Τα όργανα είναι όλα σοφτ...
Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας πεις πως πέτυχες τόση αληθοφάνεια, αν δεν σου είναι κόπος: Με ποια προγράμματα, με ποια samples, με ποια τυχόν "μυστικά κόλπα" που χρησιμοποίησες κατά τον προγραμματισμό, κλπ.
Φυσικά, κανένα πρόβλημα.
Λοιπόν DAW: Qubase 5
Τα τύμπανα και το κοντραμπάσο είναι στη βάση τους προ-ηχογραφημένες loopες από το band in a box (real instruments). Έστησα το κομμάτι πρώτα στο band in a box κι όταν το ολοκλήρωσα έκανα extract τα real instruments (samples). Βέβαια, μετά έπεσε κόψιμο-ράψιμο-κούρδισμα.
Επίσης τα τύμπανα συμπληρώθηκαν από το EZdrummer με το κιτ "N.Y. Avatar". Οι κιθάρες ηχογραφήθηκαν με μικρόφωνο Behringer B2 Pro (πυκνωτικό) και με στερεοφωνική λήψη από το Boss BR-600 portable studio (αυτό είναι ένα μικρό μυστικό, το κάνω συνέχεια!

). Τα μικρόφωνα πήγαν σε μια κάρτα ήχου PreSonus Firestudio Tube και χρησιμοποίησα τα κανάλια με λαμπάτη προενίσχυση με τις ρυθμίσεις περίπου στο 12 o'clock.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα μίξης. Σε όλα τα όργανα χρησιμοποιώ compression και στις κιθάρες ΕQ ανάλογα με το πως μου "κάθεται" στο αυτί η ηχογράφηση. Μετά χρησιμοποιώ ένα κανάλι stereo reverb για όλα τα όργανα με διαφορετικές τιμές στο κάθε ένα.
Για κουρδίσματα και λοιπά από το ίδιο το Qubase.
Αυτά νομίζω...
Α΄, και mastering το rough mix πάλι στο Cubase, με νέο κομπρεσάρισμα και EQ, ένα διακριτικό βαθάκι για να δέσει λίγο το γλυκό και ... αυτά.