Σαν χθες θυμάμαι ένα θέμα που ειχε ανοιξει αν δεν κανω λαθος ο Θεμος και αφορουσε τις semi acoustic κιθαρες.
Ο Απολλων τονισε (δικαιως) οτι το θεμα δεν ειχε μεγαλη ανταποκριση.
Και γνωμη μου ειναι οτι προκειται για πολυ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ και ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ οργανα.
Τον τελευταιο καιρο εχω βγει στην αναζητηση για τη νεα μου κιθαρα. Αυτη θα ειναι hollow body (κοινως ''κουφια'') και πιθανοτατα double cutaway.
Τη θελω ετσι, επειδη σε διευκολυνει οταν παιζεις ορθιος και εχεις λογω κατασκευης ευκολοτερη προσβαση απο το 15ο ταστο και κατω...
Σημερα λοιπον ο δρομος μου με εφερε στον Τριμη, επισημο αντιπροσωπο της Ibanez.
Εκει δοκιμασα την Ibanez AS-73
http://www.thomann.de/gr/ibanez_as73bs_semiakustik_egitarre.htmΑπο κοντα δειχνει ωραιο το sunburst χρωμα της (αν και οχι τοσο εντυπωσιακο οσο ενα flame maple top).
To μπρατσο της ειναι ανετο και ''αντρικο'' και σε καμια περιπτωση τοσο τραγικα λεπτο οσο τα περισσοτερα της εταιριας. Τα knobs εξαιρετικα ''υπακουα'' και λειτουργικα ενω ειχε και εξαιρετικη δουλεια στο λουστρο.
Απο ηχητικης αποψης ειναι καλυτερη απο αυτο που θα περιμενα! Πολυ ζεστος ηχος, ιδιαιτερα warm και mellow! Οι μαγνητες της ειναι vintage output και ανταποκριθηκαν πολυ καλα σε οτι στυλ και αν επιχειρησα να παιξω.
Εγω κυριως τη θελω για Alvin Lee, Gary Moore, Bonamassa καταστασεις... Και επειδη δεν ειμαι μεγαλος φαν των LP ειπα να δοκιμασω πως θα μου κατσει ενα σκαφακι...
Τελος να προσθεσω οτι ειναι παναλαφρη (πιο ελαφρια απο μια Gibson LP Studio).
Αν εχετε 350 ευρω και ψαχνετε μι κιθαρα με ΖΕΣΤΟ ΗΧΟ (δεν εναφερω ειδη μουσικης μιας και νομιζω οτι ειναι καταλληλη σχεδον για ΟΛΑ) ριξτε σιγουρα μια ματια.
Υ.Γ. Το θεμα το ανοιξα για να ακουσω και αλλες προτασεις για παρομοιες κιθαρες σε αυτη την κατηγορια τιμης (αντε και 100 πιο πανω).