Αγαπητέ Απόλλων, όπως ξεκαθάρισα στην απάντηση μου στο θέμα, οι απόψεις μου αφορούσαν μόνο την διαδικασία της εκτρώσεως και ναι, στηρίζονται σε εκείνο το βίντεο και σε ότι έχω μάθει κατά καιρούς περί αυτής. Δε νομίζω να είπα σε κάποιο σημείο «είμαι υπέρ» ή «είμαι κατά», καθώς είπα πολύ καθαρά (νομίζω) πως δεν ξέρω τι θα έκανα αν ποτέ βρισκόμουν σε τέτοιο δίλημμα, και πιστεύω πως δεν είναι δυνατόν να έχεις μια ξεκάθαρη τοποθέτηση αν δε βρεθείς ποτέ στην φάση αυτή. Επομένως αφού δεν τοποθετήθηκα υπέρ* ή κατά, δε χρησιμοποίησα επιχειρήματα κατά (ή υπέρ) της εκτρώσεως.
Επίσης, όσον αφορά το βίντεο (ντοκυμαντέρ) , ήταν της δεκαετίας του 90’, Αγγλικής και όχι Ελληνικής παραγωγής και ήταν η διαδικασία της έκτρωσης εγχείρησης – επέμβασης (σε μαιευτήρια της Αγγλίας και όχι της Ελλάδος).
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω απόλυτα (ή και γενικά αν θέλεις) κατά πόσο έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο εξωτερικό και δεν νομίζω και πως κανείς άλλος που απάντησε σε αυτό το θέμα είναι. Νομίζω όλοι απάντησαν σύμφωνα με τις δικές τους εμπειρίες και γνώσεις , από όπου κι αν προέρχονται αυτές. Γνωρίζοντας όμως ήδη γύρω στις 10 κοπέλες που έκαναν έκτρωση τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα (η μία από αυτές έμεινε στείρα λόγω “χασάπη” – γυναικολόγου) , ξέρω σίγουρα ότι δεν έγιναν με φαρμακευτική αγωγή.
Όσον αφορά τώρα το 2ο τμήμα της παράθεσης σου, δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν άνδρες περισσότερο ευαίσθητοι από τις γυναίκες.. Καθώς κοπέλα που έχει κάνει 29 εκτρώσεις μέχρι τα 19 της, δεν την θεωρώ ευαίσθητη, αλλά αναίσθητη να το πω? Λυπάμαι αν παρεξηγήθηκα, να διευκρινίσω λοιπόν πως ο σχολιασμός μου πήγαινε σε εκείνους που αναφέρθηκαν με φράσεις όπως «χαλαρά» στο θέμα…
* Και πριν προλάβω να παρεξηγηθώ, στο σημείο που λέω « σίγουρα δε θέλω να γίνω μάνα απ’ τα 21 μου» δεν τάσσομαι υπέρ, αλλά εννοώ πως θα προσέχω για να έχω.