Αποστολέας Θέμα: The Loner - Gary Moorhs  (Αναγνώστηκε 6501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Staggάρης

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • και όχι Tsaggάρης
    • Προφίλ
    • Karting
The Loner - Gary Moorhs
« στις: 15/03/07, 16:59 »
Γειά.... :D   

Έκανα μια απόπειρα να γράψω ενα απο τα τραγουδια που παιζω, στον υπολογιστη...να το εχω αργότερα να βλέπω τα χάλια μου ! ;D

Είναι το The Loner απο Gary Moore...

Η κιθάρα είναι μια Squier Strat HSS και ολα τα εφφε και οι παραμορφώσεις ειναι απο το X V-Amp καρφί στον Η/Υ.

Επίσης...το μπάσσο παίζει η αδερφή μου... 13 χρονών...

Ίσως προσέξετε πως τα drums δεν έχουν μπάσα.. αυτό είναι γιατί τα αφαίρεσα ωστε να μην ακούγεται η μπασσογραμμη του Backing Track...

Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα... ήχος, παίξιμο, ηχογράφηση....

http://www.soundclick.com/staggaris

Αποσυνδεδεμένος buckethead RULES!!

• Παλιός
  • Slaughterhouse on the Prairie
    • Προφίλ
Απ: The Loner - Gary Moorhs
« Απάντηση #1 στις: 15/03/07, 21:08 »
Εμένα φίλε μου άρεσε και το ευχαριστήθηκα. Τυγχάνει να έχω και άγριο κόλλημα εδώ και πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο instrumental. Είναι από τα κομμάτια που θα πολύ θα γούσταρα στο όνομα του συνθέτη να γράφει το δικό μου... Μια ένσταση για την ηχογράφηση: Μου ακούγονταν πολύ μπροστά τα ντράμς και τα πλήκτρα. Κατα τα άλλα μια χαρά!

ΥΓ. Λίγο εκτός θέματος,αλλά θέλω κάπου να το πω. Ο Gary Μoore είναι ο ένας απο τους δυο κιθαρίστες με τους οποίους άρχισα να ακούω rock και ανήκει στους αγαπημένους μου. Επίσης είναι ο άνθρωπος που μου σέρβιρε την μεγαλύτερη συναυλιακή απογοήτευση της ζωής μου με την ακύρωση του live στην αθήνα στις 2/6/2001 την ημέρα των γενεθλίων μου.Γιατί ρε Gary;;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος mpamps

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 16/03/07, 14:47 »
Κι εμένα μου άρεσε. Και ο ήχος ήταν καλός. Και με εξαίρεση 2-3 bends ήταν πάρα πολύ καλό.
Δεν παραβλέπω όμως ότι άφησες εκτός το τελευταίο μέρος με τα solos.

Άκουσα και τα άλλα κομμάτια που είχες ανεβάσει πιο παλιά στο soundclick και σίγουρα έχεις βελτιωθεί πάρα πολύ. Συνέχισε έτσι..... ;)

• Θαμώνας
  • και όχι Tsaggάρης
    • Προφίλ
    • Karting
« Απάντηση #3 στις: 16/03/07, 16:05 »
Ευχαριστώ και τους δύο... όντως mpamps το σόλο δεν το έγραψα αν και μπορεί να συμπληρωθεί αργότερα ...

Αποσυνδεδεμένος KJP

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 17/03/07, 16:25 »
Μπράβο σου, τόσο για την επιλογή του κομματιού (μεγάλη αγάπη ο Gary Moore), όσο και για την άρτια εκτέλεσή σου, η οποία βγάζει αρκετό συναίσθημα, κατά τις επιταγές του κομματιού αυτού. Κάποιες λεπτομέρειες ως προς τα bends (1:29), το συγχρονισμό (2:50), ή την καθαρότητα καποιων νοτών, είναι πράγματα που διορθώνονται μόνα τους με τον καιρό. Γνώμη μου είναι, πάντως, ότι το "έχεις" ήδη πάρα πολύ καλά.

Στα του ήχου, η κιθάρα ακούγεται συμπαθής, αλλά η συνολική ηχογράφηση είναι στην καλύτερη περίπτωση αβαθής.
Όλα είναι δρόμος.

