Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Καταρχήν, πριν αγοράσω οτιδήποτε, θα το ακούσω πρώτα. Και αν μου το αφήσουν σε τιμή παρόμοια του Thomann, θα το πάρω από Ελλάδα.
Στη… διαμάχη (!) μας τώρα:
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι πιανίστας, ούτε καν πληκτράς. Είμαι θεωρητικός και το πιάνο μου είναι απαραίτητο. Έχω ένα πιάνο τοίχου στο πατρικό μου, το οποίο μια χαρά με βοήθησε στα υποχρεωτικά μου και σε ό,τι το χρειάστηκα. Χρειάζεται όμως μερικές μικροεπισκευές και αν βάλεις και τη μεταφορά του στο σπίτι που μένω τώρα, θα μου έρθει σχεδόν μία η άλλη με ένα καινούργιο ηλεκτρικό.
Πριν αγοράσω το πιάνο μου (πάνε πολλά χρόνια), δοκίμασα όλη τη σειρά της Clavinova, αλλά και ορισμένα (οικονομικά) της Kurzweil. Δεν έμεινα ικανοποιημένος με κανένα όμως και τελικά κατέληξα στο κλασσικό πιάνο.
Η Kurzweil ωστόσο, εξελίχθηκε σημαντικά σε σχέση με τη Yamaha. Στο στούντιο που κάνουμε πρόβες, έχει ένα ηλεκτρικό πιάνο Kurzweil με το οποίο έχω παίξει αρκετές φορές. Δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα όμως.
Η Yamaha από την άλλη, διαφημίζει τη νέα της σειρά ηλεκτρικών πιάνων η όποια, λέει, έχει το graded hammer action πληκτρολόγιο το οποίο προσφέρει ομοιότητα τόσο σε ήχο όσο και σε αίσθηση με ένα πιάνο με ουρά…(!). Όταν πάω να το δοκιμάσω, θα σας πω τις εντυπώσεις μου.
Με λίγα λόγια, δεν θέλω το όργανο που θα αγοράσω να κάνει πολλά. Θέλω να κάνει ΕΝΑ και ΚΑΛΑ (πιάνο). Το… έπιπλο, δεν το χρειάζομαι, αλλά το έχω συνηθίσει. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι αν η Kurzweil είναι καλύτερη στα ίδια λεφτά δεν θα την προτιμήσω.
Ένα σημαντικό μειονέκτημα της Kurzweil σε σχέση με την Yamaha, είναι ότι για το Kurzweil θα χρειαστώ και ενισχυτή, οπότε το budget θα ανέβει…