και αναρρωτιέμαι ποιος ν.όμος λέει ότι ένας μαθητής κιθάρας μπορεί να μάθει κιθάρα μόνο σε κτίριο με τις συγκεκριμμένες προδιαγραφές...λες και τα μαθήματα μουσικής που παραδίδονται σε κοντέινερ στα δημόσια σχολεία...έχουν προδιαγραφές..αλλα οκ...συνεχίζω να παρακαλώ όποιον γνωρίζει νόμο που να απαγορεύει μάθημα κιθάρας σε ένα απλό κατάστημα...με μία τουαλέτα ας πούμε και μία έξοδο όχι δύο όπως ζητούν...χωρίς χώρο στάθμευσης...για παράδειγμα και με ύψος 2,50 και οχι 2,65...σημειώστε ότι δε θέλω να βαλω παιδιά μέσα σε στάνη και να κάνω μάθημα...να ειστε σίγουροι οτι θα ειναι καλύτερο απο τις αίθουσες που κτίζει το κράτος αλλα τέλος παντων...σας παρακαλώ να μου πειτε αν ξέρετε κάτι σχετικό...και επίσης
Εύλογο το ερώτημά σου αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να αυτοδιαχειριστεί την επαγγελματική του ιδιότητα,εν προκειμένω το πτυχίο κιθάρας.
Όμως καλώς πράττει το κράτος και ζητάει προδιαγραφές,όπως ζητάει και από φροντιστήρια,γυμναστήρια,κ.λ.π.
Τώρα το κατά πόσο τηρούνται είναι άλλου παπά Ευάγγελιο.
Όσο για τις ελλείψεις των δημόσιων κτιρίων έχω να σου πω ότι σε περίπτωση ατυχήματος η ευθύνη συνήθως πάει περίπατο.
Αν όμως γίνει κάτι στον δικό σου χώρο και ειδικά να δεν έχεις πλάτες,δεν σε ξεπλένει τίποτα.
Έχω πάει να δουλέψω σε Ωδείο και την δεύτερη βδομάδα το έκλεισαν για αντίστοιχους λόγους.
Πέρασε μια επιθεώρηση και το έκανε αναστολή λειτουργίας,ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να αλλάξει όσα του έλεγαν καθαρά εξαιτίας της διαμόρφωσης του χώρου και τελικά έκλεισε.
Τον νόμο δεν τον θυμάμαι αλλά συνέβη μπροστά μου.
Καρφωτή από ανταγωνιστή,έλεγχος ρουτίνας,δεν ξέρω..
Αλλά ακόμη και σε Δημόσιο σχολείο έχεις ατομική ευθύνη.
Σκέψου την πρώτη χρονιά που δούλεψα σε Μουσικό Σχολείο,επειδή όλες οι αίθουσες ήταν γεμάτες,πήγα να κάνω μάθημα
στο στούντιο...Τι πιο φυσικό για εκκολαπτόμενους μουσικούς να τους πηγαίνεις στο στούντιο του σχολείου..
Ε,το κράξιμο που έφαγα από την Διεύθυνση ότι πήγα τα παιδιά σε ένα "
υπόγειο χώρο,δίχως παράθυρα για 50 ολόκληρα λεπτα" ήταν άνευ προηγουμένου..
Άμα είσαι από Αθήνα,πήγαινε στο Υπουργείο στο Μαρούσι και ψάξε την καλλιτεχνική επιτροπή ή το γραφείο των ΠΕ 16.00 και μη φύγεις αν δεν πάρεις έγγραφη απάντηση.