Αποστολέας Θέμα: Φιμωση του ιντερνετ!  (Αναγνώστηκε 9179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Φιμωση του ιντερνετ!
« στις: 26/02/08, 01:16 »
Αντιγραφω κατευθειαν απο εδω http://prezatv.blogspot.com/2008/02/bloggers-blogs.html

Η υποθεση του press-gr,ηταν μαλλον η αρχη του τελους,
για την ελευθεροτυπια των blogs στην Ελλαδα.

Με το προσχημα της προστασιας των πολιτων,
η Ελληνικη Κυβερνηση,
ετοιμαζει νομοθετικο πλαισιο,
με το οποιο τα blogs,
θα υπαγονται και θα δινουν αναφορα στο ΕΣΡ,
ενω παραλληλα,ολοι οι blooggers
θα ειναι υποχρεωμενοι
να γραφουν στη κεντρικη τους σελιδα,
το ονομα του βασικου διαχειριστη...

Πιο συγκεκριμενα,οπως αναφερει και ο Ε.Τ:
"Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα
θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν
στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.
Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει
στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs
προβλέψεις ανάλογες με αυτές
του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση
των διωκτικών αρχών
στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται
με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος
μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης
σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες
φωτογραφίες ή το audio και video υλικό
που αναρτάται σε κάποιο blog
δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν
στη δικαιοδοσία του.

ΟΙ ΕΛΛΗΝEΣ BLOGGERS
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2008
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
Απ: Φιμωση του ιντερνετ!
« Απάντηση #1 στις: 26/02/08, 01:26 »
πιπες θα κανουν...δεν πα να λενε...θα χακαρουμε τη βουλη...
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 26/02/08, 01:36 »
A να μπράβο. Θα πάνε αυτοί που δε ξέρουνε αν τρώγεται το copy-paste κόντραστους bloggers. Θα γεμίσουν ιούς τα υπουργεία :P
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 26/02/08, 01:44 »
Ε φαντάζεστε ερώτηση στο δρόμο:
 ''Τί γνώμη έχετε για το νόμο για τα bloggs??? Πιστεύετε ότι φιμώνετε το internet??''
  ΄- Μα τί είναι τα bloggs???''

;D ;D ;D ;D ;D

Ω ρε γλέντιαα!! Τί έχουν να ακούσουν τα αυτιά μας και να δουν τα μάτια μας!!! Πέρα το όλο γελοίο του θέματος! Εδω η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει σοβαρότερα πράγματα θα μπορέσει να φιμώσει τα εκατομμύρια μπλογκς??? Δηλαδή έλεος..Και να ψηφιστεί πάλι θα τα κάνουν όλα τόσο γελοία και θα υπάρχει τέτοια αντίδραση που τζάμα κόπος και χρόνος χαμένος...Καλύτερα να ασχοληθούν με λίγο πιο καίρια ζητήματα όπως η παιδεία ή η υγεία... (αλλά και εκεί σκα** τα κάνουν, αλλά τεσπα..)

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 26/02/08, 02:04 »
δεν προκειται να γινει κατι τετοιο..υπογεγραμμενο με το αιμα μου(?)  :o ;)
οπως ειπε η δεσποινιδα απο πανω μου,εχουν με τοσα αλλα πραγματα να ασχοληθουν..μαλλον για legend το κοβω!;)
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 26/02/08, 12:07 »
Σιγά μην κόψουνε τα blogs! Έτσι εύκολο είναι; Τι λέτε ρε παιδιά!
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος kure

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • Blackened Wind
« Απάντηση #6 στις: 26/02/08, 12:12 »
ΥΓ:Τι μανία είναι αυτή με τα blogs? Μόνο σε μένα φαίνονται απίστευτα βαρετά?  :P

