίως και αρπάζομαι, διότι όλος ο σεβασμός μας και ο πόνος μας βρίσκεται σε λόγια και σε σκέψεις.
Για πια υπερηφάνεια ακριβώς μιλάς ? Απο πού το έβγαλες αυτό ? Θεωρείς ότι είμαι υπερήφανος επειδή
είμαι Έλληνας ? ΧΑχαΧΑχαΧΑχα Δεν μου λες, όταν διαβάζεις, καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ? Εγώ δεν είμαι
υπερήφανος, ούτε για τον εαυτό μου. Ξαναδιάβασε πιο πάνω.Την ικανότητα να σκεφτούν πέρα από την μαμά
πατρίδα, την έχουν όλοι οι άνθρωποι. Κάποιοι την έχουν, για να στείλουν βόμβες, κάποιοι για να στείλουν
οικονομική ενίσχυση. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να αναρωτηθείς, για πιο λόγο κάνεις χαζές ερωτήσεις ?
Να κάνω, έαν θέλεις μία στατιστική έρευνα, πόσοι ανθρώποι έχουν την ικανότητα να σκεφτούν κάτι άλλο
πέρα από την μαμά πατρίδα. Ακόμη και ανίκανοι να ήταν, μόλις ανοίξουνε ένα δελτίο ειδήσεων, το σκέφονται
υποχρεωτικά. Ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπό τους στην ΑΙΤΗ ? ΧαχαΧΑχαΧΑχαΧαχΑχαΧαΧαχαΧΑ
Εδώ δεν ενδιαφέρονται για τον διπλανό τους, που αν απλώσουν το χέρι θα τον βοηθήσουν, ενδιαφέρονται
για την άλλη άκρη του κόσμου ? Δεν γουστάρω τέτοιους συναισθηματισμούς.
Για πια ιερή Ελλάδα μιλάς ? χαχαχαχα μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με φαντασιώσεις και τέτοιες ιστορίες?
Εγώ όποτε μιλάω για την Ελλάδα μιλάω για σκατά.
Βέβαια, τα σκατά είναι ιερό πράγμα, αν τα δεις από επιστημονική άποψη.
Εσύ λοιπόν λες, ότι εδώ στο Σαιτ, έχουν απασχολήσει οι Φυσικές καταστροφές, στην Ελλάδα.
Για πες μου λοιπόν, ποιοι από εδώ βοήθησαν τους συμπατριώτες μας, πέρα από την γείτονιά τους,
προς ένδειξη σεβασμού ? Εφόσον εσύ τους ξέρεις, να μου τους δείξεις, να πάω να τους φιλήσω τα πόδια.
Όταν όμως κάθε φορά ανοίγεται ένα θέμα με ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥΣ, που κλαίνε την μοίρα τους,
χωρίς να κάνουνε τίποτα, θα εμφανίζομαι και εγώ να τους το υπενθυμίζω.
Οι μετανάστες, δεν έχουν να κάνουν, ούτε με πατρίδες, ούτε με θρησκείες, ούτε με σύμβολα,
ούτε με κολοκύθια τούμπανα. Ούτε οι μετανάστες βρώμισαν την Ελλάδα.Την ελλάδα όπως λέω και παραπάνω
την έχουμε βρωμίσει εμείς.Αφού λοιπόν έχουμε κάνει ένα κάρο βρωμιές και τις τρώμε και ζούμε-φυτοζωούμε
με έναν περίεργο βρώμικο τρόπο, γιατί να βάλουμε σε όλα αυτά μέσα και τους πολυαγαπημένους μας
συνανθρώπους γειτονικής χώρας? Είναι σεβασμός δηλαδή, να ξέρεις ότι ζεις στα σκατά και να βάζεις
και άλλους σε αυτά ? Μάλιστα δε, να τους χώνεις ακόμη βαθύτερα στα σκατά. Βέβαια όλο αυτό γυρίζει
μπούμερανγκ πάλι σε εμάς.Πάλι το είπα παραπάνω.
