κυρίες και κύριοι για να μην παρεξηγηθώ παρακαλώ διαβάστε όλη τη άποψη μου πριν βγάλετε συμπέρασμα για το τι θέλω να πω.
1) κομμουνισμός είναι αυτό που θεωρητικά σε πολλούς θα άρεσε αλλά δεν πέτυχε στη πράξη, γιατί έκανε αυτό που υποτίθετε πως θα ανέτρεπε, δηλαδή να περνάν καλά οι λίγοι (κομισάριοι) σε σχέση με το φουκαρά λαουτζίκο.
2)κράτος και τάξεις είναι η παράφραση της καθ' εαυτού δημοκρατίας η καλύτερα δημοκρατία για λίγους η κατα το δοκούν (όπως μας βολεύει) όπου τα πολλά κορόιδα ταίζουν τους λίγους πονηρούς.
-Τις μεταξύ τους διαφορές νομίζω πως δεν τις πολυδιακρίνεις και πολύ εύκολα μιάς και στα κομμουνιστικά καθεστώτα είχες δωρεάν ρεύμα αλλά δεν είχες κουρτίνες, η είχες στάνταρ δουλειά αλλά δεν πληρωνόσουν, και τέλος ο εργάτης έκανε πως δούλευε (γιατί όσο και να δούλευες το ίδιο ήταν) και το κράτος έκανε πως τον πλήρωνε σε αντίθεση με τα πλουτοκρατικά που έχες alpha romeo αλλά την χρωστάς μαζί με το σπίτι, το ψυγείο, τη γυναίκα και το σκύλο στις τοκογλυφοΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Μήπως τελικά έχει δίκιο( αυτός ο κάποιος) που λέει πως τα ''τάχα'' δύο διαφορετικά οικονομικά συστήματα τα επινόησαν οι ίδιοι που εξακολουθούν να κυβερνάνε τον πλανήτη έτσι για να νομίζουμε πως υπάρχει και εναλλάκτική επιλογή? Μήπως τελικά οι εριστεροί , δεξιοί, κεντρώοι πάνω κατω κλπ κλπ δεν είναι τίποτα παραπάνω απο το μέσο των ισχυρών για να διαιρέσουν και να βασιλέψουν ?