Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για Λαμπατη Κεφαλη  (Αναγνώστηκε 7448 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nirvana_89

• Περαστικός
  • *
  • Σ'αυτο τον τοπο οσοι αγαπουνε τρωνε βρωμικο ψωμι..
    • Προφίλ
Βοηθεια για Λαμπατη Κεφαλη
« στις: 06/06/12, 18:26 »
ψαχνω λαμπατη κεφαλη >50w και επειδη δεν ειμαι γονος του Ωναση κατεληξα στα εξης:

http://www.thomann.de/gr/jet_city_jca100hdm_soldano_top.htm  395euro

http://www.thomann.de/gr/bugera_1960_infinium_b_stock_2.htm  373euro

http://www.thomann.de/gr/peavey_valve_king_head_100_b_stock_2.htm  455

λογω πολλων και διαφορων πεταλακιων δεν μ'ενδιαφερει καθολου αν "μαμαει" ή αν οχι το βρωμικο καναλι του ενισχυτη...παιζει δλδ να μην το χρησιμοποιησω ποτε..αυτο που προεχει για μενα ειναι να εχει καλο clean καναλι..
οποια βοηθεια κ γνωμη δεκτη, ακομα και για τρανζιστορ εφ'οσων τιθεται θεμα συγκρισης..ευχαριστω εκ των προτερων!
Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος ScorpionsManiac

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • Scorpions Forever
    • Προφίλ
Απ: Βοηθεια για Λαμπατη Κεφαλη
« Απάντηση #1 στις: 06/06/12, 20:21 »
χμμμ

έχω ακούσει ότι οι Bugera έχουν πολύ καλά καθαρά. Πάντως αφού προτεραιότητα έχει το καθαρό κανάλι, θα έλεγα να πας για Fender. :)

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 06/06/12, 23:45 »
χμμμ

έχω ακούσει ότι οι Bugera έχουν πολύ καλά καθαρά. Πάντως αφού προτεραιότητα έχει το καθαρό κανάλι, θα έλεγα να πας για Fender. :)

εννοεις τρανζιστορ? γιατι fender + full λαμπα στα 50+w που τον θελω,  πρεπει να δαπανισω κανενα χιλιαρικο κ σε καμια περιπτωση δεν μου περισσευει.. :(

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 07/06/12, 00:34 »
γιατί κοιτάζεις για τόσα πολλά watt?

που θα τον χρησιμοποιήσεις?

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 07/06/12, 04:04 »

τοσα watt γιατι:
1ον. οταν προβαρουμε ειναι προτιμοτερο να εχω πχ εναν ενυσχιτη 100watt στο 2 παρα εναν 30watt στο 7+..
και
2ον. υπαρχει προταση για τακτικα καλοκαιρινα liveακια σε ανοιχτο χωρο αλλα με δικο μας εξοπλισμο (εκτος μονιτορ) οποτε κ εκει θα χρειαστω περισσοτερα κιλα ηχου..
κυριως ομως για το 1ο..δεν θελω να παρω κατι μικροτερο και να του πινω το αιμα δουλευοντας το στην τσιτα..

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 07/06/12, 12:25 »
ίσα ίσα που για το 2ο...ανάλογα το χώρο και τις απαιτήσεις βέβαια...θα το δεχόμουν....
αλλά για το 1ο, ειδικά για λαμπάτο, νομίζω πως καλύτερα να έχεις τις λάμπες να "δίνουν", παρά να κάθονται...ακόμα και στα καθαρά!

πρόταση δεν έχω να σου κάνω γιατί δεν το ψάχνω με τους ενισχυτές....έναν έχω και πορεύομαι :P

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Συναλλαγές: (2)
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #6 στις: 07/06/12, 13:23 »
λογω πολλων και διαφορων πεταλακιων δεν μ'ενδιαφερει καθολου αν "μαμαει" ή αν οχι το βρωμικο καναλι του ενισχυτη...παιζει δλδ να μην το χρησιμοποιησω ποτε..αυτο που προεχει για μενα ειναι να εχει καλο clean καναλι..

Για μένα από την στιγμή που έχεις τοποθετηθεί ως ανωτέρω, δεν έχει λόγο ύπαρξης η λάμπα.
Θα έχεις λιγότερα έξοδα συντήρησης, μεγαλύτερη αντοχή σε κουβαλήματα και καλύτερο headroom στα καθαρά, με έναν τρανζιστοράτο ή hybrid.

