Μου 'ρθε προχτές η Vintage V100 που είχα παραγγείλει, και φυσικά το πρώτο πράγμα που έκανα μετά από μισή ώρα "αναγνωριστικό παίξιμο" ήταν να την διαλύσω στα "εξ ων συνετέθη"

για να "γνωριστούμε καλύτερα".
Επειδή σίγουρα κάτι θα κάνω με τα ηλεκτρικά της (κι ας μην χρειάζεται

) μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες και θέλω τα φώτα όσων ξέρουν.
1) Το παρακάτω είναι το κλασσικό διάγραμμα των Les Paul βάσει του οποίου είναι συνδεδεμένη και η δικιά μου
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=2h_2v_2t_3w(sorry για το μέγεθος)
Είχα μια απορία, πριν ακόμα αποκτήσω κιθάρα τύπου Les Paul και έχοντας ήδη το παραπάνω στο μυαλό μου. Η απορία είναι: Γιατί ενώ στις Stratocaster, 2 Tone knobs "εξυπηρετούνται" από ένα και μοναδικό capacitor, στις Les Paul χρησιμοποιούνται 2 capacitors. Όπως το βλέπω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αν αφαιρούσαμε εντελώς τον δεξιά πυκνωτή και ενώναμε τα δύο μεσαία lugs των tone pots μεταξύ τους, το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα πετυχαίναμε; Υπάρχει κάποια "θεωρία" ότι "Με δύο, καλύτερα"?
2) Τελικά οι Les Paul τι τιμή Capacitance έχουν στους πυκνωτές τους; Μέσα στο site της Gibson, όποιο διάγραμμα κι αν άνοιξα, όλα μιλούσαν για 0.02μF Οι πυκνωτές της δικιάς μου είναι 0.047 αλλά και πάλι, αν και μεγαλύτερης τιμής, νομίζω ότι θα σήκωνε και μεγαλύτερο. Οι μαγνήτες είναι PAF style και σχετικά πλούσιοι (για Humbuckers) σε υψηλές συχνότητες. Τελικά ποιά είναι η standard τιμή;
3) Είναι αλήθεια αυτό που πήρε το μάτι μου ότι τα Volume Pots πρέπει να είναι Linear σε αντίθεση με τα Tone Pots που είναι logarithmic?
4) Είναι αλήθεια αυτό που πήρε το μάτι μου (version 2) ότι τα Volume Pots είναι 300K σε αντίθεση με τα Tone Pots που είναι 500K?
....Απαντήστε στην αρχή αυτά και έρχονται, κι άλλα....