Χάσατε το μουσικό όργανό σας ή σας το έκλεψαν; Δηλώστε το εδώ!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
όταν το κλείνω συνεχίζει να υπάρχει ένας θόρυβος ο οποίος στην ουσία ειναι ένα φύσημα με το εφφέ απο το flanger πάνω.....
η σειρά που τα έχω είναι wah-whammy- overdrive-univibe-flanger-delay-tuner
Η σειρά είναι από την κιθάρα στον ενισχυτή, έτσι? Το tuner γιατί τελευταίο?
Τράβα βάλτο στην αρχή ρε! Εκτός του ότι εκεί θα έχει πιο καθαρό ήχο, δε θα χρειάζεται να βάζεις κάθε φορά στο off τα υπόλοιπα πετάλια..
Παίδες έχω ενα mini πρόβλημα με το pedalboard και το βάζω εδώ σε περίπτωση που ειναι θέμα συνδεσμολογίας.......το πρόβλημα νομίζω ότι δημιουργείται απο το flanger....όταν το έχω ανοιχτό και παίζω είναι όλα οκ....πάραυτα....όταν το κλείνω συνεχίζει να υπάρχει ένας θόρυβος ο οποίος στην ουσία ειναι ένα φύσημα με το εφφέ απο το flanger πάνω.....έχω δοκιμάσει να αλλάξω σειρά το flanger αλλά το πρόβλημα παραμένει......
Παράθεση από: master of puppets στις 19/09/10, 13:40Παίδες έχω ενα mini πρόβλημα με το pedalboard και το βάζω εδώ σε περίπτωση που ειναι θέμα συνδεσμολογίας.......το πρόβλημα νομίζω ότι δημιουργείται απο το flanger....όταν το έχω ανοιχτό και παίζω είναι όλα οκ....πάραυτα....όταν το κλείνω συνεχίζει να υπάρχει ένας θόρυβος ο οποίος στην ουσία ειναι ένα φύσημα με το εφφέ απο το flanger πάνω.....έχω δοκιμάσει να αλλάξω σειρά το flanger αλλά το πρόβλημα παραμένει......δοκιμασε να βαλεις ΜΟΝΟ το flanger στην αλυσιδα σου...Δηλαδη κιθαρα-flanger-ενισχυτης....το κανει παλι??
Παράθεση από: m@ster k@frer στις 19/09/10, 14:58Παράθεση από: master of puppets στις 19/09/10, 13:40Παίδες έχω ενα mini πρόβλημα με το pedalboard και το βάζω εδώ σε περίπτωση που ειναι θέμα συνδεσμολογίας.......το πρόβλημα νομίζω ότι δημιουργείται απο το flanger....όταν το έχω ανοιχτό και παίζω είναι όλα οκ....πάραυτα....όταν το κλείνω συνεχίζει να υπάρχει ένας θόρυβος ο οποίος στην ουσία ειναι ένα φύσημα με το εφφέ απο το flanger πάνω.....έχω δοκιμάσει να αλλάξω σειρά το flanger αλλά το πρόβλημα παραμένει......δοκιμασε να βαλεις ΜΟΝΟ το flanger στην αλυσιδα σου...Δηλαδη κιθαρα-flanger-ενισχυτης....το κανει παλι??έπρεπε να ποστάρω στο kithara για να απαντήσεις στο πρόβλημα μου ρε? τόσες φορές στο έχω πει και όλο δεν ξέρω λες...... θα το δοκιμάσω...
