Θα ορκιζομουν οτι το θεμα αυτο εχει ξανασυζητηθει.Για καποιο λογο δεν το βρισκω.Ισως λογω ηλικιας...

Λοιπον..ωραιο θεμα ωστοσο.Ασχολουμαι με το μπασο εδω κ καποια χρονια.Αν και εμαθα με δαχτυλα το γυρισα στην πενα λογω τενοντιτιδας.Ετσι μπορω να παιξω και 4 ωρες συνεχομενα με πενα χωρις να κουραζομαι καν.Βεβαια for old times sake..παιζω και λιγο με δαχτυλα η κανα ευκολο κομματακι με slap.
Μιας και ακουω πιο πολυ ροκ κ μεταλ μου αρεσει πιο πολυ η πενα.Μου προσφερει και ταχυτητα επισης.Ομολογω να πω οτι σε μερικα κομματια που χρειαζονται cross-string τεχνικες(δλδ π.χ. να πρεπει να πας απο την 1η στην 4η χορδη σε ενα ριφ κι γρηγορα) ειναι πιο δυσκολο με την πενα.Ομως με εξασκηση ολα γινονται.Δλδ σχεδον ολα γιατι υπαρχουν πραγματα που δεν παιζονται με την πενα οσο να ναι.
Εχω δει μπασιστες που παιζαν και τζαζ με πενα και ηταν μια χαρα.Για μενα..εξαρταται παντα τι θελει να παιξει ο καθενας..τι εχει ακριβως στο μυαλο του.Υπαρχουν και μπασιστες που ειναι πολυ αρνητικοι οσον αφορα το θεμα της πενας.Εμενα μου χει συμβει και σε μαγαζι και συγκεκριμενα στο Νακα..να μου την πουν με τροπο επειδη επαιζα με πενα..οτι και καλα οι σοβαροι μπασιστες δεν παιζουν με πενα κλπ.

-Μπουρδες!
Οτι και να σας λενε..για μενα δεν εχει νοημα.Το τι εκφραζει τον καθενα μας ..το οριζει ο ιδιος μονος του.