ετοιμο .!πολυ χαρηκα που τελικα τελειωσα αυτην την κατασκευη .
Θερμά συγχαρητήρια και από εμένα για την επιτυχία σου, μπράβο που επέμεινες και τελικά πέτυχες, το δε κουτί είναι πράγματι πάρα πολύ ωραίο!!! Ωραίος!!!..
Πολύ καλή η χρήση σου του Water Slide Decal Paper, υποθέτω οτι οι "λεκέδες" (που του δίνουν μία πολύ όμορφη χροιά) είναι από τον φούρνο!.. Πολύ ενδιαφέρον!!!.
Εγώ χρησιμοποιώ λίγο διαφορετικά βήματα, με διαφανές Decal Paper πάνω σε άσπρο βαμμένο κουτί για περισσότερο βάθος στο χρώμα.. θα τα πούμε αναλυτικά κάποια στιγμή..
Πράγματι πρέπει να βρω χρόνο να κάνω μία σειρά φωτογραφίες όλη την διαδικασία για να την ανεβάσω εδώ!..
..οταν ανοιγω η κλεινω τον ποδοδιακοπτη ακουγεται ενα "γκουπ".
To "γκουπ" το "pop" και γενικά όλοι οι δυσάρεστοι ήχοι που ακούγονται όταν πατάμε το footswitch προέρχονται από τους πυκνωτές εισόδου ή εξόδου (στο booster οι C1 και C4 αντίστοιχα), που έχουν αποθηκευμένο λίγο φορτίο κατά την αλλαγή μας. Αυτό εκφορτίζεται απότομα κατά την αλλαγή και κάνει αυτό τον θόρυβο.
Το πρόβλημα παρακάμτεται εύκολα με την τοποθέτηση (μεγάλης τιμής) αντιστάσεων από το + των πυκνωτών εισόδου/εξόδου στην γείωση, ώστε να εκφορτίζονται όσο δεν δουλεύουν.
Πιο πρακτικά, δοκίμασε πρώτα να τοποθετήσεις μία αντίσταση για τον C4 (εξόδου) που είναι και ο μεγαλύτερος, και νομίζω ότι το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Πάρε δύο αντιστάσεις των 1Μohm, απλά σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιήσουμε την μία και μετά βλέπουμε, πιστεύω ότι η δεύτερη δεν θα χρειαστεί.
Συνήθως τοποθετείται πάνω στην πλακέτα, αλλά μιάς και έχουμε τόσο λίγο χώρο εκεί, σου έφτιαξα μία φωτογραφία, για να την βάλεις πάνω στο footswitch που θα είναι λίγο πιο εύκολο. Κόλλησε την ως εξής:
Anti-POP Resistor για το Booster
..ενα ελαχιστος θορυβος γειωσης ακουγεται..
Δεν πρέπει να ακούγεται καθόλου θόρυβος από το Booster, είτε On είτε Off πρέπει να δίνει απόλυτη ησυχία.
Αν χρησιμοποιείς τροφοδοτικό, πολύ συχνά είναι εκεί το πρόβλημα, δοκίμασε με μπαταρία, αυτό συνήθως το λύνει.
Αλλιώς τσέκαρε προσεκτικά όλες τις γειώσεις, και αν δεν υπάρχει και εκεί τίποτε, μάλλον το πρόβλημα σου είναι εκτός του Booster..