Papous, Θα παρακάμψω τη προσωπική επίθεση σου για ακόμη μια φορά.. Έτσι και αλλιώς μπαίνω στο forum για να χαλαρώσω λίγο από τη δουλειά και όχι για να τσατίζομαι.. Ως εκ τούτου θα προσπαθήσω να σου απαντήσω ήρεμα, αλλά σε παρακαλώ μην το εκλάβεις αυτό ως αδυναμία

..
Φυσικά και ρεαλισμός σημαίνει "νιώθω και κατανοώ την πραγματικότητα".. Αν ζούσα μέσα στους μύθους όπως εσύ λες ότι κάνω, τότε θα πίστευα ότι ο κομμουνισμός μπορεί να εφαρμοστεί στη πράξη με απόλυτη επιτυχία.. Δεν έχω όρεξη να απαντήσω γιατί κάτι τέτοιο τεχνικά είναι ανέφικτο και δεν νομίζω ότι και εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις.. Να υποθέσω ότι έψαχνες αφορμή για να αρχίσεις δυναμικά το post σου; Το ελάχιστο που μπορώ να υποθέσω..
Τώρα όσον αφορά τη Ρωσία.. Το θέμα μας δεν ήταν αυτό βέβαια αλλά θα πω κάτι σχετικό.. Η πτώση του κομμουνισμού στη Ρωσία έγινε για 2 βασικούς λόγους.. Ο πρώτος λόγος ήταν οι διαδοχικές ανεξαρτητοποιήσεις κρατών της πρώην ΕΣΣΔ και δεύτερον οι ελλείψεις στα βασικά είδη ανάγκης (ζάχαρη, γάλα, κ.λ.π.).. Δυστυχώς ήμουν αρκετά μικρός τότε ώστε να επισκεφθώ τη Ρωσία την εποχή της περεστρόικα, αλλά ο πατέρας μου το έκανε και όταν μεγάλωσα μου ανέφερε ιστορίες όπου συνομιλούσε με τους Ρώσους για συνταγές και εκείνοι του έλεγαν πώς θα αγοράσουν αλεύρι για να φτιάξουν φαγητά.. Αν κάτι τέτοιο όπως λες, άρεσε στο ρωσικό λαό, τότε ο Γκορμπατσώφ έσφαλε ιστορικά.. Όμως κάτι τέτοιο ιστορικά δεν αποδεικνύεται.. Η Ρωσία παίρνει τα πάνω της σιγά-σιγά και αυτό θα φανεί περισσότερο στο μέλλον.. Είδωμεν.. Και αν επιμένεις ότι η αλλαγή του πολιτεύματος στη Ρωσία ήταν τόσο βίαιη όσο και στη Ρουμανία, απλά την φορά που θα επισκεφθώ τη Ρωσία θα φροντίσω να επισκεφθώ το τάφο του Γκορμπατσόφ ο οποίος δολοφονήθηκε από το επαναστατημένο και αγανακτησμένο πλήθος μαζί με τη γυναίκα του.. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μου πεις που είναι, γιατί με ένα πρόχειρο search δεν βρήκα κάτι τέτοιο..
Ο χαρακτηρισμός ότι εγώ έχω πρωταρχικό στόχο της ζωής μου το χρήμα, ενώ καν δεν με γνωρίζεις κιόλας, είναι πολύ βαρύς και σε άλλες συνθήκες δεν θα στον επέτρεπα κιόλας.. Αλλά επειδή αναγνωρίζω την δύναμη της ανωνυμίας του πληκτρολογίου θα τον προσπεράσω.. Το χρήμα δεν είναι στόχος, αλλά μέσο επιβίωσης και ξέρεις κάτι; Όταν πας στο κατάστημα να αγοράσεις κάτι και σου δώσουν την απόδειξη για να πληρώσεις, δεν νομίζω ότι θα πεισθούν από τα επιχειρήματα σου ότι το χρήμα δεν είναι το παν και τέτοια.. Θα πρέπει να πληρώσεις.. Αν είσαι υπεράνω χρημάτων απλά δεν θα ζήσεις.. Υπάρχει τεράστια διαφορά του βγάζω πολλά πατώντας επί πτωμάτων και βγάζω τα προς το ζην.. Για το τελευταίο πρέπει να δουλέψεις.. Ως εκ τούτου, ξεκινώντας από αυτή τη βάση, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα δούλευε περισσότερο για να καλύψει τον διπλανό του ο οποίος μη έχοντας κίνητρο να δουλέψει, λουφάρει.. Δουλεύουν οι καρεκλοκένταυροι και οι "μονιμάδες"; Ένα καθεστώς που συντηρεί τέτοιες καταστάσεις (όχι επειδή το επιδιώκει αλλά λόγω στρεβλώσεων) δεν θα δημιουργεί ανισότητες στη ποσότητα της εργασίας που πρέπει να βγει; Μην εξηγούμε τα πρωταρχικά γιατί τότε θα πρέπει να αρχίσουμε από το αλφάβητο.. Και κάτι ακόμα.. Επειδή συνεργάζομαι κάπως με Ιάπωνες, αρκεί να σου πω ότι είναι πολύ μεθοδικοί στο πως κυνηγάνε το κέρδος και εφευρίσκουν άπειρους τρόπους για την επίτευξη της προστιθέμενης αξίας.. Θα σε παρακαλέσω όταν αναφέρεις παραδείγματα να μην τα πετάς έτσι, αλλά να ξέρεις και λίγα πράγματα για αυτά..
Τέλος, παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων υπάρχουν πολλά.. Θέλεις μερικά; Lufthansa, Endesa, British Railways, Deutsche Telecom και γενικά όλες οι τηλεπικοινωνίες μετά την απελευθέρωση της αγοράς (Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία).. Θέλεις και μερικές Ελληνικές; Ιονική, Αγνό, Εμπορική, Ροδόπη, Tellas, Γενική, Ελληνικά Ναυπηγεία, ΟΤΕ (δεν ξέρουμε τι θα προκύψει από κάτι τέτοιο ακόμα).. Μονομιάς άλλαξε η κουλτούρα και φυσικά η κατάσταση τους.. Και φυσικά υπάρχουν και στο pipeline πολλές άλλες όπως η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Τράπεζα Αττικής, η ΕΒΖ, ΤΤ, και άλλες τις οποίες δεν έχω πρόχειρες.. Πέραν όμως από τα παραδείγματα, η λογική λέει ότι αλλιώς δουλεύει κάποιος μόνιμος που δεν τον κουνάει κανένας με τίποτα και σχολάει στις 2:00 και αλλιώς δουλεύει εκείνος που σχολάει στις 5:00 (το νωρίτερο) και κάθε μέρα προσπαθεί για το καλύτερο επειδή τίποτα δεν είναι εφήμερο στον ιδιωτικό τομέα..
Δυστυχώς ατυχές το σχόλιο σου περί προπαγάνδας.. Δεν τίθεται θέμα προπαγάνδας όταν μιλάει η ιστορία.. Συμπερασματικά και για να μην παρεξηγηθώ υποστηρίζω ότι, ο κομμουνισμός στα βιβλία είναι ανώτερος από οποιαδήποτε άλλο πολίτευμα που έχει σχεδιαστεί μέχρι στιγμής, αλλά στη πράξη χωλαίνει.. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, εκείνος δεν είναι ρεαλιστής..