Ενα πολυ ομορφο βραδυ περασε, μονο και μονο για να δημιουργησει επιθυμια για το επομενο!
Απο ενισχυτες μαζεψαμε 3 δικους μας.
Εναν jvm205 "plexi" modded τον οποιο αφηνω να σχολιασουν οι υπολοιποι παρευρισκομενοι μιας και ειναι δικος μου
Εναν jet city jca22h του Modfori ο οποιος οταν κουμπωσε στην καταλληλη καμπινα εδειξε τα δοντια του. Οπως εχω ξαναπει, ειναι ενας πολυ "ζωντανος" high gain ενισχυτης. Θα παιξει απο υπεροχα british crunchy ρυθμικα μεχρι early 90s metal, παντα με διαυγεια! Καθαρίζει βγαζοντας ενα ελαφρώς αρπαγμένο VOX χρωμα (μην περιμενετε τιποτα fenderοιδές) αλλα σε ενταση που δεν φτανει για προβα με drummer. Αντιθετα για crunch και distortion παιζει ανετα χωρις να ειναι απαραιτητο να κρανκαρεις το volume για να ακουστεις. Στο eq του ακουει αρκετα καλα αλλα παντα διατηρει την βρετανικη ταυτοτητα των EL84. Ειναι αρκετά πλούσιος σε δυναμικές με εξαιρετικο pick response. Για τσουγκα-τσουγκα θελει πολυ ανοιγμα το gain οποτε και αρχιζει να fuzzαρει ελαφρως οποτε πιστευω οτι θα χρειαστει μια μικρη βοηθεια απο μπροστα (με ενα παχυ OD) για να παιξει κατι ποιο συγχρονο. Βλακωδώς δε τον ταισαμε με πεταλια να δουμε πως ανταποκρινεται, παρόλο που ειχαμε πόλλα στην παρεα

. Εξακολουθω να τον θαυμαζω αυτον τον ενισχυτακο ο οποιος παραμενει απο τις προτες επιλογες μου για κατι "βρωμικο" στο σπιτι....
Και τελος εναν Blackstar ΗΤ-5 ο οποιος θάβεται κυριολεκτικά απο την καμπινα του. Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο σκεπτικο προτίμησε η blackstar να βαλει 4χ8" αντι για 1χ12" στην καμπινα. Με τα 8" δεν εχει ογκο, ενταση και σώμα. Απογοητευση μεχρι που τον κουμπώσαμε πανω σε μια 4χ12" οποτε και ηρθε η αποκαλυψη! Πολυ ωραίος metal ενισχυτης με ξεκάθαρη την υπογραφή της blackstar. Ενδιαφέρον καθαρο καναλι αλλα κακά τα ψέματα. Ο ενισχύτης ειναι για metal. Το eq του μοιαζει σαν διακοσμητικό μιας και εχει ελάχιστη επίδραση στον ηχο αλλα την δύσκολη δουλειά την κάνει πόλυ καλα το ISF. Για όποιον δεν γνωριζει, ειναι μια πατέντα της blackstar η οποία αλλάζει το EQing με τετοιο τροπο ωστε να θυμίζει us ηχο η british. Πραγματικά κανει πολυ καλη δουλεια, αφήνοντας τα ρυθμιστικά του eq σε ρολο κομπαρσου, για ενα ελαφρύ fine tuning μονο. Το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι στα αυτια μου (και του kathodios που του εκανα blind test

)
η επιλογη us μου εκανε για british ηχο και τουμπαλιν 
. Οπως και να εχει ο μικρος HT-5 (στο ματι και μονο) ειναι ενας πολι ωραιος μεταλοενισχυτης για σπιτι που θα εξιτάρει για καιρό τον επίδοξο μεταλά, αρκει να κουμπώσει σε 12" ηχειο. Για πρόβα με drummer ακομα και με την 4x12" ηταν οριακα ανεπαρκής (ειδικά αν ο ντραμμερ βαράει δυνατα). Απο δυναμικές και χρώματα μην περιμένετε και πολλα αλλα οχι γιατι δεν μπορεσε να τα βγαλει. Απλα αδιαφόρισε, μιας και ο προορισμός του δεν ειναι αυτος. Θα γκαζώσει, θα κομπρεσσαρει και θα παιξει απο κλασικα μεχρι συγχρονα metal με περισσιο τσαμπουκά στο σπιτι!!!
Ειδαμε και Live ποσο σημαντική διαφορα κανει η καμπινα στον ήχο. Σε μια καμπινα 4χ12 ο jet city φριζαριζε ανεξελεκτα (και δεν ειχαμε τα φιλτρα του ανδριανου να τα βαλουμε

) ενω σε αλλη ζεστανε και στρογγύλεψε αμέσως. O HT-5 που θαβοταν στην 4χ8 επαιξε τελεια στην καμπινα που επαιζε καλα και ο jet city, ενω ηταν αξιολογος (οχι τελειος αλλα ουτε κακος) στην καμπινα που φριζαριζε ο jet city.... δυστυχως δεν συγρατισα μαρκες καμπινων και τι ηχεια φοραγαν...
Επίσης ηταν ενδιαφέρον το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται και θέλει ο καθένας τον ήχο του. Τι αναζητα και τι αποκαλεί "ΗΧΟ". Με καποιους υπηρχαν κοινοι τοποι αλλα με αλλους υπηρχε μεγαλη διαφορα! Αυτο πρεπει να το σκεφτόμαστε οταν ζηταμε η δινουμε συμβουλες/προτασεις. Ολα ειναι σχετικά!
Στο χώρο υπήραν και αλλοι τρεις διαθέσιμοι αξιόλογοι ενισχυτές τους οποίους και αυτους δεν ακουσαμε (γιατι???). Ενας marshall JCM2000, ένας fender twin red knob και ενας ρώσικος ,που μου διαφευγει το ονομα του, αλλα μου εχει πει τα καλύτερα ο ιδιοκτήτης του.
....................