και σε εμενα....  :P :P δεν τα αντεχω.... ειναι πααααρα πολυ ΒΑΡΕΤΑ!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 26/02/08, 13:55 »
Ώχου... Αντί να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό επιτέλους σ αυτή τη χώρα, κάθονται και ασχολούνται με το τι γράφει ο καθένας στο μπλογκ του. Και σιγά μην μπορέσουν να βρουν τις τόσες χιλιάδες ελληνικά μπλογκς που υπάρχουν. Μήπως θα περνάνε κι από λογοκρισία αυτά που γράφει ο καθένας μας? Κι άμα δεν τους αρέσει θα μας κάνουν μήνυση?? Λες και δεν έχουμε σοβαρότερα προβλήματα...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 26/02/08, 15:10 »
Βασικα να κανω λιγο αντιλογο..Ποσο ελευθερα και ανεξαρτητα ειναι τα μλογκς πως το ξερουμε? ???...Γινεται χοντρη προπαγανδα μεσα απο πολλα απο αυτα οπως και απο τις κομματικες εφημεριδες(ολες δλδ).Ενταξει δεν εννοω τα προσωπικα μλογκς που μπαινουμε και γραφουμε τους πονους μας :P αλλα ολα αυτα τα κομματικα εμενα μου φαινονται πολυ βρωμικα.Αφου τα μεγαλια κεφαλια ,τα κομματα κλπ μπορουν και εμπλεκονται ενω προς τα εξω περνανε την εικονα του ελευθερου κλπ.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #9 στις: 26/02/08, 17:20 »
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω σε αυτή την ιστορία ,είναι οτι δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς, από εκείνους που είναι στο "νηπιαγωγείο" ,μέχρι και τους αρχιχάκερς , διαβάζουμε το οτιδήποτε λέει ο καθένας και ξέρουμε εκ των προτέρων ,ότι είναι ακριβώς αυτό.Δηλαδή το "οτιδήποτε λέει ο καθένας" .Το ίντερνετ είναι πηγή πληροφοριών ,αληθινών ,αλλά και εντελώς εξωπραγματικών. Πολλές φορές λειτουργεί σαν το παλιό κουτσομπολιό  και όποιος θέλει πιστεύει. Αν τώρα κάποιος θίγετε ,μπορεί να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εκεί να κινηθούν οι αρχές .Αλλοιώς θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να απαγορεύσουν και στις γειτόνισσες να κουτσομπολεύουν...Οι παλιότεροι θα θυμούντε ότι και χωρίς το ίντερνετ ,στόμα με στόμα βγαίναν φήμες που παγιωνόντουσαν σαν αλήθεια,στα μυαλά των ευκολόπιστων.Αυτό καμμία απαγόρευση δεν μπορεί να το σταματήσει.Οπότε συμπερασματικά για μένα όποιος ανώνυμα λέει ή γράφει κάτι ,ελέγχετε αμέσως και η αξιοπιστία του.Όχι βέβαια ότι δεν ισχύει και στα επώνυμα γραπτά το ίδιο , αλλά εκεί τουλάχιστον ,αυτός που γράφει ,παίρνει και το ρίσκο του "κραξίματος"...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Corky

• Θαμώνας
  • I belong to everything I believe...
    • Προφίλ
    • Psychorchestra
« Απάντηση #10 στις: 26/02/08, 17:31 »
Παιδιά το θέμα δεν είναι αν μπορούν πραγματικά να ελέξουν τα blogs ή αν θα έχει πραγματική ισχύ το νομοθέσιο. Και μόνο που τίθεται τέτοιο ζήτημα καθαρής λογοκρισίας πρέπει να μας προβληματίσει. Δλδ σε λίγο θα λογοκρίνουν και τις κουτσομπόλες τις γειτονιάς όπως είπε και ο φίλος παραπάνω. Τι είμαστε? δικτατορία έχουμε δεν το κατάλαβα? Πήραν πρέφα φαίνεται πως το ίντερνετ είναι πολύ δυνατό σε αντιδράσεις μποικοτάζ και γενικά στο "spreading the disease" και προσπαθούν με κάθε τρόπο να του θέσουν όρια. Είναι απαράδεχτη για μένα η κάθε συζήτηση περί ελέγχου των blogs.
Definite an' immortal freedom is all we want. Just free soul and free way of thinking.But can we achieve this?

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 27/02/08, 09:32 »
Παιδιά δεν νομίζω ότι είναι θέμα λογοκρισίας, είναι το ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράφει για τον καθένα ό, τι του κατέβει στο κεφάλι. Αυτό είναι πραγματικά άσχημο και πρέπει ν' αλλάξει. Είναι ακίβως όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, κουτσομπολιό. Το θέμα είναι ότι το γραπτό κουτσομπολιό, προσωπικά, έχω την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερεη δύναμη στο να αμαυρώνει προσωπικότητες και καταστάσεις.
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 27/02/08, 12:38 »
Να θεσω και γω την αποψη μου. Γενικοτερα τον τελευταιο χρονο υπαρχει μια πολυ εντονη κινητικοτητα σε οτι αφορα ζητηματα του ιντρνετ τοσο απο την αστυνομια οσο και απο την κυβερνηση. Το ξερω γιατι τα εχω ζησει. Εδω και εναν περιπου χρονο συζητιεται η ψηφιση ενος νεου τρομονομου που θα αφορα τον ιντερνετ. Βαση αυτου οποιοσδηποτε λεει κατι το οποιο θεωρειτε επικινδυνο δηλαδη ωθει ανθρωπους να πραξουν τρομοκρατικες ενεργειες, δινει οδηγιες για κατασκευη βομβων εκθειαζει επισοδεια, τρομοκρατικες ενεργειες κ.ο.κ. θα μπορει να συλλαμβανεται. Το ιδιο θα ισχυει και εαν καποιος αλλος υποστηριξει οτι καποιος εχει αντιδραστικη δραση στο ιντερνετ. Ακριβως οτι και με τον κανονικο τρομονομο δηλαδη. Παω εγω και λεω οτι ο ταδε ειναι πιθανως τρομοκρατης και εχουν δικαιωμα να τον συλαβουν.