Προτείνω Laney που έχουν παράδοση στα καθαρά:
http://www.thomann.de/gr/laney_lv300head.htm
http://www.thomann.de/gr/laney_lx120r_head.htm

Με λίγα λεφτά, 120 watt, να έχεις να γεμίζεις πλατείες..
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 08/06/12, 02:11 »

Για μένα από την στιγμή που έχεις τοποθετηθεί ως ανωτέρω, δεν έχει λόγο ύπαρξης η λάμπα.
Θα έχεις λιγότερα έξοδα συντήρησης, μεγαλύτερη αντοχή σε κουβαλήματα και καλύτερο headroom στα καθαρά, με έναν τρανζιστοράτο ή hybrid.

Προτείνω Laney που έχουν παράδοση στα καθαρά:
http://www.thomann.de/gr/laney_lv300head.htm
http://www.thomann.de/gr/laney_lx120r_head.htm

Με λίγα λεφτά, 120 watt, να έχεις να γεμίζεις πλατείες..

ανδριανε εχω διαβασει αρκετα σου θεματα και χωρις να σε ξερω, σεβομαι απεριοριστα το καθε τι που λες γιατι το τεκμηριωνεις..
εγω ο ασχετος με συγκρισεις ενισχυτων , κυκλωματα κτλ επαιξα περισυ το καλοκαιρι σε ενα φεστιβαλ οπου ο ηχοληπτης διεθεται 2 ενισχυτες για κιθαρες..ο ενας τρανζιστορ και ο αλλος λαμπατος..και οι δυο combo , οχι κεφαλη καμπινα..πανω κατω στα ιδια βατ..

η πρωτη μου ερωτηση λοιπον ειναι γιατι στο μεσημεριανο σαουνττσεκ οι κιθαριστες και των τεσσαρων γκρουπ ,δοκιμαζοντας και τους δυο,  βρηκαμε στον λαμπατο εναν ηχο, δεν ξερω πως να τον περιγραψω, πιο "γλυκο" ας πουμε, πιο καθαριο και επιλεξαμε αυτον για το λαιβ????(σημ. και οι δυο ηταν φεντερ - ο λαμπατος ηταν σιγουρα ο μπλουζ τζουνιορ - ο αλλος πρεπει να ηταν o hot road χωρις να ειμαι και σιγουρος)
κ η δευτερη ερωτηση ειναι γιατι κανενας "star" κιθαριστας, απο μπλουζιστες μεχρι μεταλλαδες,  δεν παιζει με τρανζιστορ, εφ'οσων υπερισχυουν στα καθαρα και διαλεγουν ολοι λαμπα?και δεν νομιζω να διαλεγει κανεις το βρωμικο καναλι του ενισχυτη...ολοι εχουν τα πεταλακια τους.. τι παραπανω δινει ο τρανζιστορ στα καθαρα απο εναν λαμπατο?

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 08/06/12, 09:10 »
κ η δευτερη ερωτηση ειναι γιατι κανενας "star" κιθαριστας, απο μπλουζιστες μεχρι μεταλλαδες,  δεν παιζει με τρανζιστορ,
αυτό δεν νομίζω να ισχύει....πολλοί μεταλλάδες παίζουν με τρανζίστορ...βέβαια δεν ξέρω αν είναι από επιλογή ή από endorsement

και ο Ανδριανός δεν σου είπε απαραίτητα πως οι τρανζίστορ έχουν καλύτερα καθαρά από ποιοτική άποψη αλλά πως έχουν καλύτερο headroom, δλδ αργεί πολύ να σπάσει ο ήχος όσο δυναμώνεις το volume (αν και λογικά οι τρανζίστορ δεν πρέπει να βρωμίζουν όσο κι αν πειράξεις τα κουμπιά, σωστά?)

Αποσυνδεδεμένος ScorpionsManiac

• Θαμώνας
  • Scorpions Forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 08/06/12, 10:15 »
κ η δευτερη ερωτηση ειναι γιατι κανενας "star" κιθαριστας, απο μπλουζιστες μεχρι μεταλλαδες,  δεν παιζει με τρανζιστορ,
αυτό δεν νομίζω να ισχύει....πολλοί μεταλλάδες παίζουν με τρανζίστορ...βέβαια δεν ξέρω αν είναι από επιλογή ή από endorsement

και ο Ανδριανός δεν σου είπε απαραίτητα πως οι τρανζίστορ έχουν καλύτερα καθαρά από ποιοτική άποψη αλλά πως έχουν καλύτερο headroom, δλδ αργεί πολύ να σπάσει ο ήχος όσο δυναμώνεις το volume (αν και λογικά οι τρανζίστορ δεν πρέπει να βρωμίζουν όσο κι αν πειράξεις τα κουμπιά, σωστά?)

