Κάποτε είχα ανοίξει ένα thread σχετικά με κάποιες αντιθέσεις στην θρησκεία.Εκεί μιλούσα για την προσευχή.
Τα θαύματα εμπίποτουν και αυτά στην κατηγορία αυτή.
Και εξηγούμαι:
Βασικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Θρησκεία είναι θέμα πίστης και όχι γνώσης.Αν ξέραμε ότι υπάρχει θεός δεν θα κάναμε την συζήτηση αυτή.
Επίσης, η θρησκεία μας καλεί να πιστέψουμε ελεύθερα, και δεν μας πιέζει.Ο καθένας κάνει την επιλογή του.
Ένα από τα βασικά θέματα της ανάλυσης των Πειρασμών του Ιησού από τον Διάβολο είναι, "Γιατί δεν πήδηξε από τον Ναό του Σολομώντα ώστε να κατέβουν οι άγγελοί του και να των σηκώσουν για να μην σκοτωθεί". Η απάντηση της Εκκλησίας στο θέμα αυτό είναι ότι ο Χριστός δεν ήθελε να κάνει μια τέτοια επίδειξη δύναμης αναγκάζοντας όσους παρακολουθούσαν το γεγονός να πιστέψουν σε αυτόν.Ήθελε να τους δώσει την επιλογή.
Τι ακολούθησε όμως τους Πειρασμούς?:
Ο Γάμος στην Κανά?
Η γερή ψαριά των 12 Μαθητών?
Το βάδισμα στην Θάλασσα?
Ο πολλαπλασιασμός των ψωμιών και των ψαριών στην επι του όρους ομιλια?
......
Ο σεισμός κατά την σταύρωση?
Η ανάσταση των νεκρών?
Η επιφοίτηση?
........
Τα άπειρα θαύματα αγίων οσίων και ανοσίων που γιορτάζει η εκκλησία μας?
Πού είναι η επιλογή λοιπόν?
Θα μου πείτε:Στο να πιστέψεις ότι αυτά έγιναν.
Άντε και δεν το πιστεύω.Ας πούμε ότι γίνομαι μάρτυρας θαύματος(κατά την γνώμη μου) όπως ο φίλτατος Freemind παραπάνω.
Η πίστη γίνεται γνώση.Πού ειναι η επιλογή?
Τροφή για σκέψη (αν και σίγουρα θα προτιμούσα μια τηγανιά φρέσκες πατάτες

)
Α!!!Και κάτι άλλο.
Freemind, ψευτοθαύματα όπως αυτό που ανέφερες με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Νομίζω ότι η ζωή ενός παππού αξίζει λιγότερο από την δυστυχία που υπάρχει γύρω μας και θα προτιμούσα να γινόταν κάτι σχετικά με αυτά, αν με καταλαβαίνεις.
Με τρομάζει να σκέφτομαι ότι ο Θεός σπαταλάει την Θεϊκή του δύναμη για έναν άνθρωπο όταν εκατομμύρια άλλοι βασανίζονται.