Γιατι μια κιθαρα να εχει μαπα ταστα οταν
α τα εβαλε ανθρωπος και αν εβλεπε οτι υπαρχει προβλημα θα εκανε τις απαρετιτες ενεργιες για διορθωση
β τα εβαλε ρομποτ που δουλευει με την ακριβια χιλιοστου του χιλιοστου;
Οποτε αν θες gibson,fender,warwick,yamaha να μου δωσεις κυνητρο να σκασω 4-5 μηνιατικα για μια κιθαρα τοτε βρες κατι που να αξιζει και οχι να καταστρεψεις τα οργανα χαμηλοτερης τιμης.
Δηλαδη εγω που δεν θα παιξω ποτε επι κομηστρου δεν εχω δικαιομα με ενα μικροτερο κοστος να χαρω να παιζω μουσικη;
Εξαλλου δεν ειδα ποτε αμαξι με στραβες πορτες ουτε τηλεοραση με κολλα πανω στην οθονη.
Δεν είπα ότι μία κιθάρα που τα τάστα τα πέρασε άνθρωπος είναι κακοπερασμένα. Είπα απλά ότι το Plek είναι φτιαγμένο για να εξαλείφει οποιαδήποτε κακοτεχνία μπορεί να προκαλέσει ανθρώπινο χέρι να αποδίδει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε όλες τις κιθάρες με μετρήσεις mm. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του quality control της εταιρίας να αξιολογήσει το όργανο πριν σταλθεί προς πώληση. Φαντάσου όμως ότι time=money, το Plek είναι πολύ πιο γρήγορο και ακριβές με ελάχιστο περιθώριο λάθους, με ίδιο αποτέλεσμα σε όλα τα όργανα (πόσες φορές έπιασες 2 ίδιες κιθάρες από το ίδιο ράφι και τις ένιωθες διαφορετικές

). Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί το Plek να καταστρέψει το όργανο όπως αναφέρεις -ή εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά. Anyway βεβαίως έχεις δικαίωμα εσύ όπως και εγώ που δεν βιοποριζόμαστε από τη μουσική να πάρουμε και φθηνά και ακριβά και ότι όργανα γουστάρουμε, ούτως ή άλλος υπάρχουν όργανα σε όλες πραγματικά τις τιμές. Τώρα αν κάποιος θέλει να πάρει Gibson Les Paul, αλλά του φαίνεται ακριβή/υπερεκτιμημένη/κτλ ας μην την πάρει. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βγάζουν Les Paul σε χαμηλότερες τιμές. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά ο κόσμος πάντα θα θέλει gibson και fender και όλες τις αναγνωρισμένες φίρμες. Όσο για τα παραδείγματα που λες, ποτέ δεν είδες αμάξι με στραβή πόρτα, γιατί δυο-τρεις δεκαετίες τώρα όλα αυτά είναι αυτοματοποιημένα από ρομποτικά μηχανήματα

Το ανθρώπινο χέρι/παράγοντας έχει επιτελικό ρόλο στην όλη διαδικασία (εκτός από κάτι supercars τα οποία συναρμολογούνται από ανθρώπους και κοστίζουν μία περιουσία, διότι η εξειδίκευση αυτών των ανθρώπων κοστίζει μία περιουσία). Για τις τηλεοράσεις δεν ξέρω αλλά κάτι αντίστοιχο θα παίζει φαντάζομαι. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ το πράγμα, προσωπική γνώμη πάντα.
Για να πάμε ontopic και πάλι θα πρότεινα στο φίλο αφού θέλει να δώσει τόσα λεφτά και θέλει και Gibson να πάει να δοκιμάσει στο Νάκα που έχει αρκετά μοντέλα διαθέσιμα και να κρίνει ο ίδιος. Το να του πούμε εμείς πάνε πάρε αυτό ή το άλλο, έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα ή και επιθυμίες τα οποία σε ουδεμία κατάσταση δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται με τις δικές του.