onireum για κάποιο λόγο βλέπεις τα πράγματα λίίίίίίίίίγο πιο απλοποιημένα απ'ότι είναι στην πραγματικότητα. Φυσικά και μπορείς να εφαρμόσεις το 'μεράκι, αγάπη, επαφή, τροποποίηηση = Έλληνας οργανοποιός' και σίγουρα μπορείς να υιοθετήσεις το 'στηρίζουμε τους έλληνες οργανοποιούς'. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς ή εάν έχεις θετικές προσωπικές εμπειρίες, μαζί σου. Προσωπικά όμως, επειδή η εμπειρία μου έχει αποδείξει το αντίθετο μέχρι τώρα και κυρίως πως τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα από ένα απλό 'Αγάπη και φροντίδα στον Έλληνα οργανοποιό γιατί βλέπω το όργανο κατά την κατασκευή' θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την ιδέα σου και κυρίως με την γενικευμένη άποψή σου. Σαφέστατα και υπάρχουν καλοί Έλληνες οργανοποιοί, δεν μειώνω κανέναν, αλλά δυστηχώς δεν φτάνει από μόνο του.
Πιο συγκεκριμένα...
Για παράδειγμα, το 'δοκίμασε κι εκείνον τον μαγνήτη' δεν ταιριάζει σε custom shop όργανο. Όσοι φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο ξέρουν πολύ καλά τί μαγνήτες χρειάζονται, τί μπράτσο και δεν περιμένουν από κανέναν 'John Cruz' να τους υποδείξει. Επίσης το να δεις τί μπράτσο χρειάζεσαι ΑΦΟΥ έχεις φτιάξει το όργανό σου προφανώς δηλώνει άγνοια προσωπικής επιλογής και σίγουρα βεβαιώνει πως βρίσκεσαι σε αναζήτηση του τί σε βολεύει. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει λόγος να ψαχτείς για custom shop όργανο την στιγμή που προφανώς δεν έχεις παίξει με τα ήδη έτοιμα και δεν γνωρίζεις τις αναγκαίες διαφορές. Πώς περιμένεις να καταλάβεις αν το Soft C σε βολεύει καλύτερα από το V, ή τα jumbo frets είναι καλύτερα από τα vintage με μία ώρα ας πούμε παιξίματος?
Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι σε πολυπλοκότητα. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το θέμα 'Fender vs Mistral οργανοποιού' καθώς δεν μας απασχολεί.
Αν θες να το γενικεύσουμε λοιπόν, βρίσκεις ένα όργανο από έλληνα κατασκευαστή, βρίσκεις κι μία fender custom shop για παράδειγμα με ίδιους μαγνήτες, τις συνδέεις στον ίδιο ενισχυτή και μετά ψάξε τις διαφορές, όσον αφορά στον ήχο, στα ξύλα, στο βάρος, στο playability και σε ότι σ'ευχαριστεί.
Το παραπάνω το έχω κάνει. Δυστηχώς με ακουστική γνωστής εταιρείας και μίας έλληνα γνωστού κατασκευαστή. Από αυτά που γράφω καταλαβαίνεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα...
Φυσικά αν εσένα σ'ευχαριστεί ο Έλληνας και νοιώθεις πιο σίγουρος, ξαναλέω μαζί σου. Απλά δες το λίγο πιο σύνθετα. Αυτά.
Χαιρετώ