Το layout που ανέβασες δείχνει ότι κάποιοι πυκνωτές όπως o C17 o C16 και καποιοι άλλοι είναι ηλεκτρολυτικοί, δλδ έχουν πολικότητα. Όμως στα υλικά που πρότεινες, οι αντίστοιχοι πυκνωτές είναι λοιποί, και δεν έχουν πολικότητα.
Μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι ή υπάρχει κάποιο λάθος?
Είναι λάθος, και σε ευχαριστώ που το είδες. (Εάν μου δοθεί η τεχνική δυνατότητα θα διορθώσω το αρχικό post)
Μπέρδεψα κοιτώντας στην λίστα τους 47nF με τους 47uF (έπεσα έξω κατα x1000..

..άτιμη πρεσβυωπία).
Κοιτώντας είδα ότι το ίδιο λάθος έκανα και με τον C15, που δεν είναι 10nF αλλά 10uF.
Άρα οι
C17 και C16, όπως σωστά επεσήμανες είναι αυτοί:
Panasonic NHG 47uF 35V (χ2)
..και ο
C15 είναι αυτός:
Panasonic NHG 10uF 50V Θέλω να τεστάρω τα τρανζίστορ που παίρνω με το πολύμετρο στο hfe τεστ. Παρόλαυτά κι ενώ ξέρω ποια ποδαράκια είναι τα d,s,g, δεν ξέρω που ακριβώς μπαίνουν στα E,B,C,E στο πολύμετρο. Γενικότερα μπορείς να γράψεις 2 λόγια για το testing των τρανζίστορ?
Τα J201 όπως και όλα τα FETs δεν μπορούν να μετρηθούν με το πολύμετρο, δεν έχουν HFe.
Έχω γράψει εδώ πως τα μετράμε, ρίξε μία ματιά:
..Και επίσης, πως μπορώ να μάθω αν το εκάστοτε τρανζίστορ είναι pnp ή npn?.
Το ευκολότερο είναι να βάλεις τα διακριτικά τους στο search σε αυτό το site, που γράφει όλες τις λεπτομέρειες, μαζί και με το αν είναι NPN ή PNP:
http://alltransistors.com/ Τα leds πρέπει να τα κολλάμε αφού μπουν στην θήκη τους μάλλον έ? Κι επίσης πρέπει να βάζουμε μονωτική στα ποδαράκια τους?
Και γιατί?
Αν αναφέρεσαι στα LED στις φωτο που πόσταρα, αυτά πρώτα τα περνάς μέσα στην λαστιχένια θηκούλα, και μετά τα κολλάς.
Εγώ τα συγκεκριμένα τα κόλλησα πριν τα περάσω στην τρύπα. Εάν χρησιμοποιείς τις μεταλλικές θήκες που έχω βάλει στα υλικά, μπορείς πάλι να τα κολλήσεις και να τα μονώσεις πριν τα βάλεις, διότι, αντίθετα με τα λαστιχάκια μπαίνουν σπό την πίσω πλευρά της θήκης, απλά πρέπει να τους περάσεις πρώτα το πίσω καπάκι που τα σφηνώνει μέσα στην μεταλική θήκη.
Μονωτική βάζουμε διότι όπως είναι γυμνά τα καλώδια τους μέσα στο κουτί, μου έχει συμβεί αρκετές φορές να μετακινηθούν και να ακουμπήσουν και να κάνουν διακοπές.
Εάν προσέξεις την φωτο καλά (την έχω φτιάξει να μεγεθύνεται όταν την κάνεις κλικ) θα δείς ότι δεν είναι μονωτική, είναι μονωτικό σωληνάκι από
θερμοσυστελλόμενο υλικό (
αυτό) και στο ένα ποδαράκι έχω ήδη κολλήσει και την αντίσταση, φαίνεται να φουσκώνει εσωτερικά. Αυτή θεωρώ είναι η πιο αξιόπτιστη πρακτική.