Βεβαια ο νομος αυτος δεν εχει ψηφιστει ακομα. Αλλα συζητιεται. Και να σου τωρα κι αλλος νομος που αφορα το ιντερνετ. Δεν εχει σημασια αν θα ψηφιστει ο νομος καθεαυτος οπως τον παρεθεσα στην αρχη του θεματος. Σιγουρα παντως κατι θα ψηφιστει.

Η γνωμη μου για το ιντερνετ και ολα αυτα εχει ως εξης. Αρχικα ειμαι εντελως αντιθετος σε οτιδηποτε εχει να κανει με τον περιορισμο της ελευθεριας του λογου μεσα σε αυτο.
 Φυσικα και ειανι απολυτα παραδεκτο οτι μεσα στον ιστοχωρο εχουμε δει ουκ ολιγα κρουσματα ανωμαλιας πχ η ερωτικης αποπλανησης. Για αυτο ομως δεν φταιει το γεγονος οτι το ιντερνετ ειναι ανεξελεγκτο. Αν κανουμε μια βολτα στην πραγματικη μας κοινωνια (την οποια ομως δεν μπορουμε να δουμε με ενα κλικ οπως το ιντερνετ) θα δουμε τα ιδια ακριβως κρουσματα ή και χειρότερα και σε πολυ μεγαλύτερο βαθμο. Σε μια κοινωνια που εχει και περιορισμους, και αστυνομευση και καμερες και νομους και ολα. Οποτε για τα κρουσματα του ιντερνετ δεν φταιει η μη υπαρξη ασφαλειας απο το κρατος, φταιει η απαιδευσια των ανθρωπων, και οποιοδηποτε μετρο και να παρει η εκαστοτε κυβερνηση δνε προκειται ποτε να καταφερει να ελεγξει τετοια κρουσματα ειανι αποδεδειγμενο αλλωστε.

Το ιντερνετ λοιπον δεν ειναι κακο. Ειναι το μονο μεσο αντιθετα στο κοσμο αυτη τη στιγμη στο οποιο Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορει να εκφραστει ελευθερα. Και αυτο ειναι κατι που κατα την γνωμη μου πρεπει να προσπιστουμε. Η ασυδοσια ειναι λενε το αλλο ονομα της ελευθεριας. Για την ασυδοσια ομως δεν φταιει η ελευθερια. Φταινε οι ανθρωποι και η κοινωνια, δεν θα πρεπει να καταργησουμε οωμς την ελευθερια μας γιατι καποιοι ειναι ασυνειδητοι. Το ιντερνετ μπορει να σου δωσει δυναμη, και δυναμη να αλλαξεις τον κοσμο δεδομενου του μεγεθους του και της ανταποκρισης που εχει στον κοσμο, ειναι το μεσο οπου ο καθενας μπορει να πει τις αποψεις του τις ιδεες τους, να φτιαξει την εφημεριδα του, να πληροφορισει πολλους συνανθρωπους του για τις εμπειριες του. Οποτε πιστευω οτι σε καμια μα καμια περιπτωση δνε πρεπει να επιτραπει στην κυβερνηση να εχει την παραμικρη παρεμβαση στο ιντερνετ.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Chcome

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • ΠΡΟΧΕΙΡΟ
« Απάντηση #13 στις: 27/02/08, 13:13 »
Πιστεύω πως πολλοί βλέπουν πολύ ρομαντικά το θέμα του blogging στο internet, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβως έτσι. Δεν εχω παρακολουθήσει με λεπτομέρειες το θέμα του press gr αλλά ώς τωρα ηταν γνωστό ανάμεσα στους bloggers πως στο συγκεκριμένο σάιτ μιλούσαν ανώνυμα διάφοροι δημοσιογραφοι που ηταν- απο ο,τι ακουγονταν- καλά χωμένοι μέσα στα πράγματα. Δε με ενδιαφέρει πόσο χωμένος είναι κάποιος μέσα στα πράγματα όπως επίσης δε με ενδιαφέρει αν είναι δυσαρεστημένος δημοσιογράφος, δυσαρεστημένος blogger και τα λοιπά. Ολοι δυσαρεστημένοι είμαστε σε αυτόν τον κόσμο με κάτι. Εμένα με ενδιαφέρει το εξης πολύ απλό. Οταν θελήσω να χτυπήσω κάποιον, θα ξέρει ποιος/α είμαι. Δεν ανέχομαι να το παίζουν υπερασπιστές της ελευθερίας, αυτοί που στην πραγματικότητα είναι υπερασπιστές της δικής τους κουκούλας. Τα χωνω αμα θέλω καταπρόσωπο και υφίσταμαι τις συνέπειες, ετσι δεν ειναι λογικο; Ή τα χώνω ξέροντας πως ευκολα μπορουν να βρουν ποιος είμαι αλλά δε με νοιάζει ας με βρουν. Οχι μολις με βρίσκουν αρχίζω να κρώζω και να χτυπιέμαι για την ελευθερία και τη λογοκρισία και διαφορα άλλα γραφικά -γιατι γραφικά τα εχουμε καταντήσει-. Αλλιώς το βουλώνω. Αυτά ως βασικές αρχές.