Θα στα ξαναπώ όμως μία δεύτερη φορά γιατί είμαι "καλός και συμπονετικός άνθρωπος εγώ, σέβομαι".
Ο μετανάστης έχει να κάνει με ένα απλό θέμα που λέγεται επίπεδο επιβίωσης αλλά και διαβίωσης ενός
τόπου. Δουλειά και φαγητό. Πρώτα έχουμε εμείς και μετά δίνουμε στους άλλους.
Γιατί εαν δεν έχουμε εμείς, ούτε εμείς θα περνάμε καλά, αλλά ούτε οι άλλοι που υποτίθεται
θα τους δώσουμε φαγητό και δουλειά. Εκτός αν εσύ βγαίνεις έξω στο δρόμο και βλέπεις ευτυχισμένους
μετανάστες!Εγώ όποτε τους ρωτήσω, για προβλήματα μου λένε και βρίζουν τους έλληνες που τους εκμεταλευόνται.
Εγώ πάλι βρίζω τους έλληνες που εκμεταλεύόνται εμένα αλλά εκμεταλέύονται και τους μετανάστες.
Έαν ο Έλληνας, θέλει να δει ευτυχισμένο τον άλλο κόσμο, θα πρέπει πρώτα από όλα να θέλει τον εαυτό
του ευτυχισμένο, αλλά θα πρέπει να είναι και ευτυχισμένος, γιατί αλλιώς μόνο μιζέρια θα μπορεί να
δώσει. Τώρα αν κάποιοι γουστάρουνε να είναι κατά Φαντασία Ευτυχισμένοι και αυτό να το μεταφέρουνε
και στους άλλους, ονομάζοντας το Ελπίδα, εγώ διαφωνώ. Αν ήταν έτσι, η πνευματική τρόφή, θα είχε
λύσει όλα τα προβλήματά μας. Οτιδήποτε λοιπόν, δεν εφαρμόζεται κατά ένα μεγάλο μέρος πρακτικά,
από τις ρίζες μέχρι τον ανθό και τα φύλλα, το Θεωρώ μπαρούφα.
Στη μόνη περίπτωση που είναι καλό, είναι όταν ο άλλος είναι λίγο πριν τα θυμαράκια και του
τα λες, για να πάει ευτυχισμένος!Αν προλάβει να τα ακούσει και όλα.
Ποιος σου είπε αγαπητέ, ότι όλα τα άλλα είναι ασήμαντα ? Είναι εξίσου σημαντικά και μπλέκονται
το ένα με το άλλο. Δεν με νοιάζει η ασχολία με αυτά τα θέματα, αλλά ο τρόπος ασχολίας.
Όλη την ώρα κλάμα και σεβασμός και από πράξεις τίποτα.
Αυτό είναι και που ενώνει όλα αυτά τα θέματα.
Ανθρώποι, που δεν αγωνίζονται για τίποτα, πέρα από την οικογένειά τους και όταν συμβαίνει
κάτι έξω από αυτό τους πιάνει το παράπονο και ο σεβασμός.
Για ποια πατρίδα μιλάς ? για ποια Θρησκεία μιλάς ? Στην τελική, αν βλέπεις εσύ ότι ο θεσμός
της οικογένειας, δεν περνάει κρίση, τι να σου πω!
Ή μήπως ζω σε κάποια άλλη Ελλάδα....και βλέπεις εσύ τριγύρω σου ανθρώπους που σέβονται την
πατρίδα την θρησκεία και την οικογένεια ? ΧΑΧΑ!
Εσύ λοιπόν, θεωρείς ότι είναι πολύ λογικό, ένας άνθρωπος που δεν σέβεται αυτά, να σέβεται
ότι πεθάνανε ένα κάρο κόσμος στην ΑΙΤΗ!
Μάλλον απάντησες χωρίς να με διαβάσεις και κρίνοντας ότι ανήκω κάπου, που εσύ ήθελες να
βάλεις με το μυαλό σου...