• Θαμώνας
  • και όχι Tsaggάρης
    • Προφίλ
    • Karting
« Απάντηση #5 στις: 18/03/07, 01:35 »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  :) :)

Αν θες γίνε πιο συγκεκριμένος για την ηχογράφηση, γιατί είναι η πρώτη μου προσπάθεια... :P

Αποσυνδεδεμένος Alex Flouros

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Seduce The Heaven
    • Προφίλ
    • Seduce The Heaven Official Webpage
« Απάντηση #6 στις: 18/03/07, 12:41 »
Μπραβο..Πολλοι γνωριζουν οτι εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στον Gary Moore και η διασκευη σου μου αρεσε πολυ..
Ειναι καπως ανουσιο να επιχειρησει καποιος να παιξει ενα τετοιο κομματι χωρις εκφραση και πραγματικα χαιρομαι
που εδωσες σημασια σε αυτον τον τομεα...
Αντε..Να ακουσουμε περισσοτερα απο σενα συντομα.. ;)
Ειχα ηχοφραφησει και εγω αρκετα παλιοτερα μια διασκευη του ιδιου κομματιου..Ισως θα ηθελες να το ακουσεις..
http://www.musicv2.com/download.php?id=9697
Alex Flouros

Αποσυνδεδεμένος Iced Jacob

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 18/03/07, 13:03 »
Μπραβο..Πολλοι γνωριζουν οτι εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στον Gary Moore και η διασκευη σου μου αρεσε πολυ..
Ειναι καπως ανουσιο να επιχειρησει καποιος να παιξει ενα τετοιο κομματι χωρις εκφραση και πραγματικα χαιρομαι
Ειχα ηχοφραφησει και εγω αρκετα παλιοτερα μια διασκευη του ιδιου κομματιου..Ισως θα ηθελες να το ακουσεις..
Alex Flouros

Ρε αλεξ πολυ ογκο γμτ!!!!
Θελω κι εγω!!!  :'( :'( :'(
Μπορεις να μ πεις με τι εξοπλισμο το ηχογραφησες πλς?
The road to hell is full of good intentions...

Αποσυνδεδεμένος Alex Flouros

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Seduce The Heaven
    • Προφίλ
    • Seduce The Heaven Official Webpage
« Απάντηση #8 στις: 18/03/07, 13:23 »
Alex Flouros

Ρε αλεξ πολυ ογκο γμτ!!!!
Θελω κι εγω!!!  :'( :'( :'(
Μπορεις να μ πεις με τι εξοπλισμο το ηχογραφησες πλς?

;D ;D
Yπαρχει μια αστεια ιστορια πισω απο αυτο το κλιπακι..Οταν το εγραψα εκανα πολλα ποστ σε ενα μεγαλο κιθαριστικο φορουμ που ονομαζεται harmony-central..Εκει οι τυποι ειναι αρκετα αρωστοι και ιδιοτροποι.. ;D
Επειδη εχω ενα endorsment λοιπον με τον Diezel τους ειχα συνηθισει εκει σε κλιπακια με τον συγκεκριμενο ενισχυτη..
Οποτε εκανα ενα μικρο πειραμα..Ηχογραφησα αυτο το κλιπ και ειπα στο φορουμ εκει πως εγραψα με τον Diezel...Και ολοι το εφαγαν..
Η αληθεια ειναι ομως πως ειναι γραμενο direct με ενα v-amp... ;)
Το συμπερασμα στο οποιο εχω καταληξει λοιπον εδω και χρονια ειναι το εξης και να μην αφορα εμενα..
Ο ηχος ειναι στο χερι..Οχι στα μηχανηματα..
Κοιτα..Δεν αγοραζουμε τσαμπα ολοι μηχανηματα..Φαινεται η διαφορα οταν παω να παιξω απο τον Diezel στο v-amp..
Αλλα αν βαλεις εναν οποιονδηποτε "καλο" κιθαριστα σε οποιοδηποτε μηχανημα,παλι θα ακουσεις κατα 90% τον προσωπικο του ηχο.. Βεβαια αυτο το 10% των μηχανηματων μας βοηθαει πολυ στο να εκφραστουμε καλυτερα..
Και αντιστροφα..Αν βαλεις 10 κιθαριστες να παιξουν στο ιδιο rig,10 διαφορετικους ηχους θα ακουσεις.. ;)
OK μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε και δεν ανηκει στο θεμα του παιδιου που το ανοιξε..
Sorry Staggaris..Βravo και παλι.. ;)
Alex

Αποσυνδεδεμένος Αλκιβιάδης

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 18/03/07, 18:15 »
Πάρα πολύ καλό! Συγχαρητήρια!