Τώρα απο εκεί και πέρα, ειμαι απο αυτούς που πιστευουν πως γενικότερα κάτι πρέπει να γινει με το πολυ ευαισθητο θέμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Μπορώ ευκολα να βγαίνω και να βρίζω ή να συκοφαντώ οποιον θέλω, αλλά δεν μπορούν οι άλλοι να το κάνουν αυτο σε μένα γιατί τοτε θίγονται η ιδιωτικη μου ζωη και τα προσωπικά μου δικαιώματα; Είμαι δυο χρονια στο blogging, εχω πάθει μεγάλη ''πλάκα'' δυο φόρες απο άτομα που στην κυριολεξία, δεν ειχα πειράξει, εκτός απο το οτι διαφωνουσαν οι αποψεις μας. Με τη δευτερη φορά μάλιστα επικοινώνησα με δικηγόρο. Καποιος δυσαρεστημένος μαζι μου, ας μην πω ακριβως γιατι, ανοιξε blog το οποιο αποκλειστικό σκοπο ειχε να με υβριζει απο το πρωι ως το βράδυ -εμενα αλλά και την οικογενεια μου-και να ασχολείται με το τι κάνω στο κρεβατι μου. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπομαι εγω για αυτο το απίστευτο.Επροκειτο για ψυχολογικά αρρωστο και δειλο ατομο και μονο οταν μπήκε η απειλη του δικηγορου στη μέση, κατέβασε το συκοφαντικο blog εν μία νυκτι στην κυριολεξια. Επικοινωνησα και με το google τοτε το οποίο μου εξηγησε ποια η διαδικασια σε αυτές τις περιπτωσεις. Πολύ χρονοβόρα ειναι η αλήθεια. Ποια η θεση μου εμένα ως χρηστη του διαδικτυου αλλά και blogger επισης, μιας και τοσος λογος γινεται για αυτο το blogging , λες και ξαφνικα ολη η ελευθερια του κοσμου ανακαλυφθηκε εκει! Να κάθομαι ως ανθρωπος να ανέχομαι αυτο το πράγμα επειδη τον κυριο ή την κυρια τους προστατευε η ανωνυμία του δικτυου, ή εχοντας σαφείς ενδειξεις για το ποιος/α ειναι να πάω να τους βρω και να τον/την καθαρίσω επι τόπου;; Ως παθούσα,-γιατι πρέπει να το πάθεις για να καταλαβεις τι ''γλυκα'' εχει- ναι πιστεύω πως κατι πρεπει να γινει, ετσι ωστε να μην υπάρχει απολυτη ανωνυμία στο διαδικτυο. Θέλει κάποιος  να ξεφτιλίσει κάποιον άλλον; Θέλεις να τον βρισει; Ας το κάνει, αλλα να βλέπει κι ο άλλος ποιον έχει απεναντί του, να γνωρίζει, ή να μπορει να μάθει. Δεν ξέρω, αλλά αλλιως μου φαινεται πολυ ''τζαμπα μαγκια'' οπως λέμε και ζητω συγγνωμη για την εκφραση.

Ειναι μεγαλο το θέμα ''ελευθερια στο διαδικτυο'' και μπορουν να ειπωθουν παρα πολλά. Αυτά που ακουγονται επισης περι ανωνυμιας στο διαδικτυο για αντιτρομοκρατικους λόγους, εχουν παρα παρα παρα πολλές πλευρές. Ορεξη να υπαρχει
« Τελευταία τροποποίηση: 27/02/08, 13:42 από Chcome »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 27/02/08, 14:47 »
Δεν εχει αδικο σε αυτα που λες chcome. Δυστυχως η ευτυχως παντα και παντου οσο η κοινωνια μας εχει αυτη τη μορφη θα υπαρχουν κακοβουλοι οι οποιοι θα εκμεταλευονται καταστασεις και θεσμους. Το ζητημα ομως ειναι οτι αποδεδειγμενα η εντονοτερη αστυνομευση και επιτηρηση ποτε δεν μειωσε τετοια κρουσματα. Το μονο που μπορει να αλλαξει τετοιες καταστασεις ειναι η παιδευσει των ανθρωπων.

Και για μενα αν θελω ανοιχτα να κατηγορησω εναν ανθρωπο για κατι το ηθικα σωστο θα ηταν να το κανω επωνυμα, ποσο μαλλον οτνα θιγω και ευαισθητα προσωπικα του ζητηματα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι η ανωνυμια στο διαδικτιο δεν πρεπει να υπαρχει.

Η ανωνυμια μπορει παμπολλες φορες να προστατευσει ενα ατομο απο καταστασεις και γεγονοτα. Πολυ περισσοτερο οταν μιλαμε για αντιπληροφοριση μεσα απο το ιντερνετ. Και να ξεκαθαρισω οταν λεω αντιπληροφοριση για μενα ειναι η αμεση βιωματικη πλρηροφοριση απο ατομα τα οποια βρισοκντα στο συμβαν και οχι ρεπορταζ δημοσιογραφων. Σε τετοιες περιπτωσεις λοιπον υποστηριζω την ανωνυμια γιατι μπορει να προστατευσουν αυτον που λεει ή περιγραφη ενα συμβαν οπως το εζησε.

