Προφανως monoxeiras προτιμας να κλεισει ενα παμφτηνο ( στη συντηρηση ) μουσειο, παρα ενα κομματι της Βουλης ( οπως η τηλεοραση που απασχολει αρκετους αργομισθους τεχνικους ) το οποιο χρεωνει τα 4πλασια σχεδον στο ελληνικο κρατος.
Εισαι και υπερ της ιδιωτικοποιησης; Νομιζω πως η ελληνικη τεχνη, ιδιαιτερα του θεατρου, δε μπορει να ιδιωτικοποιηθει διοτι ακομα και τα ιδιωτικα μουσεια δεν εχουν τη δυναμικη να συγκεντρωσουν μια τοσο μεγαλη βιβλιοθηκη γνωσεων!
Εχεις παει ποτε σε αυτο το μουσειο ή απλως κρινεις εκ του ασφαλους;
Οχι, δεν λεω να κλεισει το μουσειο και μην κλεισει η ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΒΟΥΛΗ, Prisma+, .... Λεω οτι θα προτιμουσα να κλεισει η ΕΡΤ και το Μουσειο και το Μεγαρο αν ηταν να μην κλεισει ενα νοσοκομειο η να μη μειωθουν κατα 10 ευρω οι συνταξεις των γερων η να μην γινει μια ακριβη εγχειρηση η να μην πηγαινουν 20 παιδια για 12 χρονια 20 χιλιομετρα καθημερινα μακρυτερα σχολειο.
Και παλι, ευχολογιο ειναι. Μακαρι να γινοταν. Η πραγματικοτητα μεχρι τωρα δειχνει οτι δεν τιθεται καν διλλημα. Και η συνταξη θα μειωθει και το νοσοκομειο και το σχολειο και το μουσειο.
Δεν το εχω παρακολουθησει καν το θεμα...Απο οτι καταλαβα απο αυτα που εγραψες αποφασισαν να κλεισει εντελως ε? Οποτε ολη η βιβλιοθηκη τους δε θα ειναι διαθεσιμη στο κοινο. Οποτε τι κακο εχει η ιδιωτικοποιηση που δεν μπορει να κρατησει μια τοσο μεγαλη βιβλιοθηκη γνωσεων οπως λες; Θελω να πω, και τα μισα να μπορει να διατηρει ειναι καλυτερα απο το τιποτα.
Οχι δεν εχω παει ποτε, ουτε συνταξιουχος ειμαι, ουτε μαθητης, ουτε αρρωστος. Εκ του ασφαλους μιλαω. Εννοειται οτι αν ημουν αρρωστος η γερος η μαθητης τοτε θα μου ηταν ακομα πιο προφανες το τι πρεπει να γινει. Το μονο που ειμαι μαλλον "εγγυτερα" ειναι ο "χομπιστας καλλιτεχνης". Αλλα με αυτην την ιδιοτητα και με τις οποιες ανυσηχιες και ευαισθησιες αυτη μου δινει, νομιζω οτι σε δυσκολους καιρους και η τεχνη πρεπει να δεχθει να κανει θυσιες και να ανεχθει καποιες απωλειες... Ισως και να πρωτοστατησει... Και παλι, με καμια διαθεση να εμπλακω σε flame κλπ, απλα προσωπικες αποψεις και προτεραιοτητες.