Συμφωνω με τη σειρα που παραθετει ο Ανδριανος, απλα με λιγο πειραματισμο που εχω κανει, εχω παρατηρησει οτι οταν θελω να πετυχω πχ ογκωδη palm mutes προτιμω να βαζω το delay μπροστα απο τον ενισχυτη και το gain/distortion/whatever... και ρυθμισμενο με 1 επαναληψη και χαμηλο χρονο επαναληψης (ετσι ωστε οι 2 ηχοι να ακουγονται σχεδον σαν ενα) να "ταϊζω" την παραμορφωση με περισσοτερο σημα. Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε
Ανδριανε, δεν ξερω κατα ποσο θα παιξει "σωστα" με 2 delay, γι'αυτο δοκιμασε το με κλειστο το 2ο delay στο effects loop.Παντως απο πεταλακια δεν εχω μεγαλη εμπειρια, εγω χρησιμοποιω τα εφε απο την πεταλιερα μου (Zoom G2) που την εχω μπροστα απο τον ενισχυτη (Vox VT30), ετσι περναω το καθαρο σημα απο την κιθαρα στο Zoom (Noise gate -> Booster -> 6-band EQ -> Optional Delay με τις ρυθμισεις που περιεγραψα) και μετα στην εισοδο του ενισχυτη, απ'οπου παιρνω την παραμορφωση, το post-EQ (απο το tonestack) και αν θελω βαζω και εφε χρονου (reverb, κτλ) α, χρησιμοποιω και το noise reduction του ενισχυτη (ετσι με 2 noise gates με ηπια ρυθμιση στην αρχη και στο τελος του σηματος δεν ακουγεται καθολου θορυβος ακομα και με το volume στη μεση). Γμτ, δεν εχω (ακομα) καλη καρτα ηχου για να ηχογραφησω ενα δειγμα να ακουσετε τη διαφορα
Παράθεση από: Kosthrash στις 20/09/10, 13:42Ανδριανε, δεν ξερω κατα ποσο θα παιξει "σωστα" με 2 delay, γι'αυτο δοκιμασε το με κλειστο το 2ο delay στο effects loop.Παντως απο πεταλακια δεν εχω μεγαλη εμπειρια, εγω χρησιμοποιω τα εφε απο την πεταλιερα μου (Zoom G2) που την εχω μπροστα απο τον ενισχυτη (Vox VT30), ετσι περναω το καθαρο σημα απο την κιθαρα στο Zoom (Noise gate -> Booster -> 6-band EQ -> Optional Delay με τις ρυθμισεις που περιεγραψα) και μετα στην εισοδο του ενισχυτη, απ'οπου παιρνω την παραμορφωση, το post-EQ (απο το tonestack) και αν θελω βαζω και εφε χρονου (reverb, κτλ) α, χρησιμοποιω και το noise reduction του ενισχυτη (ετσι με 2 noise gates με ηπια ρυθμιση στην αρχη και στο τελος του σηματος δεν ακουγεται καθολου θορυβος ακομα και με το volume στη μεση). Γμτ, δεν εχω (ακομα) καλη καρτα ηχου για να ηχογραφησω ενα δειγμα να ακουσετε τη διαφορα Κατα τη γνωμη μου ομως τα 2 noise gates σου κοβουν αρμονικες...πιστευω χωρις αυτα ο ηχος σου θα ειναι πολυ πιο πλουσιος σε αρμονικες...Τεσπα προσωπικη αποψη αυτο...Καλα κι εσυ πεταλιερα μπροστα απο τον modelling?? της τρελης γινεται
Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του Αδριανού, αν και μάλλον αντισυμβατική. Παρά το ότι γενικά φαίνεται να υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις, ό,τι σχετικό έχω διαβάσει πάνω στο θέμα (στο οποίο δεν έχω ιδιαίτερη πείρα) δίνει μια εντελώς διαφορετική θεώρηση. Για παράδειγμα, το Wah μπαίνει κάπου στην αρχή της αλυσίδας (πολλοί το τοποθετούν πρώτο) και το EQ μπαίνει πάντα μετά το Overdrive / Distortion. Πάντως μού άρεσε ο τρόπος που τεκμηριώνει λογικά την προσέγγισή του στο ζήτημα.
Ξεκίνησε από Πέτροc Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από hello_earth Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια
Ξεκίνησε από Meolas Ενισχυτές
Ξεκίνησε από MACMISIAS Υγεία
Ξεκίνησε από Dark_kronos Εφέ
Ξεκίνησε από faser Εφέ
Ξεκίνησε από Lightstringer Εφέ
Ξεκίνησε από kirk (IBANEZ RG370) hammet Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από tomkarachris Μαγνήτες και ηλεκτρικά
Ξεκίνησε από koznina « 1 2 » Εκμάθηση – Πρώτα βήματα