Η φιμωση του ιντερνετ προφανως δεν εχει να κανει με απλα καθημερινα θεματα. Ας πουμε ενα site που λεει για το πως να καθαρισεις τηνκουζινα σου ε χεστηκε και αν υπαρχει ακταστολη στο νετ. Οποτε αυτοματα ο περιορισμος γινεται σε οτι εχει να κανει με site που εχουν πολιτικο λογο και κυριως αντιλογο, σε site που εχουν ν ακανουμε με αντιπληροφοριση, με αμεση πληροφοριση, με πορειες, με δρασεις κτλ κτλ. Σε τετοιες περιπτωσεις λοιπον που η αστυνομια μπορει αμεσα να εμπλακει ειναι πολυ καλυτεορ να υπαρχει η ανωνυμια. Δηλαδη εστω οτι εγω κανω μια ανταποκριση απο πορεια και περιγραφω τα γεγονοτα των επισοδειων απο μεσα, αν με ηξεραν δεν θα μπορουσαν καλλιστα να ερθουν να με μαζεψουν ως "συνεργο" σε ολα αυτα?

Ο περιορισμος της ελευθεριας του λογου δεν επιρεαζει τοσο πολυ τα απλα καθημερινα θεματα.

Επισης το γεγονος οτι υπαρχει καταχρηση απο καποιους δεν σημαινει οτι φταιει το νετ. Σε ολους τους τομεις της κοινωνιθας μας υπαρχει καταχρηση, δεν ειναι αναγκη ομως αν εχουμε ενα οπλο να το δωσουμε και αυτο στον βωμο της δηθεν "ασφαλειας"
Και για να μαθαινουμε και για το τι γιενται στον κοσμο να δωσω καποια λινκς τα οποια θα ηθελα να μην τα δειτε με καχυποψια επειδη προερχονται απο συγκεκριμενη πηγη, απλα εχει εχουν δημοσιευτει οποτε τι να κανω? Απο εκει θα τα δειξω.

Αμερικη- http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&from_admin=1&article_id=834513#834544

Ιταλια- http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=833204

Κινα- http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=235682

Ελλαδα- http://athens.indymedia.org/features.php3?id=417
« Τελευταία τροποποίηση: 27/02/08, 17:06 από freemind »

Αποσυνδεδεμένος Kli Klis

• Παλιός
  • Σαλιγκάρια και Μπανάνες!!!
    • Προφίλ
    • The Derive-ational Arcade
« Απάντηση #15 στις: 27/02/08, 17:10 »
φαντάζεστε ερώτηση στο δρόμο:
 ''Τί γνώμη έχετε για το νόμο για τα blogs??? Πιστεύετε ότι φιμώνετε το internet??''
  - Μα τί είναι τα blogs???''

;D ;D ;D ;D ;D

Έι! Απαιτώ πνευματικά δικαιώματα! Δική μου ατάκα είναι αυτή  :P   ;D

Τέσπα, εγώ έχω να σχολιάσω τα εξής:

-Όσον αφορά τον ίδιο τον νόμο.

Έχουν εφαρμοστεί π.χ. στην Κίνα όσον αφορά το Google και τα blogs και έχουν πέσει αδιανόητα πολλά κονδύλια, όπως αντίστοιχα στις προαναφερθείς περιπτώσεις απο τον Constantine* με το Youtube.

Το θέμα όμως είναι οτι μιλάμε για την ελληνική κυβέρνηση, που θα πεί οτι θα ασχοληθούν άνθρωποι ώς επι το πλείστον άσχετοι με το θέμα, και θα δημιουργηθεί ένα νομοσχέδιο εντελώς άμπαλο, όχι με παραθυράκια αλλά με μπαλκονόπορτες και άπειρες άλλες ηλίθιες ατέλειες/πρακτικά αδιέξοδα που θα έχει το εξής αποτέλεσμα:

Οι "αντιδραστικοί" (μην παρεξηγηθείτε καταλαβαίνετε τι εννοώ) θα τσαντιστούν και θα κάνουν σχετικά περιορισμένη διαμαρτυρία (λόγω αριθμού) στο θέμα, το οποίο λόγω της άγνοιας των ανθρώπων (βλ. ατάκα παραπάνω) θα περάσει στο ντούκου. Θα περάσουν σε προκλητικές πράξεις. Με την σειρά τους, όσοι υποστηρίζουν τον νόμο θα αντιδράσουν στην αντίδραση και θα προσπαθήσουν να "βελτιώσουν" τον νόμο κάνοντας τον ακόμα πιο ηλίθια αυστηρό, το οποίο θα έχει αποτέλεσμα την αντίδραση κ.οκ., κοινώς θα δημιουργηθεί το γνωστό φαινόμενο του "δράση-αντίδραση-λόγω-πρόκλησης-μπάχαλο" το οποίο μέχρι να φτάσει στην δημοσιότητα (αν φτάσει) θα έχει διαστρεβλωθεί πλήρως και έτσι κανένας δεν θα έχει ιδέα τι στο καλό γίνεται ακριβώς.

