Συνέχεια από εδώ.
(hot_sauce)2)Πρέπει να έχει σίγουρα SSD (πολύ γρήγορος σκληρός δίσκος που περίπου δεν χαλάει ποτέ)
επειδή τυγχάνει να είμαι DBA σε πολύ μεγάλη εταιρία, και επειδή έχω δεί την database μου ένα χείλος πριν την καταστροφή εξαιτίας ενός ηλίθιου SSD στον οποίο κρατούσαμε τα xlogs, και ο οποίος υποτίθεται δεν θα χάλαγε ποτέ, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως.
Επίσης, οι SSD εκ σχεδιασμού έχουν ΟΡΙΟ στα writes, τουτέστιν, η χωρητικότητά του μειώνεται με την χρήση, θεωρητικά. SSD μπορεί να έχει στο boot partition για γρήγορο boot, απο κει και πέρα δεν νομίζω οτι δικαιολογείται το κόστος.
Θα διαφωνήσω και περι AMD, χώρια του ότι είναι επεξεργαστές με τεράστια αξιόπιστη παρουσία στο server side, έχει κάνει δυναμική επιστροφή το 2017 με τον Ryzen. Προφανώς και προσωπικά θα κοιτούσα τους AMDs, και στην δουλιά και στο σπίτι έχω AMD64.
Επίσης, εφόσον Uriah το έχεις με τα εργαλεία, θα σου έλεγα φτιάξε το δικό σου tower όπως θές εσύ.
Θα σου πω ότι όλα τα βιντεάκια που έχω ανεβάσει εδώ και όλες τις ηχογραφήσεις, τα κάνω με ένα ξεχαρβαλιασμένο laptop Sony Vaio του 2012 με Linux. Το μυστικό είναι όλο το processing να γίνεται στα περιφεριακά και όχι στην κεντρική μονάδα καθεαυτή.
Επαναλαμβάνω την σημασία καλής κάμερας, και εξωτερικού USB audio interface.