Όλη αυτή η τακτική, μου φέρνει στο μυαλό, κατά συρροή δολοφόνο που κάθε κυριακή πάει
και εξομολογείται. Τουλάχιστον αυτός, γνωρίζει ότι φταίει ο ίδιος! Εμείς πιστεύουμε
ότι για το θέμα της ΑΙΤΗΣ, φταίει ο σεισμός!
Πιστεύουμε ότι έαν στείλουμε οικονομική βοήθεια, θα αναστηθούνε οι νεκροί!
ΠΙστεύουμε ότι έαν "σεβαστούμε" το γεγονός...θα είναι τα πράγματα καλύτερα!
Έαν θέλετε να σεβαστείτε την ΑΙΤΗ και την κάθε ΑΙΤΗ, κάντε κάτι, για όσους απομείνανε.
Ώστε έαν ξαναγίνει σεισμός, να μην τους ξαναπλακώσουνε τα σπίτια.
Καθίστε σπιτάκι σας λοιπόν, όπως κάθομαι και εγώ και τηρήστε με ευλάβεια και σεβασμό,
την ΕΝοΧΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ "ΦΩΝΑΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ".
Μην μου πείτε δε, ότι δεν μπορείτε να πάτε μέχρι εκεί, γιατί είναι ακριβά τα εισητήρια..
ή ότι από εδώ μπορείτε να βοηθήσετε καλύτερα την κατάσταση, ενώ εδώ δεν βοηθάτε ούτε
τους διπλανούς σας..Απλά, πρακτικά νοιάζεστε περισσότερο για την πάρτυ σας, ενώ θεωρητικά
νοιάζεστε για όλο το κόσμο! Έαν δε, νοιαζόσασταν πραγματικά για την πάρτυ σας, η ελλάδα
θα ήταν πολύ καλύτερη, όπως και η ΑΙΤΗ.
Είναι και το τελευταίο ποστ που στέλνω σε αυτό το θέμα. Γιατί δεν υπάρχει λόγος να
ανακυκλώνω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
Με συγχωρείτε έαν αποκάλεσα κάποιον ευθέως, κάπως. Το κάνω μόνο όταν ο ίδιος
πρώτος με αποκαλέσει κάπως και στο τέλος του ζητώ συγνώμη, διότι πιστεύω, ότι
μόνον έαν κάποιος το θεωρήσει προσβλητικό για τον εαυτό του, δεν θα το ξανακάνει
θίγοντας κάποιον άλλο. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θέλουν να έχουν πάντα
την πρωτιά. Ίσως όμως να ζητήσουν συγνώμη δεύτεροι.
Να επισημάνω δε, ότι συνέχισα την συζήτηση, ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ και όχι στο Θέμα που
αφορούσε την ΑΙΤΗ, σεβόμενος την άποψη των συνομιλητών μου, εφόσον προσφέρθηκε
άλλος χώρος, για την παρούσα συζήτηση, σεβόμενοι την δική μου άποψη.
Ο ΚΑΔΟΣ, για άλλη μια φορά παρά την ονομασία του, αποδεικνύεται ένα πάρα πολύ
καλό μέρος.
Όσο για την μικρότητά μου, την αποδέχομαι, δεν την κρύβω πίσω από ψευτοσεβασμούς.
Όσο γι αυτούς που ασχολούνται ουσιαστικά-πρακτικά με αυτούς που πεθαίνουνε, από φυσικές καταστροφές, πείνα, δίψα και τα λοιπά παρόμοια
τους προσκυνώ ταπεινά και χαίρομαι που μου είτε με τη θέληση τους είτε όχι, δείχνουνε σε εμένα και τους υπόλοιπους πόσο μικροί είμαστε.
Ίσως κάποτε, κουνήσουμε και εμείς τα χέρια μας, πρώτα για να προλάβουμε, μετά για να θεραπεύσουμε και όχι φαμφαρολογίες.
Όλο και σε κάποιο άλλο θέμα θα τα ξαναπούμε!