-Όσον αφορά το επιχείρημα "κατάχρηση ελευθερίας λόγου" ώς αφορμή για την εφαρμογή του νόμου.

ΝΑΙ, συμφωνώ οτι αυτό συμβαίνει, αλλά ας το δούμε λίγο ρεαλιστικά: Πείτε μου ένα (1) παράδειγμα που κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν καταχραστεί ακόμα και τα εκατοστά ελευθερίας που μπορεί τους δίνονται σε οποιαδήποτε κατάσταση, απο τις πιο χαζές (Bug exploitation στο WoW) μέχρι τις πιο σοβαρές και μεγάλες (η τωρινή ιστορία με το Κόσοβο). Όσο κοινώς αυστηρά και αν είναι τα πλαίσια κάποιου νόμου, άγραφου ή επίσημου, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τον καταχραστούν και θα τον κάμψουν, απλά και μόνο επειδή μπορούν και δεν τους νοιάζει. Δεν σημαίνει φυσικά οτι "αφού το κάνει αυτός κάντο και εσύ", αντιθέτως, αν οποιοσδήποτε προτιμά απο φιλότιμο και φυσικά κοινή λογική να εντάσσεται στο πνεύμα του νόμου, πολύ καλά θα κάνει, άλλωστε έτσι κάνουν πάρα πολλοί στην προκειμένη περίπτωση.

Είναι όμως δυνατόν να δέχεται κανείς αυτό και μόνο ώς την μια και μοναδική (διορθώστε αν κατάλαβα λάθος) αφορμή και λόγο για να εφαρμοστεί το ανεφάρμοστο (στην Ελλάδα πάντα)?

Η φίμωση είναι τρισχειρότερη απο την κατάδειξη, με κοντινότερο παράδειγμα το θέμα "Ναρκωτικά" και την επιμονή της ΡΕΑ να σβηστεί το θέμα επειδή το διαβάζουν και ανήλικοι.... Είναι το αιώνιο λάθος! Αυτό θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη περιέργεια και "κακή" αντίδραση, απ' οτι αν κάποιος ασχολούταν σοβαρά και αντιεπιχειρηματολογούσε σωστά με το όλο θέμα. Άλλωστε, αν κάποιος θέλει να κινηθεί νομικά για κάποιον σοβαρό λόγο, θα το κάνει, και αυτό ισχύει, και αυτό θα έχει ένα εύρος πιστεύω ικανοποιητικού αποτελέσματος (κλείσιμο blog ή αποτροπή μελλοντικών δημοσιεύσεων). Δεν χρειάζεται επιπλέον νόμος, που θα έχει ώς αποτέλεσμα το "φακέλωμα" ενός "θεσμού" που η βάση του είναι ακριβώς αυτή η τεράστια ελευθερία, με όλα τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό.

Είναι αυτή η μόνιμη εμμονή κάποιων να αποτυγχάνουν να δούν πρακτικά το θέμα. Θέλω να πώ, όταν μιλάμε για ένα μέσο όπως το διαδίκτυο, είναι εξ ορισμού αδύνατος ο πλήρης έλεγχός του, όπως περίτρανα απέδειξε πάλι το θέμα με την RIAA, τις δισκογραφικές, τους Metallica και το Napster βρίσκεις έξυπνες λύσεις, δεν κάθεσαι τυφλά να κάνεις αυτό που πιστεύεις οτι θα είναι το σωστό. Αντί να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες (βλ. Radiohead) προσπάθησαν να πολεμήσουν μια Λερναία Ύδρα, που μόνο αντίδραση προκάλεσε (κακή δημοσιότητα για "κάποιους", άνθηση p2p προγραμμάτων και μετέπειτα torrents κλπ.).
« Τελευταία τροποποίηση: 27/02/08, 17:17 από Kli Klis »
I found Wonderland but Alice wasn't there
The Derive-ational Arcade

Is all that we see or seem
But a dream within a dream?
~Edgar Allan Poe, "A Dream Within A Dream

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 27/02/08, 17:20 »
φαντάζεστε ερώτηση στο δρόμο:
 ''Τί γνώμη έχετε για το νόμο για τα blogs??? Πιστεύετε ότι φιμώνετε το internet??''
  - Μα τί είναι τα blogs???''

;D ;D ;D ;D ;D

Έι! Απαιτώ πνευματικά δικαιώματα! Δική μου ατάκα είναι αυτή  :P   ;D

Nα προλάβαινες να την πεις!!! Μετα την απομάκρυνση απο το ταμείο Ηρακλάκο ουδεν λάθος αναγνωρίζεται... :P ;D

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 27/02/08, 20:21 »
Χωρις ΒΕΒΑΙΑ να συμφωνω με την φιμωση του ιντερνετ με οποιον τροπο γινει.

