Για μενα προσωπικα τα νεα κλειδια ειναι σοβαρη αναβαθμιση. Το θεωρω χρησιμο εργαλειο στο tuning και στην αντοχη του κουρδισματος.
Δεν διαφωνώ καθόλου. Απλά είναι μια αναβάθμιση που μπορεί να κάνει ο καθένας σε μια κιθάρα, αν δεν τον ικανοποιούν τα stock κλειδιά, με πολύ μικρό κόστος και χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Και σίγουρα βελτιώνει τη σταθερότητα του κουρδίσματος. Αλλά από αυτό μέχρι να πεις ότι κάνει την κιθάρα "θεϊκή", είναι μεγάλη απόσταση. Απλά διακρίνω μια δόση υπερβολής που μάλλον έχει σχέση με την προσωπική σου εντύπωση από την κιθάρα και όχι με αντικειμενική κριτική... πόσο μάλλον αφού ακόμα δεν την έχεις πιάσει στα χέρια σου.
Ομως εχω παιξει και με την schecter και με την esp. Σαφως ειναι καλες ομως δε ξερω... το μπρατσο της musicman τουλαχιστον για μενα δεν μπορει να συγκριθει με οτιδηποτε εχω κρατησει ποτε τα χερια μου. Κατι που το εκλαμβανω απο οποιον παιζει με την JP μου. Ολοι το πρωτο που λενε ειναι για το μπρατσο κ τα ταστα. Ειναι πραγματικα πολυ "ευκολο" να παιξεις.
Kαι εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω, καθώς αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Το μπράτσο της OLP ήταν ένα από τα σημεία που εμένα δεν μού άρεσε στην κιθάρα, η οποία κατά τα άλλα ήταν ένα πολύ καλό όργανο κατασκευαστικά και ηχητικά.
Επομενως η 7χορδη θα εχει σαν προτυπο αυτο το κοψιμο μπρατσου. Κατι που για μενα την κανει ακρως δελεαστικη επειδη η 7 χορδη συνηθως επιβαλλει αλλαγη στο μπρατσο κανοντας το μεγαλυτερο η πιο ογκωδες. Η ιμπανεζ μου για παραδειγμα.. καπως με κουραζει. Δεν νιωθω ανετα. Δεν νομιζω οτι θα νιωσω το ιδιο στην sterling.
Πολύ πιθανό. Από την άλλη πλευρά (όπως διαπίστωσα και εγώ από πρόσφατη εμπειρία μου) το 7χορδο μπράτσο έχει πολλές διαφορές από το 6χορδο, ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, με το πλάτος σε κάποια μοντέλα να φτάνει τα 47-48 χιλιοστά στο nut (σύγκρινέ το με τα 42 χιλιοστά της 6χορδης) και τα 68(!) στο άλλο άκρο της ταστιέρας. Έχεις σκεφτεί ότι ο λόγος που σε κουράζει η Ibanez μπορεί να είναι ακριβώς αυτός, και όχι τόσο το σχήμα (profile) του μπράτσου; Γιατί απ' ό,τι βλέπω, το radius και τα τάστα δεν έχουν μεγάλες διαφορές.
Ισως οντως να ειναι λιγακι υπερτιμημενη. Μην ξεχναμε βγαινει σαν signature model του JP οποτε σαφως το εκμεταλευονται αυτο! Παρολαυτα εξακολουθω να την θεωρω πολυ καλη αγορα.
Αυτό ακριβώς λέμε. Όταν υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές σε καλύτερη τιμή, οι λόγοι για να προτιμήσει κανείς την Sterling είναι ελάχιστοι. Βέβαια χωρίς να ξέρουμε ποιά ακριβώς θα είναι η τιμή της όταν κυκλοφορήσει, δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις.
Τωρα αυτο που ειπες οτι η OLP JP ειναι πιο ομορφη απο τις Sterling.. που το στηριζεις? Ειναι σχεδον πανομοιοτυπες με την καινουρια. Και τα finishes στην sterling ειναι πολυ πιο ομορφα! Γουστα ειναι αυτα βεβαια απλα ακομα και το κλασσικο χρωμα pearl redburst ειναι σχετικα ιδιο. Ισως λιγο πιο σκουρο στην sterling.
Eννοείται ότι δεν έχω δει το Red Burst της Sterling, κρίνοντας όμως μόνο από τη φωτογραφία του headstock που παρέθεσες (αν αυτό είναι το χρώμα) καi το χρώμα της 6χορδης Sterling, τότε απλά το αντίστοιχο χρώμα της ΟLP μού φαίνεται καλύτερο. Kαι το γκριζόμαυρο στην πρώτη φωτο δεν μού αρέσει καθόλου. Επιφυλάσσομαι βέβαια να δω ολόσωμες φωτογραφίες. Είναι όμως και κάποιες άλλες μικρολεπτομέρειες... τώρα που το ξαναβλέπω (αν και δεν φαίνεται πολύ καθαρά), ακόμα και η γέφυρα θυμίζει περισσότερο κλασσική strat παρά τη γέφυρα στην αυθεντική JP signature.