Χμ... κατά την γνώμη μου μια RG γιαπωνέζα στα ίδια λεφτά είναι καλύτερη από την JEM 555BK. Για να καλύψεις όλα τα στυλ που λες με τον ιδανικότερο τρόπο μάλλον πας a priori σε strat style guitar [οπότε Gibbie, PRS και τα λοιπά αποκλείονται]. Από την αμερικάνα Fender που αναφέρεις, οι μαγνήτες της δεν μου λένε τίποτα [ειδικά ο bridge - κι έχω ένα θέμα με τους noiseless]. Τα dives που θες σε vintage trem fender δεν πρόκειται να τα βρεις, μόνο σε two point sychronized + locking keys μπορεις να πετύχεις minimal dives, Εν κατακλείδι νομίζω ότι θα σουν πιο ικανοποιημένος με Fender Standard American ΗSS/ Fat Strat [ξεχνάς το τρεμ και αλλάζεις μαγνήτες] ή RG Japan [ιδανικά η 550 με την maple ταστιέρα + αλλαγές μαγνητών και έχεις και ανάποδο]. Πάντως από τις δύο κιθάρες που αναφέρεις και στα λεφτά που διαθέτεις, εγώ θα την έψαχνα μάλλον σε μεταχειρισμένο όργανο και όχι σε καινούργιο [με δεδομένη την ευελιξία που επιζητάς]. Εκεί οι επιλογές είναι πιο πλατιές, anyway το point μου είναι πως σε όποιες και από τις δύο μάρκες και να κινηθείς θα χώσεις φράγκα [αργά ή γρήγορα] για μοντιές.