Στα blogs εκτος απο αυτο που ειπα πριν δηλαδη οτι υποκινουνται ανωνυμα,μπορει να υπαρξει(και υπαρχει απο οτι βλεπουμε) το φαινομενο της προσβολης προσοπων ανωνυμα..Σε αυτην την περιπτωση τι κανουμε?Αν μπει ενας και πει οτι εγω εχω βιασει μια 14χρονη ας πουμε και το κανει γνωστο.Πως θα αντιδρασω?Δηλαδη μπορει μπορει εκβιασμος και πληροφοριοδοτες να κανουν παρτυ εκει περα..Οχι οτι στην τηλεοραση και στις εφημεριδες δεν υπαρχουν(μην αναφερθω και με πανε μεσα :P) αλλα τουλαχιστον εκει γινεται επωνυμα..καπως..Δεν ξερω..αλλο ενα δυσκολο θεμα..

Φανταζεστε να το κανουν και στα φορουμ αυτο?Δεν θα εχουμε νικς αλλα τα ονοματα μας!Και οι γυναικες δεν θα πρεπει να κρυβουν ηλικιες 8) ;D
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 27/02/08, 20:33 »
Σε αυτη την περιπτωση μπορεις καλλιστα να κινηθεις νομικα οπως και η chcome ειπε παραπανω. Η καταχρηση που γινεται στο νετ επιμενω οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο με ολη την κοινωνια οποτε ουσιαστικα ειτε εχεις μπατσο ειτε οχι στο νετ το ιδιο και το αυτο θα εινια.

Αποσυνδεδεμένος Kli Klis

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 27/02/08, 22:45 »
Σε αυτη την περιπτωση μπορεις καλλιστα να κινηθεις νομικα οπως και η chcome ειπε παραπανω. Η καταχρηση που γινεται στο νετ επιμενω οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο με ολη την κοινωνια οποτε ουσιαστικα ειτε εχεις μπατσο ειτε οχι στο νετ το ιδιο και το αυτο θα εινια.

Αυτό ακριβώς Κιράτζο... και μην ξεχνάς το βασικό! Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται (όσον αφορά τον πανικό των μηνύσεων, νομοσχεδίων κτλ)....
Αν όντως έχεις πρόβλημα κάνεις κύριος δηλώσεις για κάτι, αντεπιχειρηματολογείς, υποστηρίζεις το αθώο των πράξεών σου και αν θές κοτσάρεις επίσης σαν κύριος μια μύνηση. Δεν κάθεσαι να πανικοβάλλεσαι για το τι θα σκεφτεί ο κόσμος, λες και δεν έχει κάθε φορά όρεξη η κάθε κυρα κατίνα να διασκορπάει μ*****ες για τον καθένα. Και ειδικά για ένα δημόσιο πρόσωπο, είναι αναμενόμενες επιθέσεις προς αυτόν απο τον κάθε ηλίθιο ή όχι και κατηγορίες, συκοφαντικές ή όχι... Εσύ να μην δίνεις το πάτημα  ;)

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 27/02/08, 23:06 »

Αν όντως έχεις πρόβλημα κάνεις κύριος δηλώσεις για κάτι, αντεπιχειρηματολογείς, υποστηρίζεις το αθώο των πράξεών σου και αν θές κοτσάρεις επίσης σαν κύριος μια μύνηση. Δεν κάθεσαι να πανικοβάλλεσαι για το τι θα σκεφτεί ο κόσμος, λες και δεν έχει κάθε φορά όρεξη η κάθε κυρα κατίνα να διασκορπάει μ*****ες για τον καθένα.
Nαι εχετε δικιο για τα αλλα ομως δημιουργειται μια συγχυση ετσι.Αφηστε τα εξοδα που θα εχει καποιος καθε φορα.Και παλι λεμε το ιδιο.Στην καθημερινη ζωα δεν μπορει να σου ''πεταξει λασπη'' ανωνυμα.Αλλα σε αυτο που διαφωνω ειναι στο μαυρισμενο.Νομιζεις οτι ολοι αυτοι που το κανουν αυτο για απλο κουτσομπολιο?Εδω μιλαμε για λεφτα,πολλα λεφτα..Εκβιασμους κλπ..οποτε αυτο δεν ισχυει.Κατα τα αλλα και γω συμφωνω.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Kli Klis

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 27/02/08, 23:48 »
Nαι εχετε δικιο για τα αλλα ομως δημιουργειται μια συγχυση ετσι.Αφηστε τα εξοδα που θα εχει καποιος καθε φορα.Και παλι λεμε το ιδιο.Στην καθημερινη ζωα δεν μπορει να σου ''πεταξει λασπη'' ανωνυμα.Αλλα σε αυτο που διαφωνω ειναι στο μαυρισμενο.Νομιζεις οτι ολοι αυτοι που το κανουν αυτο για απλο κουτσομπολιο?Εδω μιλαμε για λεφτα,πολλα λεφτα..Εκβιασμους κλπ..οποτε αυτο δεν ισχυει.Κατα τα αλλα και γω συμφωνω.

