Σπουδάζω Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών.Μετά ευελπιστώ για ψυχολογία..Σπουδάζει καμία στο μαθηματικό ή φυσικό?Ένα βήμα είμαστε..
ευελπιστώ να μπω φέτος στο τμήμα.Αν μπορεις δωσε μου καποιες πληροφοριες παραπάνω.Κατα τα άλλα έχω τελειωσει απ το τει πειραια ηλεκτρολογος μηχανικός,αλλά τώρα θέλω να σπουδάσω αυτό που ήθελα πάντα.
Απ τα συμφραζομενά σου κατάλαβα ότι εννοείς τη φιλολογία,σωστά?Το σκέφτηκες καλά?Έχει πολύ τρέξιμο...πολλές ώρες παρακολουθήσεων και πολλά μαθήματα.Δηλαδή,το κάθε μάθημα που δίνεις είναι διπλό( τα περισσότερα μαθήματα) ή και τριπλό,π.χ το μάθημα λατινικών Δ' εξαμήνου διδάσκεται απο τρεις καθηγητές και συνεπώς αποτελείται από τρεις ύλες βιβλίων:Τάκιτος,λυρική ποίηση και θεματογραφία(μεταφέρεις κομμάτια απ τα ελληνικά στα λατινικά και το αντίστροφο).Την ώρα των εξετάσεων σου δίνουν 3 φύλλα θεμάτων και μέσα στο 3ωρο πρέπει να απαντήσεις και των τριών τα θέματα.Αν τυχόν περάσεις τους δυο καθηγητές του μαθήματος και όχι τον τρίτο,τότε είσαι υποχρεωμένοςννα ξαναδώσεις και τους τρεις,δεν έχεις δηλαδή το δικαίωμα να κρατήσεις τους δύο και να δώσεις μόνο αυτόν που δεν έχεις περάσει. :wallΤο τμήμα χωρίζεται σε τρεις κατευθύνσεις κλασικό,γλωσσολογικό και μ.ν.ε.φ(μεσαιωνικό)ανάλογα με τα ενδιαφεροντά σου και το τι σου αρέσει πιο πολύ.Βρίσκομαι στο μ.ν.ε.φ διότι προτιμώ τη λαογραφία και τη λογοτεχνία παρά τα αρχαία(αυτό δε συνεπάγεται αυτομάτως ότι δεν κάνω αρχαία,απλώς κάνω λιγότερα αρχαία απ τους κλασικούς και αντίστοιχα οι κλασικοί κάνουν λιγότερη λογοτεχνία).Το λιγότερο βαρύ τμήμα που σχετίζεται με τη φιλολογία ,είναι το Φ.Π.Ψ(Φιλοσοφίας,Παιδαγωγικής,Ψυχολογίας) το οποίο κάνει λίγο απο όλα και μπορεί να επιλέξει αν σε κάποιο εξάμηνο προτιμά να κάνει π.χ λαογραφία σε σχέση με Όμηρο(αν δεν κάνω λάθος)Γενικά,το τμήμα φιλολογίας είναι ένα ''γερό'' τμήμα και καθόλου υποτιμητικό(πολλοί λένε ότι είναι εύκολο..)και σίγουρα πρέπει να το θες πολύ και να σου αρέσει τρελά..αν και εκείνοι που δεν μπήκαν νομική και δε θέλουν να ξαναδώσουν έρχονται φιλολογία.Ελπίζω να μη σε απογοήτευσα..αφού όμως είναι το όνειρο της ζωής σου,είσαι ήρωας.