Λοιπόν, θἐλω να πάρω μία ακουστική και με απασχολεί το εξής ζήτημα τον τελευταίο καιρό. Να πάρω μία μεγάλη ακουστική (τύπου Dreadnought ή Jumbo) ή μία πιο μικρή; Μεγάλη εννοώ σε σχέση με μία κλασσική. Προσπάθησα να καταλάβω γιατί όλοι προτιμούν τις Dreadnought. Γιατί δηλαδή μεγαλύτερο ηχείο=καλύτερη κιθάρα. Το τσέλο δηλαδή είναι καλύτερο απ' το βιολί; Υποκειμενικό δεν είναι; Τι βλέπουν λοιπόν οι άλλοι και τους αρέσουν που δεν βλέπω εγώ;

Διάβασα και αυτό το πολύ ωραίο άρθρο και με έβαλε σε σκέψεις, διαβάστε το και εσείς που ξέρετε περισσότερα να μου πείτε αν συμφωνείτε.
http://www.dubailime.com/community/community-blog/acoustic-guitars-is-bigger-better.htmlΕγώ έπαιζα πιάνο χρόνια και ένας λόγος που ξεκίνησα τώρα να παίζω κιθάρα (μόνος μου) είναι ότι η κιθάρα μεταφέρεται εύκολα, την παίρνεις στο κρεβάτι, στο σαλόνι, στη βεράντα, στον κήπο, στο εξοχικό κ.τ.λ. Οπότε το μεγάλο μέγεθος για μένα είναι μεγάλο μειονέκτημα. Ήδη την κλασσική που έχω, την έχω χτυπήσει αρκετές φορές γιατί συνήθως κάθομαι μπροστά στο γραφείο μου όταν παίζω, είτε γιατί βλέπω από το Internet κάποια μαθήματα ή κάποια tabs ή ηχογραφώ...