α ρε μαν , κατευθείαν με 100άρι πήγες;
αστα ηλιθιότητα, μαζεύω τώρα ανταλλακτικά για το μεγάλο μοντ της (μέλουσας) maple -fretboard strat μου που θα γίνει τέλος Οκτωβρίου, πήζω και στην δουλιά, και (σαν ... cyco θεραπεία) έχω λυσάξει με ότι #$%^ μπορείς να φανταστείς.
αν κατάλαβα καλά μιλάς για πάτωμα , σωστά;
ο λόγος που σου είπε να αποφύγεις οινοπνευμα ,ασετόν κτλ είναι διότι το πάτωμα λογικά είναι περασμένο με λούστρο (το μάρμαρο είναι πορώδες και δε γυαλίζει) και ό,τι διαλυτικό πέσει διαλύει το λούστρο και το θαμπώνει
λογικά μετά το τρίψιμο θα χρειαστεί λουστράρισμα για να γυαλίσει
ναι για πάτωμα εσωτερικό, δηλ γυαλιστερό μάρμαρο. (ή τουλάχιστον έτσι ήταν στα νιάτα του). Θα πιάσω ένα σημείο μόνο και αν εκεί φτιάξει προχωρώ και στα επόμενα.
Πήρα μαζί με γυαλόχαρτα νερού 220-400-600-1000-1500-2000-2500 και υγρό Durostick D-25. Επίσης μετά τα γυαλόχαρτα, θα εφαρμόσω και ένα ατσαλόμαλλο που είχα πάρει απο ένα ισπανικό μαγαζί απο ebay για luthiers το οποίο είναι πολύ πιο λεπτό απο οποιοδήποτε κυκλοφορεί ελλάδα. 0000 δεν έχω βρεί σε super-market.
Οπότε, καθαρίζω επιφάνεια, τρίβω διαδοχικά απο 220->2500->λεπτό ατσαλόμαλο, και μετά εφαρμόζω D-25 σύμφωνα με τις οδηγίες ...