Την κιθαρότσαρκα στην Αθήνα την ανέφερα γιατί εδώ για να πάω στον Thomann θέλω 1 ώρα με το τρένο και μετά είτε να με πάει φίλος με αυτοκίνητο είτε να πάρω λεωφορείο... το ίδιο για να γυρίσω. Για να πάω στην Κολωνία με το τρένο -αν θυμάμαι καλά- είναι περίπου 2.5-3 ώρες, κι άλλες τόσες για να γυρίσω... κ πιθανόν να χρειαστεί να το κάνω 2 φορές το ταξίδι σε όποιο κατάστημα καταλήξω για να κάνω την αγορά. Καθημερινές έχω δουλειά στο εργαστήριο, οπότε μου μένει μόνο Σάββατο γι αυτή τη δουλειά.
Οπότε το να τσεκάρω μοντέλα στο κέντρο της Αθήνας -όπου θα είμαι κ σε διακοπές- φαίνεται καλή λύση για να περιορίσω λίγο τα "ταξίδια". Μετά, αναλόγως την τιμή (που δεν πιστεύω να βρω φτηνότερα στην Ελλάδα), το βλέπω από που θα αγοράσω.
Τσέκαρα τις Recording King στο site, φαίνονται πολύ καλά value for money όργανα. Δυστυχώς δεν βγαίνουν αριστερόχειρα, οπότε δε μπορώ να τα δοκιμάσω
Η κιθάρα που έχω τώρα είναι μια φτηνή Takamine Jasmin, που τίποτα δεν είναι solid. Παρολαυτά ο ήχος της είναι πάρα πολύ καλός για τα λεφτά της, κάτι που μου το είχαν επισημάνει κατά καιρούς τόσο μάστορες που την είδαν κ τη σέταραν, όσο και ο δάσκαλος μου. Συνεπώς, καταλαβαίνω περίπου τι θες να πείς Animapura.
Στην αρχική θεώρηση για all solid όργανο πιστεύω έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ασχολούμαι και με τη ρεμπέτικη μουσική όπου όλα τα τίμια όργανα είναι all solid (μπουζουκομπαγλαμάδες και ρεμπετοκίθαρα), και έχοντας αυτό υπόψιν αποφάσισα να κάνω shortlist με βάση αυτό το κριτήριο για να ξεχωρίσω κυρίως απο ποιά τιμή και πάνω αξίζει να δοκιμάσω μέχρι να φτάσω στο "ταβάνι".
Καθώς όμως από πιο ακριβές κιθάρες δεν έχω κι εγώ μεγάλη εμπειρία, μάλλον είναι καλύτερα να δοκιμάσω μια μεγαλύτερη γκάμα κ μετά να αποφασίσω.
Προφανώς όταν τίθεται σκέτα η ερώτηση
είναι θέμα μόνο του αν θες να δώσεις τα λεφτά αυτά για λάμα και όχι για "πραγματικό" ξύλο.
η απάντηση είναι φυσικά για πραγματικό ξύλο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως και ο ήχος και το playability. Αν -για κάποιο μυστηριώδη λόγο- μια κιθάρα με απλό solid καπάκι μου κάτσει καλύτερα στα χέρια και στα αφτιά σε σχέση με ένα all solid όργανο, τότε θα είναι πραγματικά πρόκληση (στη λογική πρώτα απόλα

). Βέβαια, υπάρχουν κι εδώ κατηγορίες κ είμαι βέβαιος ότι η Taylor που πόσταρες, αν και δεν είναι all solid, θα είναι λογικά ποιοτικότερη από την all solid Epiphone που έχω ποστάρει (ή τουλάχιστον, οφείλει να είναι).
Πάντως αυτή η διαφορά στις κατηγορίες είναι ακόμα περισσότερο εμφανής στα αριστερόχειρα όργανα. Στα δεξιόχειρα μπορείς να βρεις αρκετές επιλογές σε all solid όργανα απο 500 και πάνω (στον Thomann μόνο κοίταξα, που να τσεκάρω κι αλλού...), ενώ στα αριστερόχειρα πρέπει να ανέβεις στην κατηγορία του χιλιάρικου. Τσπ, c'est la vie!