Λοιπόν παιδιά μετά την επιστροφή από το μάστορα, η τελική κρίση για την κινέζα:
1/ Το σώμα δεν είναι φωτογραφία, είναι κανονικό ξύλο με λεπτό καπλαμά που είναι βαμμένος κανονικά. Το φινίρισμα είναι πολύ καλό και άρεσε πολύ και στο μάστορα (εμένα έτσι κι αλλιώς μου άρεσε:).
2/ Στο μπράτσο έχει μία κακοτεχνία, το βερνίκι κάνει ένα ομαλό εξόγκωμα στο τελείωμα του λαιμού (δε φαίνεται ούτε ενοχλεί αλλά υπάρχει). Επίσης το binding δεν τελειώνει πολύ ομοιόμορφα στη βάση του μπράτσου λέει ο μάστορας (εγώ δεν μπορώ να το δω).
3/ Δεν έχει string tree για τα καντίνια. Ο μάστορας είπε να μη βάλω γιατί η κλίση των χορδών στο headstock είναι ικανοποιητική και δε θα έχω θέμα. Έτσι δεν θα πειράξω και το logo που είπε ότι είναι πολύ κακλοφτιαγμένο
4/ Παρότι και μπράτσο και ταστιέρα είναι σφένδαμος, η ταστιέρα είναι ξεχωριστό κομμάτι ξύλου κολλημένο στο μπράτσο. Εκεί υπάρχουν τα πιο 'σοβαρά' προβλήματα:
(α) Τα αυλάκια των τάστων χαράκτηκαν πιο βαθιά από όσο έπρεπε αρχικά και οι χαρακιές φαίνονται από πάνω όταν την κρατάς
(β) Το δεύτερο τάστο δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τα άλλα και θέλει κατέβασμα. Σαν αποτέλεσμα δεν μπορεί να κατέβει πολύ χαμηλά το action (που το θέλω). Οπότε σύντομα η κιθάρα πάει για leveling.
(γ) Τρίβοντας τα τάστα ο κινέζος έφθειρε λίγο το βερνίκι (το θόλωσε λίγο) στην πάνω άκρη του λαιμού. Δεν είναι ευδιάκριτο σε πρώτη ματιά. Γενικά το λουστράρισμα της ταστιέρας έχει ΄φθηνή' αίσθηση (το λέω παρότι δεν είμαι ειδικός και είχα την ίδια αίσθηση σε άλλες ακριβές τελε).
... και τα καλά: τελικά οι μαγνήτες μου αρέσουν πάρα πολύ (!) και δε θα τους αλλάξω. Ούτε τη ηλεκτρικά, αφού δουλεύουν μια χαρά. Στο δικό μου ενισχυτή που έπαιξα όταν την έφερα σπίτι η κιθαρούλα λάμπει. Και ο λαιμός που είναι κάπως πιο χοντρός κατέληξε να μου αρέσει πολύ. Έπαιξα πολύ ένα ΣΚ και την ευχαριστήθηκα. Πήρε τη θέση της πανάξια δίπλα στις άλλες.
Συμπέρασμα: Προφανώς ο τύπος που την πήρα δεν είναι εργοστάσιο, πήρε κομμάτια από το εργοστάσιο και την έφτιαξε ο ίδιος (βασικά την ταστιέρα) και δεν έκανε καλή δουλειά. Τα βασικά προβλήματα της κιθάρας αλλάζουν αν βάλω άλλη ταστιέρα, αλλά αυτό θα ήταν ακριβό και έτσι κι αλλιώς μου αρέσει όπως είναι (πλην leveling). Στην τιμή που την πήρα είναι καλή αγορά αλλά φυσικά δεν έχει καμία σχέση (φαντάζομαι) με την αυθεντική. Όμως μου αρέσει και ο ήχος και το playability, οπότε ταμάμ. Ο φίλος Γιάννηςγιάννης έχει δίκιο, θέλει πιο φτηνή τιμή για να είναι πραγματικά τρελή ευκαιρία (για μένα από 120-130 ευρά και κάτω). Εκτός βέβαια αν θέλεις το συγκεκριμένο σχέδιο που δεν το βρίσκεις σε αυτά τα λεφτά. Αν βρω βέβαια το πραγματικό εργοστάσιο αλλάζει η φάση.
... ό,τι πληρώσεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή, μουαρέ όμως η καινούργια κιθαρούλα μου χεχεχε
(και τρεις φωτο, και άλλες τρεις αμέσως μετά για λόγους πληρότητας