Μα αυτό ακριβώς είναι το κουτσομπολιό! Είναι το ανώνυμο πέταγμα λάσπης! Όσο για τους εκβιασμούς, και αυτοί γίνονται μια χαρά χωρίς την χρήση internet, πολύ περισσότερο blogs (και μάλιστα χωρίς το διαδίκτυο, γίνεται καθημερινά σε απίστευτα μεγαλύτερο βαθμό), οπότε και πάλι μπορώ να πώ οτι δεν στέκει αυτό που λές...  :-\   Μπορώ να σου βρώ παραδείγματα για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση στην πραγματικότητα.... (χαίρομαι που συμφωνούμε γενικότερα, λεπτομέρειες συζητάμε, έτσι για να μην πιαστεί κανείς και παρεξηγηθεί και αρχίσουμε τα flames :P)

Η καταχρηση που γινεται στο νετ επιμενω οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο με ολη την κοινωνια

Δεν είναι ακριβώς ισοδύναμα. Στο internet σχεδόν χωρίς κόστος μπορεί να διαβάσει πολύς κόσμος ότι γράψεις. Επιπλέον είσαι και ανώνυμος.
Πως ακρτιβώς θα κάνεις μια αντίστοιχη προπαγάνδα in the real world? Διατηρώντας ανωνυμία, μηδαμινό κόστος και ταυτόχρονα να διαδίδεται εύκολα?

Νομίζω μπερδεύετε τις έννοιες "φίμωση" και "νομοθετικό πλαίσιο". Το δεύτερο υπάρχει π.χ. στις εφημερίδες, για τους ίδιους λόγους.

Nαί, ομολογώ πως όσον αφορά τον "διασκορπισμό" ισχύει... Αλλά όπως και να έχει, ξαναλέω αυτό που είπα προηγουμένως: Δεν είναι το θέμα το να μπεί τέτοιου είδους νομοθετικό πλαίσιο (και όντως η αντίδραση "προσπαθούν να μας φιμώσουν" είναι ίσως υπερβολική), αλλά να γίνει μια κίνηση για να προσαρμοστεί το όλο πλαίσιο κανόνων (άγραφων ή μη) στην κατάσταση.
« Τελευταία τροποποίηση: 27/02/08, 23:52 από Kli Klis »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 28/02/08, 00:24 »
@Constantine*

Ειπε και ο κλις, ο διασηρμος ενος προσωπου δεν ανακαληφθηκε μεσα απο το ιντερνετ, ανεκαθεν υπηρχαν τα κουτσομπολια, τα πηγαδακια σε καφενια κτλ. Ποσες φορες δεν εχουμε δει ανωνυμες καταγγελιες στην τηλεοραση του στυλ "μαθεφτηκε οτι ο ταδε πολιτικος/ηθοποιος/τραγουδιστης εχει σχεσεις με μια 20αχρονη". Χωρις κοστος γινεται, εντελως αναιμακτα και μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο.

Επισης μεσα στο ιντερνετ επειδη ακριβως υπαρχει αυτη η ανωνυμια μπορει αυτο που θα γραψεις να μην το πιστεψει και κανενας, ενω στην πραγματικη ζωη αν ενα καναλι δωσει μια ανωνυμη πηγη θα το πιστεψουν παρα πολυ περισσοτεροι ανθρωποι.

Δεν μπορουμε δηλαδη να θεσουμε ακριβως μετρο συγκρισης. Αυτο το οποιο λεω ειναι οτι η διαφθορα που υπαρχει ετσι κι αλλιως στην κοινωνια θα βγει και στο ιντερνετ. Και τα νομοθετικα πλαισια δεν εχουνκαταφερει να την ελαχιστοποιησουν καθολου, γιατι να τα καταφερουν στο ιντερνετ?

Φιμωση ξαναλεω δεν ειναι στο επιπεδο οτι εγω εχω ενα site μαγειρικης και δεν μου επιτρεπουν να λεω τις συνταγες μου. Ειναι οτι εγω γραφω σε ενα site κατι αντιδραστικο και επειδη το κρινουν επικινδυνο μπορουν να μου το κατεβασουν. Ασε που σε περιπτωσεις που καποιος βγαλει ή αποκαλυψη μια κατασταση/σκανδαλο στο ιντερνετ, καποιος απλος πολιτης και οχι δημοσιογραφος θα μπορουν καλλιστα να του το διαγραψουν ως επικινδυνο και καλα.

Το ιντερνετ μπορει να γινει η μικρογραφια του κοσμου αν θελετε χωρις νομους (οσο ακομα δνε υπαρχουν νομοι). Τι ειναι δηλαδη? Αυτοοργανωμενες κοινοτητες που συντηρει η καθε μια για τον εαυτο της αλλα και αλληλοσυνεργαζονται για κοινους σκοπους. Η διαφθορα που υπαρχει στην κοινωνια δεν ειναι δυνατον να μην βγει και στο ιντερνετ γιατι ειναι υπαρκτη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το ιντερνετ ειναι κακο. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να αλλαξουμε τηνκοινωνια. Και με το να περιοριζεις απλα δενκαταφερνεις κατι. Επομενως δεν ειμαι καθολου συμφωνος στο να περιοριστει και το ιντερνετ που πιστευω προσωπικα οτι ειναι ενα πολυ δυνατο οπλο.