Μαράκι, έαν έχεις 90 ευρώ και γουστάρεις να πάρεις Stagg αντί για Fender, πάρε Stagg και μην ακούς κανένα. Όπως λέει και ο Απόλλων, με 90 ευρώ, σοβαρή κιθάρα δεν παίρνεις. Οπότε στα 90ευρώ δε γίνεται και σοβαρή συζήτηση για αγορά κιθάρας. Κοίταξε απλά αυτό που θα πάρεις να σου αρέσει, να νιώθεις εσύ καλά μαζί του και να προσπαθήσεις τα πρώτα βήματα σου. Μόνη σου θα εξελιχθείς, θα καταλάβεις τη διαφορά και θα αναζητήσεις κάτι καλύτερο, όταν έρθει η ώρα και εκτός από την εμπειρία σου, γεμίσουν και οι τσέπες σου.
Παρ'όλο ότι δεν κατέχω από μουσική και είμαι πολύ χαμηλού επιπέδου ερασιτέχνης οργανοπαίκτης, επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια με κιθαρομπούζουκα θέλω απλά να σου πω να ξέρεις και είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, ότι οι τιμές αγοράς ενός τίμιου μουσικού όργανου πάνε ως εξής. 300ευρώ(μέτριο όργανο) - 900ευρώ(καλύτερο από μέτριο) - 1500ευρώ (καλό όργανο) - 2.000-2.500ευρώ(εξαιρετικό όργανο). Αυτό στο γράφω, για να καταλάβεις την αρχική τιμή μίας σχετικά καλής κιθάρας αλλά και τα οικονομικά άλματα που πρέπει να κάνεις, ώστε να αποκτήσεις την αμέσως επόμενη καλύτερη σε σχέση με αυτή που ήδη έχεις. Αυτή δηλαδή που θα έχει 5 χαρακτηριστικά καλύτερα από την προηγούμενη.
Έαν μου τα έλεγε αυτά κάποιος πριν αρκετά χρόνια, απλά θα σκεφτόμουνα, πω πω!!τόσα λεφτά !! αυτά πρέπει να είναι μαγικά τα όργανα! Καμμία σχέση. Πρόκειται απλά για αξιοπρεπή μουσικά όργανα, με καλή κατασκευή, ωραίο ήχο, αρκετά ευκολόπαικτα που εξυπηρετούνε και το ανάλογο μουσικό παικτικό επίπεδο.
Άσχετα λοιπόν αν με τα 90ευρώ αγοράζεις καυσόξυλο, εφόσον δεν έχεις να διαθέσεις παραπάνω, πήγαινε αγόρασε το οργανάκι που γουστάρεις και ξεκίνα με όρεξη και αγάπη γι αυτό και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.
Το μόνο που παίζει ακόμη και στα οργανάκια των 90ευρώ, είναι η μάρκα. Η μάρκα πάντα δίνει μεταπωλητική αξία σε ένα όργανο ακόμη και στα φθηνά. Με λίγα λόγια αν αύριο, μεθαύριο χρειαστεί να το πουλήσεις και είναι μιας κάποιας γνωστής μάρκας, τύπου Fender,Gibson, Epiphone, Cort, Ibanez θα πετύχεις υψηλότερη τιμή και γρηγορότερη πώληση, από μια μάρκα τύπου Stagg, Benton, Heston κτλπ.