Λάθος εγώ έχω εναν 15αρι τρανζίστορ Fender και άμα βάλεις το volume στο 7 αρχίζει και σπάει ο ήχος. :)

Nirvana_89

Όπως σου είπε και ο hot_sauce καλύτερα να τσιτώνεις τις λάμπες, θα έχεις καλύτερο ήχο.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #10 στις: 08/06/12, 10:37 »
.. οι κιθαριστες και των τεσσαρων γκρουπ ,δοκιμαζοντας και τους δυο,  βρηκαμε στον λαμπατο εναν ηχο, δεν ξερω πως να τον περιγραψω, πιο "γλυκο" ας πουμε, πιο καθαριο και επιλεξαμε αυτον για το λαιβ..

Είναι αναμενόμενο.
Να τα πιάσουμε λίγο από την αρχή:

Τα (αναλογικά) πετάλια και γενικά ότι δημιουργεί παραμόρφωση από υλικά solid state έχει μία Αναλογική (ωραία) χροιά ενώ ότι δημιουργεί παραμόρφωση από λάμπες έχει μία άλλη, Λαμπάτη (επίσης ωραία αλλά διαφορετική) χροιά.

Αντίθετα από τον συνδυασμό παραμόρφωσης Ψηφιακής (από ψηφιακά πετάλια, δηλαδή αλγόριθμους) και Λαμπάτης που δημιουργεί συνήθως λάσπη, η Αναλογική παραμόρφωση μαζί με την Λαμπάτη έχουν την τάση να συνδυάζονται πολύ αρμονικά και εκεί βγαίνουν όλες οι καλές χροιές.

Οι λαμπάτοι ενισχυτές, ακόμα και στο καθαρό κανάλι, όταν οδηγούνται από πετάλια με ισχυρό σήμα, αναπόφευκτα (και αυτό είναι κάτι που ως επί το πλείστον το θέλουμε) δημιουργούν κάποια παραμόρφωση, που δίνει αυτό τον "γλυκο" ήχο που περιέγραψες και είναι πολύ ωραίος.

Άρα αφού σου άρεσε ήδη αυτό που άκουσες, έχεις ένα πρώτο καλό λόγο να εγκαταλείψεις τις τελείως "καθαρές" λύσεις των τρανζιστοράτων και να κοιτάξεις λαμπάτους ενισχυτές.

Σε δεύτερη ανάγνωση, στην θέση σου θα εγκατέλειπα επίσης στεγανά που δηλώνουν ότι "θα παίζω μόνο με το καθαρό κανάλι και θα παίρνω παραμόρφωση μόνο από τα πετάλια". Βλεπεις ότι ήδη αυτό το ίδιο σου το γούστο το έχει καταρρίψει, και θα σε περιορίσει στις επιλογές σου.

Αφού δεν ασχολείσαι με το πολύ Gain, θεωρώ ότι χρειάζεσαι λαμπάτο που θα είναι μέτριου gain και θα έχει καλή συνεργασία με πετάλια. Αυτό είναι κάτι τόσο επιθυμητό από τους κιθαρίστες αλλά και δύσκολο για να γίνει καλά, και δεν βρίσκεται φθηνά, και θα πρέπει να το έχεις υπ'όψιν σου ότι στην παρούσα φάση μπορεί να μην έχεις ακόμα τα χρήματα για κάτι τέτοιο.   

Εκτός από τους Fender που έχεις ήδη δοκιμάσει, μία κορυφαία εταιρεία που εξειδικεύθηκε σε αυτό είναι η HiWatt. ΠΧ μία πολύ καλή λύση για αυτό που θέλεις θα ήταν αυτός: http://www.dv247.com/guitars/hiwatt-hg50rh-hi-gain-50-all-valve-guitar-amp-head--43576  (και είναι ο φθηνότερος της εταιρείας..)

