Πέρασα το Σάββατο και έκανα μία αναλυτική ακρόαση του Laney TT50H και γράφω λίγες εντυπώσεις για όσους τον σκέφτονται εναλλακτικά του VH100R.
Τα δεδομένα είναι γνωστά, 3 κανάλια, ένα clean, ένα crunch και ένα lead, ξεχωριστά EQs για κάθε ένα, πάρα πολλά ρυθμιστικά και δύο master volumes. Όμως μου τον βάλανε και τον δοκίμασα με μεγάφωνο 4χ12 της Yamaha και νομίζω ότι ο ήχος του επηρρεάστηκε δυσμενώς από αυτό.
Οι δικές μου εντυπώσεις που είναι καθαρά προσωπικές και δεν αποτελούν σε καμμία περίπτωση σημείο αναφοράς χωρίς την προσωπική σας δοκιμή:
Καθαρό: Αρκετά καλό, καθαρά πρίμα, γεμάτος ήχος, βεβαια δεν είναι Fender. Πιο καθαρός από τα καθαρά των Marshall, όμως δεν με τρέλανε για Laney.
Crunch: Λίγο dark, πολύ καλή χροιά του crunch, δεν έξυνε, μου άρεσε και είχε πολύ καλό range που καλύπτει πολλά διαφορετικά στύλ, όμως σε σχέση με το καθαρό κανάλι δεν είχε αρκετά πρίμα. Αντιπαραθέτοντας τα δύο πρώτα κανάλια, με ελάχιστο drive στο crunch για να βγάλω τον ίδιο ήχο έπρεπε να πατήσω το bright. Γενικά μου φάνηκε ότι τα EQ sections ηταν πολύ ελαφρά σε αποτέλεσμα.
Lead: Καλό Drive, το οποίο ομως δεν με απογείωσε. Επίσης κάτι τζιτζίκιζε, γεγονός που μου χάλασε όλη την καλή εντύπωση, όμως για να είμαστε δίκαιοι, παρά το ότι το έκανε μόνο το κανάλι lead, μπορεί να οφείλεται και στο μεγάφωνο. Δεν είναι για full metal. Εϊναι όμως για όλα τα άλλα. Καλός ήχος χωρίς να ξετρελαίνει.
Τελικά: Καλός-ναί, Ευέλικτος-ναί, Αξιοπρεπής-ναί, Laney-μάλλον, Πρωτοποριακός-ίσως, Καταπληκτικός που να σε ξεσηκώνει-όχι λυπάμαι..
Από τους ίδιους τους εργαζόμενους εκεί με τους οποίους συζήτησα τις εντυπώσεις μου, άκουσα ότι ο VH100R είναι σαφώς καλύτερος σε ήχο και value for money.