Και όμως υπάρχουν και οι καθαρά μνημονιακοί...Αν δεις τις απόψεις των τριών νεοφιλελευθέρων κομμάτων (ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΝΟΣ-ΤΖΗΜΕΡΟΣ) το γουστάρουν σχεδόν από την αρχή ως το τέλος και το έχουν και κάτι σαν την Αγία Γραφή...
'Εχουν όντως μια στάση που χαρακτηρίζεται απο θρησκευτικές ιδιότητες. Τύψεις για την ύπαρξή μας (εμείς φταίμε, καλά να πάθουμε κτλ ), πίστη στο υπερφυσικό (σε μια χώρα που με οικονομικο-μαθηματική βεβαιότητα έχει καταρεύσει, όταν όλοι δίπλα μου θα πεινάνε, ΕΓΩ ως επιχειρηματικο-ανταγωνιστική διάνοια θα τα καταφέρω ) και αυτοπεποίθηση υπερήρωα (είμαι ο μόνος εργατικός και τίμιος Έλληνας).
Γειά σας παιδιά, πάλι εγώ είμαι, ο σπαστικός
Νομίζω ότι είστε λίγο υπερβολικά αυστηροί στους παραλληλισμούς σας. Ο Τζήμερος δεν λέει ότι το μνημόνιο είναι η Αγία Γραφή, λέει ότι είναι ντροπιαστικό που μας το επέβαλαν οι ξένοι (αφού έχει μεταρυθμίσεις που προβλέπονται στα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων εδω και 10 χρόνια αλλά τελικά δεν εφαρμόζονται αφού οι μεταρυθμίσεις αυτές έρχονται σε σύγκριση με τους κομματικούς στρατούς και τα κομματικά συμφέροντα), και φυσικά δεν λέει ότι είναι ούτε το Ευαγγέλιο ούτε το Κοράνι, αλλά ένα κείμενο 170 σελίδων που κάποια απο αυτά που λέει τα θεωρεί σωστά, αλλά λάθος, και άλλα ότι έχουν ελλείψεις. Το παρέθεσα και πριν στο ίδιο thread απλοποιημένο σε 60κάτι προτάσεις, όπου μπορείτε και εσείς να δείτε που διαφωνείτε και πού συμφωνείτε.
Επίσης δεν νιώθει ΚΑΜΜΙΑ ''τυψη'' για την ύπαρξή μας, αλλά την καταισχύνη για τους διεθφαρμένους πολιτικούς τους οποίους ορθώς αποκαλέι ΜΑΦΙΑ, οι οποίοι μέσω της παρασιτοκρατείας λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία. Ούτε φυσικά ΔΕΝ λέει ότι ''είναι ο μόνος εργατικός έλληνας'', ίσα ίσα που ισχυρίζεται ότι η ''δημιουργική Ελλάδα'' είναι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ στο αδιέξοδο που έχουμε έρθει όλοι, και ακριβώς αυτήν την Ελλάδα θέλει να αναδείξει (αν πίστευε ότι ήταν ''ο μόνος εργατικός Έλληνας''
προφανώς ΔΕΝ θα ίδρυε ολόκληρο ΚΟΜΜΑ....
Το πιο ασχημο σεναριο, αν και αρκετα πιθανο θεωρω ειναι ο συνασπισμος κομματων οπως η Δραση και η Δημιουργια Ξανα ωστε να μπουν βουλη και φυσικα σε επικειμενη κυβερνηση.. Εχουμε να φαμε μεγαλο....
Παιδιά να σας πω κάτι? Ο κάθε λαός έχει την κυβερνηση που του ΑΞΙΖΕΙ. Γκρινιάζουμε για αυτούς που μας λήστευαν τόσα χρόνια, γκρινιάζουμε για την στείρα αντιπολίτευση, γκρινιάζουμε για το λαϊκισμό, αλλά ρίχνουμε και μια χολή ρε αδερφέ έτσι για το καλό σε παρατάξεις όπως τις παραπάνω και ας μην έχουν περάσει ούτε έξω απο τη βουλή (εντάξει μερικοί στη Δράση ίσως ναι.). Ε, να σας πω κάτι? ΩΣ ΕΔΩ με τη μουρμούρα. Αμα είναι να λέμε για να έχουμε να λέγαμε, στα ίδια σκατά μια ζωή θα είμαστε, και μια ζωή οι πολιτικοί μας θα είναι ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ της κοινωνίας μας. Οπότε...ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Στο site της ΔΗΞΑ π.χ. υπάρχουν σαφέστατες θέσεις, διατυπωμένες έτσι ώστε να της καταλαβαίνουν και του δημοτικού. Επομένως:
Θα μας ...μαμήσει το παραπάνω κόμμα αν μπει στη βουλή?
1) ΠΟΙΑ ακριβώς είναι η θέση που δείχνει ότι θα μας...μαμήσει, γιατί για να μας μαμήσει, πάει να πει ότι κάποια από τις θέσεις είναι παράλογη και εις βάρος του κοινωνικου συνόλου, οπότε θα είμαι ο πρώτος που θα την καταγγείλω
2) ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ. Στην παραπάνω θεση-πρόταση, που θα μας μαμήσει, να θέσετε μια άλλη που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.