Τώρα που βάλαμε τις βάσεις, νομίζω ότι μπορείς να συζητήσεις τι θα είναι καλή αλλά και ρεαλιστική λύση για αυτό που ψάχνεις στα λεφτά που διαθέτεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 08/06/12, 10:49 από adr1anos »

Αποσυνδεδεμένος vaig3

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 08/06/12, 15:06 »
Ενας φιλος μου εχει τον http://www.thomann.de/gr/laney_vc30112_new.htm σε συνδιασμο με ts9 και 1 mxr distortion(ενα κοκκινο ειναι).
Το χρησιμοποιει και για live ημιεπαγγελματικα,ο ηχος του ειναι φοβερος στο στυλ του Gilmour.
Επισης τον δοκιμασαμε και σε μια fender 2x12 καμπινα με V30's και ηταν απλα εκπληκτικος.
Νομιζω αξιζει να τον τσεκαρεις. Δεν ξερω αν βγαινει σε κεφαλη.
Suhr Modern
Ibanez k7 2001
Fender stratocaster USA 2009
Epiphone Les Paul custom 2000
Aria Pro II explorer 1993
AxeFX ultra/Bugera G5/EVH 5150 LBXii

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 08/06/12, 15:47 »
τον έχω με 2χ10....φοβερός ενισχυτής...όντως το γκάζι του δε λέει πολλά, για ροκάκια ίσως κάτι να κάνεις....αλλά και έχει φοβερό καθαρό....

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 10/06/12, 05:07 »
ευχαριστω ολα τα παιδια που απαντησαν κ βοηθησαν με τις γνωσεις τους..
μια τελευταια ερωτηση για να μην ζαλιζω αλλο τους συμφορουμιτες..
αν κινηθω πχ για την προαναφερθεισα BUGERA, παιζει με καποια αλλαγη των υπαρχοντων λαμπτηρων να αποκτησω καλυτερο ηχο και αν ναι, ποσο δαπανηρο ειναι κατι τετοιο?

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #14 στις: 10/06/12, 10:11 »
Οι λαμπάτοι έχουν αυτό το καλό, ότι μπορείς να αλλάξεις τις λάμπες με καλύτερες, ή/και διαφορετικές για να διαμορφώσεις την χροιά που σου αρέσει.

Βέβαια πάντα θα είσαι δέσμιος των σχεδιαστικών και κατασκευαστικών επιλογών που έχει κάνει για σένα ο κατασκευαστής. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις έναν πχ bugera να ακούγεται σαν πχ mesa απλά βάζοντας άλλες λάμπες.

Ο συγκεκριμένος που παρέθεσες έχει 3 προενισχύτριες και 4 τελικές, των ακόλουθων τύπων:
http://www.tube-town.net/ttstore/index.php/cat/c312_EL34---6CA7---KT77.html (χ4)
http://www.tube-town.net/ttstore/index.php/cat/c305_12AX7---ECC83---5751.html (χ3)
Οπότε μιλάς για κάτι από περίπου 150€ και ανεβαίνουμε.  Για μένα δεν έχει νόημα η αλλαγή, αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά, να αλλάξεις κινέζικες με άλλες επίσης κινέζικες πχ.

Το τι θα αγοράζεις, εξαρτάται από τα λεφτά που έχεις, σε τιμές που στις λυχνίες κυμαίνονται από λογικές έως τελείως εξεζητημένες ανάλογα με την ποιότητα της και διάφορους άλλους παράγοντες marketing που άλλοι είναι ρεαλιστικοί και άλλοι φανταστικοί.

Μπορείς να διαλέξεις μόνος σου τι θα ήταν καλύτερο για σένα, διαβάζοντας αυτό το ποστ μου:
Λυχνίες preamp/poweramp: Παρουσίαση, ρυθμίσεις

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 10/06/12, 16:21 »
σ'ευχαριστω φιλε ανδριανε , θα μελετησω το αρθρο!

Αποσυνδεδεμένος φεντεράκιας

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 28/08/12, 19:27 »
για τον τζετ σιτι δεν εχω γνωμη.ο μπουγκερα εχει γαματο λαμπατο καθαρο ηχο και τα βρωμικα του για mid gain είναι πολυ καλα. πολυ βρωμα δεν εχει ομως.ο πιβι εχει παρα πολλους ηχους και ειναι παμφθηνος κι εχει πολυ καλα βρωμικα.ωστοσο κατα την γνωμη δεν εχει τοσο πολυ αληθινο λαμπατο ηχο (ακουγεται σαν πλαστικος) και στα καθαρα ο bugera τον παταει κατω !