Και χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιλογή σου, είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια.

• Θαμώνας
  • και όχι Tsaggάρης
    • Προφίλ
    • Karting
« Απάντηση #10 στις: 18/03/07, 20:24 »
Πάρα πολύ καλό! Συγχαρητήρια!

Και χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιλογή σου, είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια.

Σε ευχαριστώ, να σε καλά  :)

Alex Flouros

Σε ευχαριστώ...
Αν και δεν χρειάζεσαι συστάσεις ... ;)   Πάρα πολύ καλό και το δικό σου αλλά και ότι άλλο έχεις γράψει... Από του χρόνου ελπίζω να σε παρακολουθήσω και από κοντά..(φοιτητής γαρ :D)

ΥΓ. Το κομμάτι βγήκε καλό μόνο και μόνο γιατί υπάρχει όντως πολύ συναίσθημα αυτόν τον καιρό ! ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Μάνος Καμπούρης (m.k.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Stranger in us all...
    • Skype - manos.kampouris1
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 18/03/07, 21:24 »
 Και εμένα μου άρεσε. Συνέχισε έτσι!

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #12 στις: 19/03/07, 10:08 »
Ωραια το επαιξες ;).Δεν ειμαι κιθαριστας να κρινω βεβαια την αρτιοτητα του παιξιματος..αλλα μου αρεσε αυτο που ακουσα και ηταν μελωδικο με "γλυκο" ηχο.Ακουσα και το Europa απο την σελιδα σου..καλο και αυτο.Πρεπει να το εγραψες πιο παλια.

Υ.Γ.:H αδερφη σου παιζει μπασο ε?Μπραβο απο 13 χρονων στα βασανα 8)!Φτιαξε λιγο τον ηχο της βρε?Τι μανια εχετε ολοιοι κιθαριστες να χαντακωνετε το μπασο?(Ενταξει εσυ δικαιολογεισαι γιατι τωρα μαθαινεις να ηχογραφεις ;D)
It's all about the Groove!

• Θαμώνας
  • και όχι Tsaggάρης
    • Προφίλ
    • Karting
« Απάντηση #13 στις: 19/03/07, 12:58 »
Ωραια το επαιξες ;).Δεν ειμαι κιθαριστας να κρινω βεβαια την αρτιοτητα του παιξιματος..αλλα μου αρεσε αυτο που ακουσα και ηταν μελωδικο με "γλυκο" ηχο.Ακουσα και το Europa απο την σελιδα σου..καλο και αυτο.Πρεπει να το εγραψες πιο παλια.

Υ.Γ.:H αδερφη σου παιζει μπασο ε?Μπραβο απο 13 χρονων στα βασανα 8)!Φτιαξε λιγο τον ηχο της βρε?Τι μανια εχετε ολοιοι κιθαριστες να χαντακωνετε το μπασο?(Ενταξει εσυ δικαιολογεισαι γιατι τωρα μαθαινεις να ηχογραφεις ;D)

Ευχαριστώ.. :)

Ναί όντως απο μικρή στα βάσανα ! ;D   
Όσον αφορα τον ήχο θα σου πω... Το μπάσσο γράφτηκε κατευθείαν στην κάρτα ήχου και για αυτό είναι τόσο χάλια.. :P   
Επειδή ο πατέρας μου είναι ηλεκτρονικός έχουμε φτιάξει καμπίνα και ενισχυτή μπάσσου που έχει πολύ καλο ήχο για μένα, αλλά είναι δύσκολο να πείσεις τη μάνα σου να φέρεις ένα ντουλάπι ολόκληρο μεσα στο σαλόνι που είναι ο Η/Υ  :P :P

Αποσυνδεδεμένος Jose

• Παλιός
  • ..you'll reap the harvest you have sown...
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 23/03/07, 21:23 »
Πολυ ωραιο!! Μπραβο, ανεβασε το και με το σολο στο τελος οταν μπορεις!!
:> 4  8  15  16  23  42