Κάποια μέλη αναφέρουν μη κόσμιες συμπεριφορές. Σε όλα τα χρόνια του kithara.gr, υπάρχουν πάρα πολύ λίγες κακές συμπεριφορές, από ελάχιστα μέλη. Η επικρατούσα αντίληψη στο σύνολο των μελών είναι ότι γενικά υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των μελών στο kithara.gr και αυτό είναι που το έκανε και το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα φόρουμ, του είδους του και μη. Αυτό δεν είναι μόνο προσωπική εκτίμηση ή κάτι που πήρε το αυτί μου, έχει αποτυπωθεί και σε απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο πριν λίγα χρόνια.
@ΠΟΙΟΣ Όλοι οι καλοί χωράνε. Ευχαριστώ που εξέφρασες τις σκέψεις σου.
@Fourier Δεν γνωρίζω πολλά περί reddit, πάντως σίγουρα μια αναβάθμιση, τουλάχιστον εμφανισιακή, θα ήταν σημαντική.
@vegos Το σκεφτόμουν κι εγώ, να υπάρχει αυτόματη ενημέρωση, σύνδεση, μεταξύ φόρουμ και κοινωνικών δικτύων. Αλλά αυτό προϋποθέτει και μια πλατφόρμα που -κατά προτίμηση- να υποστηρίζει κάτι τέτοιο για να μην μπλέκουμε με δικές μας επεμβάσεις σε ξένο κώδικα.
@ε?- Λες "Ένα μέσο αλληλεπίδρασης καλλιτεχνών και διερεύνησης συνεργασιών", και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα (άλλου site). Σκέφτομαι μόνο το ότι κάποτε ξεκινήσαμε τις Σελίδες Καλλιτεχνών (music.kithara.gr), αλλά ήταν/είναι κάτι που χρειάζεται αρκετό "τρέξιμο", όχι μόνο για την τεχνική ανάπτυξη και διαχείρισή του αλλά και για θέματα οργανωτικά, δημοσίων σχέσεων, συνεργασιών, κλπ. Αρκετά αργότερα, εμφανίστηκε το jumpingfish.gr που είχε γερές πλάτες (οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι, από μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών)
- Δεν βλέπω πλεονέκτημα αν το φόρουμ γίνει αυστηρά ελεγχόμενο (moderated), το αντίθετο μάλιστα.
- Ο συνδυασμός με άλλες μορφές τέχνης χρειάζεται άτομα που να τις γνωρίζουν και να μπορούν να οργανώσουν αυτόν το παρακλάδι του site. Δεν έχω ιδέα για αυτά.
@modfori Καλή ιδέα για μια νέα gasοσυνάντηση, θα κανονίσετε κάτι εσείς οι πωρωμένοι;
@Adoni Συμφωνώ μαζί σου, τα κοινωνικά δίκτυα είναι περισσότερο για χαλαρή κουβεντούλα, γι'αυτό άδειασε το chat.kithara.gr και οι πίνακες "Περί Παντός" του φόρουμ μας. Όμως τα φόρουμ γενικά περιέχουν συγκεντρωμένη και εξειδικευμένη γνώση, και το περιεχόμενο τους βγαίνει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης.
Δεν ξέρω αν θα ήταν σκόπιμο να δημιουργηθούν κατηγορίες με είδη μουσικής, είναι πάρα πολλά και αλλάζουν. Πάντως πιστεύω ότι χρειάζεται μια αναδιοργάνωση του υπάρχοντος περιεχομένου.
@EVGemini77 Ναι, πέρασαν πολλά χρόνια με την ίδια εμφάνιση και λειτουργικότητα, οι τεχνολογίες του internet και των συσκευών έχουν αλλάξει πολύ. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η ανάπτυξη του λογισμικού στο οποίο βασίζεται το φόρουμ έχει βαλτώσει (έχουν οργανωτικά προβλήματα) και δεν ξέρω αν και πότε θα βγει νέα έκδοση και αν θα είναι ικανοποιητικά καλή. Μια ιδέα, που φαίνεται η βέλτιστη, είναι η μετάβαση σε άλλη πλατφόρμα, αλλά αυτό είναι μια ριζική αλλαγή που χρειάζεται μελέτη, προσοχή, και χρόνο (αλλά πιθανόν και χρήμα, αν θα χρειαστεί να πληρώσουμε για την νέα πλατφόρμα ή/και για να κάνει την μετάβαση κάποιος άλλος).