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 29/08/12, 09:23 »
για τον τζετ σιτι δεν εχω γνωμη.ο μπουγκερα εχει γ**ατο λαμπατο καθαρο ηχο και τα βρωμικα του για mid gain είναι πολυ καλα. πολυ βρωμα δεν εχει ομως.ο πιβι εχει παρα πολλους ηχους και ειναι παμφθηνος κι εχει πολυ καλα βρωμικα.ωστοσο κατα την γνωμη δεν εχει τοσο πολυ αληθινο λαμπατο ηχο (ακουγεται σαν πλαστικος) και στα καθαρα ο bugera τον παταει κατω !
...να μην σου αρέσει ο ήχος του valveking το καταλαβαίνω (δεν είσαι ο μόνος), αλλά το ότι ακούγεται ψεύτικος-πλαστικός δεν ισχύει με τίποτα...
επίσης έχοντας παίξει πολύ και με τους δύο που αντιπαραθέτεις στα καθαρά, πάλι δεν συμφωνώ.
γνώμες....

Αποσυνδεδεμένος nikolas32

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 02/09/12, 01:43 »
κοιτα και εδω http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_ultra_head.htm
τα 6 ειναι υπεραρκετα και με το χειροτερο ντραμμερ να κανεις προβα.
οσο για την ενταση να σε απασχολει και η καμπινα που θα κουμπωσεις.
μαζι με μια καμπινουλα 2χ12 http://www.thomann.de/gr/vht_special_speakercabav_sp_212vht.htm
the tone is out there....

Αποσυνδεδεμένος Stel Andre

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Stel Andre
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 02/09/12, 16:07 »

τοσα watt γιατι:
1ον. οταν προβαρουμε ειναι προτιμοτερο να εχω πχ εναν ενυσχιτη 100watt στο 2 παρα εναν 30watt στο 7+..
και
2ον. υπαρχει προταση για τακτικα καλοκαιρινα liveακια σε ανοιχτο χωρο αλλα με δικο μας εξοπλισμο (εκτος μονιτορ) οποτε κ εκει θα χρειαστω περισσοτερα κιλα ηχου..
κυριως ομως για το 1ο..δεν θελω να παρω κατι μικροτερο και να του πινω το αιμα δουλευοντας το στην τσιτα..

Για το πρωτο που λες νομιζω οτι κανεις λαθος. 1ον 100watt λαμπα (με το τρανζιστορ ειναι αλλη η κουβεντα) δεν φανταζεσαι για ποση απεριοριστη ενταση κ δυναμη μιλαμε. Ειναι αχρειαστη εκτος αν πας για big gigs! Ειλικρινα δε φανταζεσαι. Εχω 50 βαττ κεφαλη Mesa Boogie, στο 4 κανω συναυλια, σε φαση με ακουνε 2-3 μπλοκ μακρια! 2ον ειναι προτιμοτερο να εχεις λιγα βαττ και μεγαλυτερη ενταση αξιοποιωντας την "μαγκια" της λαμπας! Δεν εχει νοημα το αντιθετο! Οταν κανω εξασκηση σπιτι μου και παιζω χαμηλα την λαμπατη κεφαλη ο ηχος ειναι 40-50 % διαφορετικος. Ειλικρινα, οταν δυναμωσω ανοιγει αλλαζει παιρνει πνοη, εχει χαρακτηρα. Στο χαμηλο ειναι σαν να εχεις Φεραρι και να την πηγαινεις με 60 στην Κηφισιας! Οποτε διαφωνω καθετα με το "100 βαττ και στο 2 η φωνη".  Για το 2ο που λες θα συμφωνησω οτι χρειαζεσαι δυναμη στον ενισχυτη για να ακουγεσαι εκτος μονιτορ. Αλλα και παλι 50 βαττ λαμπα ειναι υπερτουμπανα και αρκετα! Χωρις να θυμαμαι καλα, νομιζω οτι καποτε συζητουσα με καποιον συναδελφο για την αντιστοιχιση λαμπας και τραζιστορ και κατι λεγαμε οτι πχ 60 βαττ λαμπας ειναι περιπου τοσο δυνατα οσο 100 βαττ τρανζιστορ. Καπως ετσι νομιζω οτι χοντρικα μπορει να το αντιστοιχισει κανεις. (χωρις να παιρνω κι ορκο). Συνεπως 50 βαττ λαμπας θα σε κρατησουν υπερευχαριστημενο! Εχω παιξει με διαφορες κεφαλες κι εχω μεινει καγκελο! Αλλα δυστυχως με μεγαλο κοστος.
S t e l   A n d r e  -  Δείτε με εδώ --->  http://www.youtube.com/c/stelandre

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
5421 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16/02/06, 16:31
από rouxlas
8 Απαντήσεις
4640 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 09/01/06, 19:45
από poll_18
6 Απαντήσεις