Βασικα καλο ειναι να μην μπει κανεις εκτως φορουμ στην φαση αλλα πχ οταν θα θελω να περασω τα ξυλα απο πλανη,αναγκαστικα ο μαραγτικος θα το κανει γιατι δεν εχω εγω πλανη.Αυτο με το laser καλο,για να χαραξει την ταστιερα,αλλα δεν μπορω να εφιγισω πως να την κανει καποιος και για να μην γινει πατατα..πριονακι..Τες πα.Χαιρωμαι που βρισκω μερικους ενδιαφερομενους και ελπιζω να πετυχει αυτο το προτζεκτ.
Τα υλικα που εχω ειναι
2 κοματια απο μαδερι maple που βγαζουν ενα οργανο ολοκλιρο το καθενα,
γεφυρα
carbon βεργες για το μπρατσο,αλλα ειναι σαν σολινες και πρεπει να βρω αντιστιχες να "γεμισω" το κενο
truss rod αλλα θελει μακρεμα γιατι ειναι λιγο κοντο
ταστα
κολλα titebond
Αυτα που μπορω να ετοιμασω μονος αντι να αγορασω ειναι
μπρουτζινο nut ρυθμιζομενο σαν αυτο
https://www.thomann.de/gr/abm_6250_webster_nut_bass.htm{βεβαια δεν ειμαι απολιτος σιγουρος αν το καταφερω)
ξυλινα knobs
και αυτα που θα αγορασω ειναι
χορδες,θα εστελνα λεφτα χθες στον Neil (newtone strings) να μου τις ετοιμασει αλλα ευτιχως βαριομουν γιατι ξανα τσεκαρα την παραγκελια και του ζητησα λαθος gauge
μαγνητες απο ebay μεχρι να κατασταλαξω αργοτερα ποιουε επονοιμους θα βαλω,και μαλλον θα ειναι τυπου j-bass λογο ποικιλιας
wenge ξυλο για τον λαιμο
tuners
κανα ελαφρυ ξυλο για το σωμα
strap pins
βοηθεια θα χρειαστω
στα σχεδια φυσικα
στα χρωματα
σκαλισμα για να λυωσω καλαι μεσα και να εχει μεταλικο λογοτιπο
ηλεκτρονικα
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΔΕΕΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ
Να δωσω καποιες πληροφοριες,
5χορδο
neckthrough
λαιμος wenge/maple/wenge
fanned fret/multi-scale 43-40" (κανονικα το ultimate θα ηταν 45.5-43.5 αλλα ηδη το 43 φλερταρει με την τενοντιτιδα,οποτε..)
ταστιερα wenge
21 ταστα,αντε 22 το πολυ