Απ' ότι μου πε είναι πιο ελαφρυά από την Les PAul μου, οπότε λογικά είμαι οκ απο εκεί, θα τη δοκιμάσω σίγουρα κιόλας.
Απλά ξεκίνησα το θέμα σε περίπτωση που κάποιος είχε να μου πει ξέρω γω "ότι είναι υπερεκτιμημένες για τα λεφτά τους". Π.χ. έχω ένα συμφοιτητή που έχει ESP HORIZON, και μου ζαλίζει το κεφάλι πως η ltd, είναι χειρότερες ακόμα και από της αντίστοιχης τιμής Epiphone, ε και αφού όντως δεν είχα παίξει/ ακούσει από κοντά, δεν ήξερα και εγώ.
Αυτό που παρατ'ηρησα στο youtube, είναι πως διάφοροι τη χρησιμοποιούν από μπλουζ και τζαζ μέχρι hardcore και metal. Πράγμα που μου άρεσε πολύ. Βέβαια πιο πάνω τονίστηκε πως δεν έχει γεμάτο ήχο και όγκο...με ξενέρωσε αυτό λίγο... :/
Δεν ξέρω...
Λοιπόν, άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα για να μην τρελαίνεσαι κιόλας, είναι πολύ πιο απλά απ'ότι νομίζεις.
1) Υπάρχει αυτή η LTD -->
http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_m10_sw.htm και υπάρχει και αυτή -->
http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_bs_7_stblk.htm !!! Όπως καταλαβαίνεις ο συμφοιτητής σου απλά το παίζει large επειδή έχει ESP και θάβει όλες τις LTD, δε σημαίνει όμως πως όλες οι LTD είναι μάπα. Και η κιθάρα για την οποία συζητάμε είναι ξεκάθαρα από τις καλές LTD. Mάλιστα έχω δει μουσικούς που ενώ θα μπορούσαν να έχουν ESP Εclipse και να παίζουν με αυτές, παίζουν με LTD Eclipse. Και η συγκεκριμένη LTD ΕClipse καλύτερη απ' όλες τις Epiphone, δεν το συζητάμε καν.
2) Γενικότερα συνηθίζεται να την αγοράζουν για metal/rock, αυτό όμως δεν λέει και τίποτα. Οι EMG θεωρούνται μεταλάδικοι μαγνήτες αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό, μπορείς να παίξεις κυριολεκτικά τα πάντα με αυτούς, απλά σε κάποια είδη μουσικής κάποιοι passive είναι καλύτεροι στα καθαρά κλπ. Αν παίζεις rock/metal (που αυτά παίζεις απ'ότι είδα στα βιντεάκια που έχεις ανεβάσει στο youtube) μικρό το κακό, αν παίζεις funk, blues κλπ, ένα passive σετάκι θα ήταν πιο ταιριαστό, χώρις αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να παίξεις αυτά τα είδη με EMG.
3)"Bέβαια πιο πάνω τονίστηκε πως δεν έχει γεμάτο ήχο και όγκο...με ξενέρωσε αυτό λίγο"...μην τα παίρνεις όλα τόσο άσπρα και μαύρα, οι διαφορές που μπορεί να έχουν 2 κάπως παρόμοιες κιθάρες για τον καθένα μπορεί να είναι από πολύ μεγάλες εώς και πολύ μικρές (σε αυτό παίζουν πολλά ρόλο, η εμπειρία που έχεις σε κιθάρες, το πόσο ευαίσθητο/εκπαιδευμένο αυτί έχεις κλπ). Η φράση "λιγότερο γεμάτος ήχος και όγκος" για το mits@ko μπορεί να είναι πιο φανερή ενώ για 'σένα μπορεί όχι. Ότι ισχύει ισχύει αλλά μη νομίζεις ότι με το που θα παίξεις με την LTD θα χάσεις κάθε όγκο και γεμάτο ήχο, μιλάμε για μικρές διαφορές, οι οποίες όπως είπα υπάρχουν αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος τους διαφορετικά. Οι διαφορές τους γίνονται πιο εμφανείς σε καθαρούς κυρίως ήχους, γιατί σε rock/metal ήχους, ειδικά αν έχεις κι έναν καλό ενισχυτή, που για 'μένα είναι το σημαντικότερο, δεν πρόκειται να έχεις θέμα.
Εγώ να ρωτήσω κάτι που δεν ρώτησε κανείς και το έχω περιέργεια, πως και θες να πάρεις 2η κιθάρα; Επίσης σκοπεύεις να πουλήσεις την Epiphone LP σου ή όχι;
@Απόλλων: ο mits@kos δεν θέλησε να συγκρίνει την Εdwards (που εγώ απλά τις ανέφερα επειδή ρώτησε η κοπέλα "εσύ τι κιθάρα έχεις και έχεις τέτοιο αποτέλεσμα?") με την LTD Eclipse, απλά επειδή η κοπέλα ρώτησε "Τι κοινά έχει με την κλασσική λες πολ της έπιφον?" ανέφερε τη δικιά του ως πιο κοντινή με την Epiphone και είπε την ηχητική διαφορά, την οποία εσύ εξήγησες που οφείλεται

Καλά έκανες βέβαια και ανέφερες τις διαφορές τους, για να γνωρίζουν κάποιοι