Γεια χαρα σε ολο το φορουμ
Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης???
Θα παω ενα ταξιδι Νεα Υορκη στο τελος του τρεχοντος μηνα και θεωρω πως ειναι ευκαιρια να αγορασω μια καινουργια κιθαρα.
καταρχην η κιθαρα που ψαχνω ειναι αυτη
http://www.guitarcenter.com/Schecter-Guitar-Research-Hellraiser-C-1-FR-Electric-Guitar-103642161-i1401616.gcΟσον αφορα το οργανο καθεαυτο πως σας φαινεται σαν επιλογη σε αυτη την τιμη?εχετε κατι καλυτερο να προτεινεται?? επισης το guitar center ειναι το μονο site με αρκετα καταστηματα που γνωριζω, εχει κανεις να προτεινει καποιο αλλο καταστημα???
Παμε τωρα στα βασικοτερα μου ερωτημα.
Εστω τωρα οτι την περνω την κιθαρα, οσον αφορα την μεταφορα της στον γυρισμο απο Νεα Υορκη αθηνα υπαρχει περιπτωση να περναει σαν χειραποσκευη????και αν ναι με τι θηκη ακριβως?
Βασικο μου μελημα ειναι να μην χτυπηθει κατα την μεταφορα της και φανταζομαι σε περιπτωση που δεν περναει σαν χειραποσκευη η αγορα σκληρης θηκης βαλιτσας ειναι υποχρεωτικη. παρακαλω οποιος εχει φερει κιθαρα απο αμερικη με αεροπλανο να μου πει αν την εχει περασει σαν χειραποσκευη(και με τι θηκη), καθως αν γινεται θα το προτιμουσα για να εχω τον ελεγχο του οργανου ανα πασα στιγμη, η αν την εχει δωσει με τις αποσκευες αν του παρουσιαστηκε καμια ζημια.
Τελος οσον αφορα το τελωνειο πως γινεται η δουλεια?ειτε την παρω σαν χειραποσκευη ειτε την παραλαβω με τις βαλιτσες βγαινοντας προς τα εξω απλα ευχομαι να μην με σταματησουν οι τελωνειακοι?

??η περναω σιγουρα τελωνειο?

?
επειδη εμεις περναμε εδω τελωνειο οταν την αγορασω στο μαγαζι ισχυει οτι μπορω με την επιδειξη του διαβατηριου να ζητησω να μου αφαιρεθει ο φορος απο την τιμη?γιατι κατι τετοιο εχω ακουσει?

(ειναι κατι υποχρεωτικο για αυτους η ειναι αναλογα στο καταστημα?) παντως αν δεν ισχυει το να μπληρωνουμε 2 φορους(ΗΠΑ και Ελλαδα) το θεωρω το λιγοτερο αδικο.
Αυτες ειναι οι ανησυχιες μου ζητω συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα επειδη πρωτη φορα κανω τετοιο ταξιδι και τετοια αγορα θελω τα φωτα σας. Ευχαριστω εκ των προτερων οσους ασχοληθουν με το ποστ μου.